.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lis.2024 23:43:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B3 90 NG] POMOCY ZACZYNAJA SIE PROBLEMY
PostNapisane: 07.sie.2006 21:51:36 
Użytkownik

a wiec jak odpale autko to chodzi spoko a jak wbije 1 i chce ruszyc do przodu to samochod sie dusi niema siły jechac obrotomierz wariuje z drugiej strony jak jade do tyłu to wszystko spoko a jak go przydusze powolutku jakis kilometr to zaczyna jechac noramlnie takie same objawy na lpg i na benzynce
dodam jeszcze w czasie prób jazdy do przodu centralka gazu wariuje i sama sie porzezuca co to moze byc ????

Tytuł:
PostNapisane: 07.sie.2006 22:30:52 
Użytkownik

Auto: B4
Hmm, u mnie były takie objawy jak umyłem silnik i nie łapał na wszystkie gary... Na luzie chodzil OK, ale przy przegazówce czasem przerywał, po zapięciu jedynki trzeba było piłowac ostro sprzeglo, zeby wogole ruszyl, wsteczny nieco lżej... Winą była woda w aparacie zapłonowym...

Wykręć każdą świecę po kolei, sprawdz kolor i czy ktoras przypadkiem nie jest mokra od benzyny. Jeżeli ktoras/ktores sa inne od reszty to sprawdz kopułke i palec rozdzielacza, dodatkowo kable WN (wysokiego napięcia) no i same świece...

Czy są u Ciebie jeszcze jakies inne objawy niż sama mułowatość? Co za gaz tam siedzi? Na mikserze? Czy nie było jakiegoś strzału gazu?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1