.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.kwi.2025 11:02:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2006 23:00:27 
Użytkownik

zagladam do tego tematu po jakims czasie i widze ze nadal toczy sie batalia!!
Tukan...wierz mi nie zrobisz sam dobrej muzyki w aucie.prawda jest taka ze Ty nie masz zielonego pojecia o caraudio a tu masz 3 strony rooznych opinii na ten temat i czesto blednych choc pojawiaja sie tez sensowne wypowiedzi to jest np Bartass.
sczezre powiem ze lepiej by bylo zamknac a Tobie Tukan dam rade:jedz do pozradnej firmy caraudi niech Ci zrobia porzadnie przednie dzrwi z zestawem dwudroznym 16,5 cm odseparowany czyli kickbass i tweeter oddzielnie a potem sobie dozbieraj kaski i doloz wzmak i suba najlepiej w zamknietej zkrzynce bo w kombi troche moze dudnic.
nie chce tu negowac niektorych wypoqwiedzi ale nop stwierdzenie "miekki skoczny bas " znaczy tle samo co miekki twardy kamien.
poza tym gabki w dzrwi sie nie stosuje bo ona chlonie wode a wilgoc nam w drzwiach nie ejst potzrebna.
poza tym nie trujcie chlopakowi o podzialach pasma,filtorowaniu itd bo on sam tego nie zrobi a jeszce cos moze napsuc i instalka calego okablowania w A4 nie zajmuje 2 godz.
Nie zrozumcie mnie zle ale ja mam firme caraudio i z doswiadzczenia wiem ze niestety tacy jak Tukan traca kasiorke bo ktos cos tam doradzil i sam cos pomiontowal i raz ze to nie gra ,dwa ze cos zniszcyl badz zepsul i trzeba naprawic,od nowa zamontowac i kaska leci i serio to sie zdarza czesto.
pozdrwiam

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2006 07:29:00 
Użytkownik

AMEN :) wreszcie jakies poparcie, nie musze sam toczyc boju, chcac dobrze doradzic :).. Fakt, faktem, na a4 troszke zjadlem zebow wiec moge cos powiedziec.. Ale nie rozumiem tylko tych ludzi, ktorym nawet opinie ludzi "siedzacych" w temacie nie pomagaja. Na własne zyczenie cgca wtopic kase i odczuc to na własnej skórze.. Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2006 07:35:55 
Użytkownik

Renegat... Ostatnio za swoje "sensowne" wypowiedzi zostalem zbesztany przez jednego z forumowiczow, ktory ma wieksze doswiadczenie i w ogole, takze czasami wole milczec niz sie wypowiadac... Mimo iz nieraz widze, jakie pierdoly ludzie wypisuja :P niestety Ja tam mam sprzet, ktory mi bardzo odpowiada, sam go zlozylem (klocki zbieralem ponad pół roku) montaz tez moja robota, bardzo czesto z braku mozliwosci nie moglem odsluchac danego sprzetu wiec polegalem na opinii "starych wyjadaczy" i nigdy sie nie przejechalem :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2006 15:47:41 
Użytkownik

widzisz ja czasem jak cos napisze wydaje mi sie sensownego i kompetentnego i ludzie nadal pisza rozne dziwne rzeczy spierajac sie ze mna podajac np suche dane lub parametry to mi juz wygasa chec pomagania komukolowiek w kewstii caraudio.
niestety porady fachowco z tej dziedziny sa mniejh przychylne niz porady osob ktore sobie cos zamontowaly z tego wzgledu ze jest do duzo bardziej pracochlonne i czasami na pocztaku bardziej kosztowne anizeli porada kolegi bo on takie gloisniki i tak zalozyl i u niego gra dobrze.
wczoraj mialem takiego wlasnie klienta ktory to sobiw wszystko sam kupil i pomonowal.nie dosc ze napsu tapicerki,polamal uchwyty,spalil w radiu koncowke mocy to i tak wszsytko ztreba bylo od pocztaku montowac.I jaki bilans?? koszt montazu +naprawa radia+plus naprawa tapicerek.
mysle ze konkluzja jest prosta.
pozdrawiam
a Ty Bartass sie nie przejmuj ogolnie piszesz z sensem a jesli chlapniesz jakas gafe niechcacy to sie zwroci uwage chyba ze bedziesz sie upieral przy bzdurach to juz inna sprawa.
A tak a propos jakie wzmaki wybrales?? bo gdzies czytalem nad czym sie zatsanawiasz.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2006 07:33:17 
Użytkownik

