Użytkuje takie drzwiczki ponad 3 lata.
Mam siłowniki centralnego zamka, płaciłem chyba coś około 70zł szt. (siłownik musi mieć troche więcej siły niż standart. Im mocniejszy tym lepiej, nie przymarznie) Do tego centralka. Tutaj jest spory wybór. Najlepiej zinwestować w dobrą centralke kilkukanałową.
1 kanał - alarm z centralnym zamkiem
2 i kążdy kolejny kanał na poszczególne siłowniki do otwierania.
U siebie mam centralke 2 kanałową, czyli z pilota otwierane mam drzwi kierowcy. Zastosowanie takiej centralki ma zaletę w postaci jednego pilota obsługującego wszystko. Nie ma oczywiście przeszkody zastosować tylu kanałów by sterować każdymi drzwiami. Koszt takiech centralek drastycznie rośnie.
Sam montaż jest banalinie prosty.
Największym kosztem jest usługa blacharsko lakiernicza. tutaj nie oszczędzać tylko powierzyć to dobremy warsztatowi (niestety tu sie troche przejechałem

)
Całkowity koszt z siłownikami, centralką i blacharką (2 drzwi) to około 1100zł (2xsiłownik 140zł, centralka 250zł, blacharka 2x350zł, robota przy montażu własna)
Co do eksploatacji, to oprócz tego, że przeglądy jakie są takie są, nie ma żadnych wad. W ościeżach są wstawione sprężyny które po zwolnieniu zamka uchylają drzwi dosyć sporo, także z torbami to jest jeszcze wygodniej.
Drzwi pasażera też są na siłowniku, tyle że sterowane ze środka auta. Na panelu sterowania szybami, mam dołożone dodatkowio 2 przyciski, które sterują siłownikami drzwi kierowca/pasażer (po zajęciu miejsca nie musisz sięgac do drzwi pasażera celem ich otworzenia, tylko sobie klikasz

) Troche tylko kijowo wygląda jak się pakujesz do auta, a laska stoii i czeka, a deszczyk pada
W przypadku zatrzaśnięcia pilota z kluczami ładujesz sie przez bagażnik, ewentualnie wyciągasz sobie pod auto (w sobie tylko znanym miejscu) dodatkowy prztyczek do otwierania drzwi.
Przez te lata użytkowania nie było żadnej awarii.
Aha jeśli wywalisz klamki, pomyśl o listwach bo nie będzie to pasować. Znowu jeśli wywalisz listwy, to praktycznie masz 6 elementów do roboty, a to już dodatkowe koszta, także warto przemyśleć, czy sie opłaca)
Chyba to wszystko w temacie.