.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 02:48:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaki tłumik sportowy do a4 1,8 20v?
PostNapisane: 29.wrz.2009 20:03:59 
Użytkownik

Stało się - zostałem szczęśliwym ? nie szczęśliwym bym był gdybym dostał 1,8T a tak jestem tylko zadowolony z wolnossaka. Kupiłem już ładne felgii 17' , odnowiłem lakierek, mała gleba i przyszedł czas na tłumik. Nie mam zamiaru pakować się w remusa i tą półkę. Zależy mi na czymś dobrym i niedrogim może być dedykowane, lub tylko gabarytowo zrobione pod samochód.
Możecie mi coś konkretnegom polecić wyrób/producent?

Autko jest z 98r po moim dziadku, jest zadbane i cel jaki sobie postawiłem to zrobić je z smakiem

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2009 21:34:22 
Użytkownik

Jeżeli chcesz ze smakiem to nie zakładaj żadnego pierdziela...ja zawszejestem takiego zdania, że seryjne najlepiej brzmi, ja u siebie za zadną kase nie dął bym sobie zmienić ukłądu wydechowego.

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Tytuł:
PostNapisane: 30.wrz.2009 05:04:08 
Klubowicz

Tak jak wspomniał Rafał - zostaw serię, a ewentualnie wspawaj sobie jakąś ładną końcówkę.

Tłumiki w audi są piekielnie trwałe i szkoda oryginał zamieniać na jakiś szajs.

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 30.wrz.2009 15:53:14 
Użytkownik

Mam a3 z tym samym silnikiem, miałem załozone już chyba wszystko co możliwe od remusa supersprinta przez ultera extratuning lorbi i eltec a w akcie desperacji skończyłem na wm. Jednym słowem dupa i to wielka. Motyw zawsze wyglądał mniej wiecej tak samo - dopóki nie kupiłem to wszyscy latali wokół mnie jak kot z pęcherzem ale jak były problemy to cisza jak makiem zasiał (no jedynie w extratuningu próbowali coś tam zmienić ale i tak w 100% nie byłem zadowolony). Całość rozbiegała się właśnie o dźwięk. JAk wróciłem do serii nadszedł czas że znowu zacząłem się palić w kierunku tłumika ale w tej rundzie na zamówienie. Była Viga, był Węglarski, był Michael , użytkownik extra_wydech z allegro, pan Heniek z warsztatu. Jak usłuszeli co chcę mieć to walili ceny jak z kosmosu za sam tłumik końcowy rzędu 500zł bez mocowań. Zamówiłem u tego pacjenta z allegro bo napisał najmniej i jestem zadowolony jak dziecko

Strefa czasowa: UTC + 1