Renegat napisał(a):
widzisz ja czasem jak cos napisze wydaje mi sie sensownego i kompetentnego i ludzie nadal pisza rozne dziwne rzeczy spierajac sie ze mna podajac np suche dane lub parametry to mi juz wygasa chec pomagania komukolowiek w kewstii caraudio.
niestety porady fachowco z tej dziedziny sa mniejh przychylne niz porady osob ktore sobie cos zamontowaly z tego wzgledu ze jest do duzo bardziej pracochlonne i czasami na pocztaku bardziej kosztowne anizeli porada kolegi bo on takie gloisniki i tak zalozyl i u niego gra dobrze.
wczoraj mialem takiego wlasnie klienta ktory to sobiw wszystko sam kupil i pomonowal.nie dosc ze napsu tapicerki,polamal uchwyty,spalil w radiu koncowke mocy to i tak wszsytko ztreba bylo od pocztaku montowac.I jaki bilans?? koszt montazu +naprawa radia+plus naprawa tapicerek.
mysle ze konkluzja jest prosta.
pozdrawiam
a Ty Bartass sie nie przejmuj ogolnie piszesz z sensem a jesli chlapniesz jakas gafe niechcacy to sie zwroci uwage chyba ze bedziesz sie upieral przy bzdurach to juz inna sprawa.
A tak a propos jakie wzmaki wybrales?? bo gdzies czytalem nad czym sie zatsanawiasz.

Nie żartujmy, żeby skomponować sprzęt Audio w przeciętnym samochodzie, odpowiednio go założyć i podłączyc nie trzeba jeździć do Car Audio i zostawiać dodatkowe pieniądze. Tym bardziej, że tam również często są partacze, dodatkowo gotowi ograbić klienta z ostatniej gotówki. Co innego jak bierze się za ten temat osoba, która nie ma o nim zielonego pojęcia.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2006 11:19:47 
Użytkownik

zgadzam sie z wypowiedzia combi ja moze i sie nie zanm na sprzecie ale umiem wiel tzn. zamontowac kable glosniki itp.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2006 22:08:42 
Użytkownik

Renegat.. to byl chyba moj pierwszy post.. Od tego duzo sie zmienilo.. Ale ostateczna wersja jest taka:

Przod zasilany Brax'em X1000 podpiete interkonektem EAGLE CABLE MC60, Głośnikowe to monster cable.. Na przodzie mam przetworniki Focal'a + tweeter seas ktn25f na pasywce

Sekcja Niskotonowa Helix Hxa 1000QX Phase Aliante 12"si interkonekt dls'a i glosnikowy mam monitor cable i aiv- do kondenatora (brax e-cap 0,5 f)

to chyba cala moja instalacja.. W niedalekiej przyszlosci chce zmienic przod bo troszke odstaje od reszty ( prawdopobnie morel supremo, woofer prawdopobnie focal z polykevlara)

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2006 08:02:56 
Użytkownik

Ale jak bedziecie wychodzic z takiego zalozenia to nigdy nic nie kupicie z obawy o oszustwo sprzedajacych... Jedziesz do jednego instalatora, robisz rozeznanie pozniej jedziesz do drugiego i masz obraz, nikt nie zmusza Was do kupna u Pana X czy Y, wiele zakładów ma renome i tym nalezy sie kierowac.. SA jeszcze fora (tylko pod katem Car Audio) i wartaloby tam zagladnac i popytac.. Ja tak zaczynalem :D .. troszke wlasnej inwencji, nikt Wam nie poda gotowego przepisu na dobre audio, gdyz kazdy ma inne preferencje, inny budżet, dany zestaw czy przetwornik zagra inaczej w danym aucie.. Takze zachecam do dzialania.. :) pozdr. BArtek

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2006 20:40:04 
Użytkownik

ogolnie zestaw masz calkiem niezly.A odstaje przod z powodu?? nie mow ze siedza 13cm??
a sub to o ile sie nie myle to ta super plytki przetwornik??jak to sie sprawuje??
poza tym te 0,5F to za malo.min 1F
a jesli chodzi o supremo to bardzo przyjemny tweeterek,moze troche drogi i spory ale mozliwosci ma niesamowite i sluchalem go z dwona roznym kickami ale to nie byly Focale i obydwa auta byly mocno utytulowane.
ale powiem sczezre ze miales lepsze opcje jesli chodzi o wzmaki,w sumie te helixy nie sa zle ale DLS A6 i A3 nie maja sobie rownych.
i a propos panowie zaufania troche do instalaotorow-oni sa po to zeby robic dobre naglosnienia a nie zeby oszukiwac i naciagac.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2006 21:24:42 
Użytkownik

Zgadza sie to jest ten wlasnie sub :) Powiem, krotko jak gra, bardzo precyzyjnie, dynamicznie jest wtedy kiedy musi byc, potrafi zagrac delikatnie, ale tez zejsc bradzo nisko... Ale mam juz cos innego na oku :) moja ciekawosc nie daje mi cieszyc sie zbyt dlugo sprzetem

Co do helixa to sie zgodze, ze dls a3 jak a a3, ale a6 jest o wiele lepszy, bardzo dlugo polowalem na te piece, kilka razy przegralem aukcje o doslownie "euraka", ale na tego helix'a nie moge narzekac, ma bardzo fajnie rozbudowane zwrotnice

Oczywiscie , na przodzie jest 13 cm :) i jest miło !!! uwierz mi, a chce 16 cm by wykorzystac w pelni tego brax'a.. Na 13 cm tez zlego slowa nie powiem, bo potrafia "zarzucic nogawki na głowe" dzisiaj mialem tego dowód sluchalem sobie patricie barber "modern cool" z radiem alpine 7944, wysiadlem z bananem na twarzy, moj kumpel nie wiedzial co sie dzieje, a to tylko 13 cm !!

