.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.sty.2025 21:44:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12.wrz.2003 20:20:53 
Użytkownik

ale co chcesz zrobić - przyciemnić szkła (jeżeli tak to odrazu wybij sobie to z głowy). Jeżeli chcesz poczernić wewnętrzną powierzchnie lustrzanek (obszarów nieświecących) to da radę - sam osobiście robiłem to w swoim ale na soczewkach. Tu trzeba bardzo uważać bo lustrzanki są strasznie cieniutko pomalowane i warstwa odbłyskowa schodzi nawet jak się mocniej przetrze szmatą, pozostawiając goły, żółtawy plastik, więc o oklejaniu odrazu zapomnij. Ja tuż przed malowaniem (spary-em czarny mat) moczyłem papier i przykładałem go do miejsc które chciałem zasłonić a oprócz tego resztę wypełniałem reklamówką-zrywką. Ciężko to pomalować ale mi się udało i efekt jest super. Co do halogenów to nie wiem bo nie mam ich narazie odkąd je skradziono więc nie rozbierałem jednak myślę że sprawa będzie podobna a może nawet prostsza :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12.wrz.2003 22:36:42 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
kalor daj sobie spokoj, ani to fajnie nie wyglada, ani to pozyteczne - a moze tobie tylko problemow przyspozyc. Jak juz chcesz to zrob lepiej tak jak napisal Czarek_s.

Tytuł:
PostNapisane: 12.wrz.2003 23:34:11 
Użytkownik

W normalnych lampach ja bym tego nie ruszal..... :roll:

Soczewki wygladaja fajnie ale w normalnych nie bedzie prawie roznicy!

Pozdrawiam...

Tytuł:
PostNapisane: 13.wrz.2003 11:09:43 
Klubowicz

Dzwilu napisał(a):
Chłopaki a może macie fotke tego dzieła, ciekawi mnie jak towygląda na soczewce.

oj krotka masz pamiec krotka :wink: :wink:
http://www.audiklub.pl/phpBB2/viewtopic ... 58&start=0

Tytuł:
PostNapisane: 13.wrz.2003 15:50:31 
Użytkownik

Procedura rozbierania soczewki jest następująca:
:arrow: najpierw trzeba zdjąć szkło a żęby to zrobić to trzeba zdjąć te wszystkie blaszki do okoła łąpiąc je za otworki jakimś prętem i odciągając na zewnątrz. Blaszki zeskakują dosyć łatwo.
:arrow: teraz delikatnie podważajać trzeba zdjąć szkło (najlepiej po kawałku wpychać płaski śrubokręt między szkło a uszczelkę bo ta jest mocno przyssana do szkła (nie jest przykejona ale i tak się mocnao trzyma) Nie cągnij na siłę bo może pęknąć szkło :!:
:arrow: po zdjęciu szkła musisz pozdejmować wszystkie pokrywki, ich zaczepy i żarówki, a następnie odpiąć przewody masowe z gniazd.
:arrow: kolejny krok to zdjęcie pierwszej lustrzanki (ramki w koło + lustrzanka do postojowych) To dziecinnie proste bo wystarczy ją pociągnąć do siebie - schodzi dosyć łatwo
:arrow: teraz trzeba zaznaczyć położenie śrub regulacyjnych głównego lustra - najlepiej markewrem; trzeba wyjać silniczek od regulacji wysokości świateł przekręcajać go na bok (jest to opisane na reflektorku) i odkręcić pozostałe dwie śruby regulacyjne aż do momentu kiedy lustrzanka się z nich wykręci i będziesz ją miał w ręku.
Więcej rozbierać nie trzeba. Teraz trzeba dobrze wszystko zasłonić i malować ale pamiętaj - musisz być bardzo ostrożny bo te lustrznaki to bardzo delikatne elementy. Powodzenia :!:

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2003 12:02:01 
Użytkownik

kalor napisał(a):
soczewki udalo mi sie rozebrac bez wiekszych problemow :shock: teraz tylko ma dwa dylematy
1 jakim sprayem pomalowac czy tym do lamp czy zwyklym pozatym chyba tam wystepuja jakies temperatury wiec nie chcialbym zeby mi schodzila farba znacie jakies patenty ?????????/
2 to jak zdjelem denko szkla to jest jeszcze taka obrysowka ktora sie sciaga w niej jest odblask do lamby postojowej ja tez pomalowac????bo ciezko teraz wywnioskowac dobra wizje czekam na porady
pozdrawiam kalor :P :P :P

Your life; Your car; Your invention :lol:
ja malowałem zwykłym czarnym matowym sprayem :wink:

Strefa czasowa: UTC + 1