.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.kwi.2025 15:08:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: pytanie o halogeny
PostNapisane: 21.gru.2004 20:36:17 
Użytkownik

Mam takie pytanie, czy bedzie jakis problem z zalozeniem halogenow z kierunkami do zwyklego zderzaka :?: ... chodzi o to czy sa potrzebne jakies skomplikowane przerobki czy wystarcza jedynie plastiki z dziurami (no i oczywiscie same halogeny :D ) u mnie sa przy zderzaku plastiki i zaczynaja sie od numerow rej. praktycznie do konca zderzaka i czy te z dziurmi sa takie same czy koniecznie trzeba zmieniac caly zderzak :?: :?: chodzi o b4'94r avant

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2004 21:03:08 
Klubowicz

http://www.elcats.ru/audi/parts.asp?mdl ... t=7E006EF9
zderzak jest ten sam, inne sa listwy - nie ma wiekszego problemu aby zrobic w nich otwory na halogeny/halogeny i kierunkowskazy

ps. ruska etka przeszla lifting :peace:

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł: halogeny
PostNapisane: 21.gru.2004 21:17:55 
Użytkownik

DZIEKI :D :!: I jeszcze jedno pytanie, mam zamiar kupic halogeny razem z plastikami takze wyrzucam swoje a te z dziurami podejda mi bez problemu :?:

Tytuł: Re: halogeny
PostNapisane: 21.gru.2004 21:25:55 
Użytkownik

Auto: Renata
duron500 napisał(a):
DZIEKI :D :!: I jeszcze jedno pytanie, mam zamiar kupic halogeny razem z plastikami takze wyrzucam swoje a te z dziurami podejda mi bez problemu :?:

podejda bez problemu...
przechodzilem to co ty masz zamiar zrobic....
na poczatku mialem zderzak bez halogenów...
potem kupilem listwy z dziurami na halogenu i halogeny i bezproblemowo zamontowalem je w standardowym zderzaczku.
teraz po 2 miesiecznych poszukiwaniach kupilem listwy z dziurami na halogny i kierunki i bede montowal kieruneczki w zderzaczku.. :)
takze jak masz zamiar to robic to smialo ... nie ma zadnych problemow... jedynie jak nie masz to bedziesz musial zrobic sobie instalke (wlacznik i przeciagnac kabelki ) u mnie jest oryginalna istalacja elektyryczna do halogenow...
powodzenia....
EDIT.. oto krotkie foto-story:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 21.gru.2004 21:44:02 
Użytkownik

Wlasnie, jesli chodzi o instalke to nie wiem czy to jest to ale jak podnioslem maske i wsadzilem tam nosa to znalazlem kabelki z kosteczkami i z lewej i z prawej strony i nie wiem po co tam one sa,poprostu leza tam sobie, kiedys sprawdzalem miernikiem i napiecia brak( rowniesz przy wlaczonym przeciwmgielnym) Czy halogenki z przodu moja dodatkowy wlacznik :?:

PostNapisane: 21.gru.2004 21:47:17 
Użytkownik

duron500 napisał(a):
Wlasnie, jesli chodzi o instalke to nie wiem czy to jest to ale jak podnioslem maske i wsadzilem tam nosa to znalazlem kabelki z kosteczkami i z lewej i z prawej strony i nie wiem po co tam one sa,poprostu leza tam sobie, kiedys sprawdzalem miernikiem i napiecia brak( rowniesz przy wlaczonym przeciwmgielnym) Czy halogenki z przodu moja dodatkowy wlacznik :?:

tak maja.... osobno tylne ,osobno przednie....
a te dwie kostki to prawdopodobnie od silniczkow reflektorow....(do regulacji ich wysokosci)
masz to samo co ja u mnie tez wisza ... widac kiedys byly ale ktos je wykrecil albo jak niunia miala dzwona to ich poprostu nie zalozyli...

PostNapisane: 21.gru.2004 21:56:39 
Użytkownik

U mnie silniczki w reflektorach dzialaja takze to nie to :P to wyglada na jakis wtyczki i tak sobie mysle ze instalacja byla montowana w standardzie tylko ktos nie doplacil za :/ halogenki .... chodzi o b4'94 avant

PostNapisane: 21.gru.2004 21:59:32 
Użytkownik

duron500 napisał(a):
U mnie silniczki w reflektorach dzialaja takze to nie to :P to wyglada na jakis wtyczki i tak sobie mysle ze instalacja byla montowana w standardzie tylko ktos nie doplacil za :/ halogenki .... chodzi o b4'94 avant

to fajnie..... ja planuje wkoncu kiedys kupic te silniczki i podlaczyc
jak instalka jest to i wlacznik powinienes miec...
co do standardowej instalki to nie wiem jaki masz silnik ale w B4 TDi instalka nie byla standardowa.....

PostNapisane: 21.gru.2004 22:06:53 
Użytkownik

Mam 2,3E ale wlacznika brak, mam regulacje swiatel, mgla, tylnia szyba,awaria i to wszystko dalej juz tylko poleczka :/

PostNapisane: 21.gru.2004 22:15:55 
Użytkownik

duron500 napisał(a):
Mam 2,3E ale wlacznika brak, mam regulacje swiatel, mgla, tylnia szyba,awaria i to wszystko dalej juz tylko poleczka :/

to moze to nie jest instalka od halogenów.... :|

PostNapisane: 23.gru.2004 11:21:16 
Użytkownik

Panowie mam jeszcze takie jedno pytanie, jak fachowo zdemontowac tak krok po kroku listwy ze zderzaka tak zeby nie wylamac zadnych plastikow :?: chodzi mi o listwy w ktorych montuje sie halogeny ;)

PostNapisane: 23.gru.2004 11:40:00 
Użytkownik

duron500 napisał(a):
Panowie mam jeszcze takie jedno pytanie, jak fachowo zdemontowac tak krok po kroku listwy ze zderzaka tak zeby nie wylamac zadnych plastikow :?: chodzi mi o listwy w ktorych montuje sie halogeny ;)

Musisz podważać w miejscu gdzie mają zaczepy i odginać. Potem próbować je jakoś powoli wyciągać. U mnie jeden zaczep tak się wczepił w zderzak, że niestety musiałem go uciąć. Przy okazji ropierdzieliłem palucha do gołego mięcha :)

Strefa czasowa: UTC + 1