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2006 21:29:36 
Użytkownik

Brax'a polecilo mi wielu kolegow z branzy.. Wielu z nich to wlasnie "utytuowani ludzie ".. Kupilem go bez odsluchu i nie zaluje !! zalezalo mi na przestrzeni i detalicznosci - jest tak jak chcialem..

Co do supremo to tak jak mowisz, bardzo dobry tweeter, dosc uniwersalny ale to jeszcze faza promyslu takze moze cos sie zmienic..

Sorka za pytanie, sluchales supremo z wooferem infinity ?? :D moze w bmw 320 ??

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2006 22:04:49 
Użytkownik

bartadd_1 nie sledzilem tematu bo gustów jest wiele ale mam pytanie do Ciebie czy wysokotonówki seasy masz w oryginalnych miejscach w drzwiach czy na słupkach. Mam sprzet narazie zdemontowany z poprzedniego auta i zastanawiam sie nad zabudowa obecnego aby jak najmniej ingerować w drzwi ale i tak właduje 16 bo predzej czy pozniej każdy dorasta z 13 do 16 wiec szkoda kasy na 13
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2006 08:36:15 
Użytkownik

Ze wzgledu na cholerne zlodziejstwo tez zdecydowalem jak "najmniej pokazyzywac" i seas'y siedza w w miejscach starych tweerterow.. Pasuja idealnie, troszke ciezko nachodzi ten drucik podtrzymujacy, ale jest ok..

Ja mam przyklad, ktory doswiadczylem na wlasnej skorze.. Mam dls'y ms6, pozyczylem je koledze do hondy civic (coupe) oczywiscie drzwi ma wygluszone + pierscien dystansowy z mdf'u, kable itp... Ja mam 13 i ku moim i jego zdziwieniu ( i pewnie waszym tez) graja one lepiej.. lepiej tzn ten bas jest bardzo wyrazny, nawet pokusilem sie ,ze puscic je troche nizej, daly sobie rade... Ale to tez nie jest porownanie, bo wina tego, ze te dls'y mimo potencjalu graja "slabiej" wedlug mnie moze byc zbyt duza komora drzwi, ten bas wydaje sie jakby rozlazly

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2006 10:08:07 
Użytkownik

witam
Romusia BMW nie sluchalem ale za to on mi drzwi trzymal na Db Dragu heheh.
A co do 13cm to zrobilem kiedys A6 C4 i tam wlasnie w drzwi poszla 13-stka i oczywsicie calosc wytlumiona i solidnie zamontowana.NIe gralo to zle ale sub musialbyc bardzo dobrze dobrany,tu bylo 25cm i maliutka skrzynka czyli szybki prezycyjny bas,w innym przypadku przod by sie gubil z basem.
A jesli chodzi o ta 16 dls'a to roznie bywa,duze znaczeniue ma tez zwrotnica glosnika.Akurat ciivica copue tez robilismy i nie bylo problemu z basem pomimo sporej objetosci drzwi.
A co do A6 i A3 to A6 jest u nas do spzredania uzywka.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2006 10:50:27 
Użytkownik

Tak wlasnie o Romusia mi chodzi :) // A jaka cena za te dls'y ?

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2006 16:43:45 
Użytkownik

tukan2000 napisał(a):
zgadzam sie z wypowiedzia combi ja moze i sie nie zanm na sprzecie ale umiem wiel tzn. zamontowac kable glosniki itp.

Też mi się tak kiedyś wydawało, że co to jest za problem zamontować głośniki i podpiąć do odtwarzacza.... bardzo się myliłem.

Zapłaciłem za poprawianie tego co żle zrobiłem i dopiero zobaczyłem jak sie to robi właściwie i z głową... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2006 17:42:05 
Użytkownik

hmm zwrotki pasywne mozna spierniczyć "koncertowo" ale rozwiazaniem dla laików sa procesory dzwięku które duzo wybaczaja i mozna ze zwrotek wogule zrezygnować i suba też ciąć na procu. W poprzednim aucie dopiero dzieki prockowi sub sie znalazł w środku auta a nie w bagażniku.

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2006 18:12:56 
Użytkownik

Kali, różnie z tymi laikami bywa :] ....

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2006 21:18:21 
Użytkownik

no fakt niektórzy jak ich slychac z daleka to uwazaja ze dobrze gra...ale przemilczmy ten typ
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2006 08:31:08 
Użytkownik

Mam propozycje, zeby utworzyc osobny temat.. Nie bedziemy zasmiecac forum :) Takze zapraszam wszystkich zainteresowanych do topic'u .. "wszystko o car audio"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1