.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 15:50:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Strzelanie w głośnikach i rozładowywanie akumulatora
PostNapisane: 01.lut.2012 14:32:42 
Użytkownik

Witam serdecznie, posiadam A3 2004 ROK z systemem Bose i radiem Symphony oraz zmieniarką. Wszystko pracowało ok, wyjąłem subwoofer oryginalny, zamontowałem swój i wszystko działało tak jak należy.
Ostatnio przy zgaszeniu samochodu i wyjęciu kluczyka zaczęły strzelać głośniki mimo tego że radio jest wyłączone. Jak zamknę samochód z pilota to przez noc rozładowuje mi się akumulator. Próbowałem odpinać wszystko, odpinałem mój subwoofer z piecem od systemu Bose i dalej strzelało. Odpinałem samą kostkę od wzmacniacza Bose i jak ręką odjął. Próbowałem każdą kombinację i wychodzi na to, że coś jest nie tak z tym Bose. Głośniki strzelają np po wsadzeniu kluczyka do stacyjki albo po przekręceniu zapłonu. Po zgaszeniu strzelają i bzyczą, jak włączę radio to jest strzał, wyłączę i jest cisza, jednak gdy otworzę drzwi to bzyczenie zaczyna się na nowo.

W sumie podsumowując:

- odłączając "moją" instalację, strzela dalej
- odłączając wtyczkę "Bose" z tyłu od wzmacniacza, wiadomo, nie strzela
- czasami jak odłączę, przekręcę kluczyk, wyjmę ze stacyjki, podłączę wszystko na nowo to na dwa rozruchy, wszystko działa i nie strzela, lecz wraca po drugim czy trzecim zgaszeniu silnika.

Schemat podłączenia:
Obrazek
Mój wzmacniacz posiada osobny manualny włącznik, nie włącza się ze stacyjką lub z radiem.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Tytuł: Re: Strzelanie w głośnikach i rozładowywanie akumulatora
PostNapisane: 14.lut.2012 16:15:13 
Użytkownik

Widzę, że nie ma żadnych porad. Wniosek jeden, zamknąć proszę temat i muszę kupić nowy wzmacniacz BOSE za ok. 300-400zł

Strefa czasowa: UTC + 1