no dobra
.. tez se napisze ... a co mi tam
Cytuj:
http://www.gaweda.com/Matschke/Zdjecia/CarAudioShow2003/images/Audio-52.JPG
- pomysl .. swietny ale rezania...na cala zimie i kawalek lata
CryzuzCytuj:
-Jesli chcesz miec najczystszy i najszybszy bass to skrzynka zamknieta i glosnik 25cm jesli wlozysz 30 to bass bedzie bardziej wolny.
-Jesli chcesz miec troszku glosniej (niestey utrata na jakosci) to skrzynka z bass-reflex
Najgorsze jest to ze to sedan. Ja mialem u siebie skrzynke bass-pand i musze przyznac ze chodzilo bardzo fajnie.
- zgadza sie .. ale z malym ale .... kazdy producent dobrych [ czytaj markowych i renomowanych ] glosnikow podaje .. jakie sa "parametry pracy" poszczegolnych glosnikow ... niektore nadaja sie do skrzyn inne do tub .. jedne powinny miec bassreflex inne NIE.
osobiscie mam glosniczka .. co bez bassreflexu .. niepowinien .. [ testowalem - nie"gada" jak niema bassreflexu ] byc uzywany jesli chce sie zachowac parametry i osiagi oferowane przez producenta
moje 3 grosze ...
wzmacholek na basik ... konkret , duzy , moze byc ... w miare "makowy" .. nie musi byc high-end-car-audio
wzmacholki na reszte KONIECZNIE porzadne
.. [ alpina radio ale bron szatanie wzmacniacz
] - GENESIS , ROCKFORD FOSGATE , HIFONICS , SIGNAT ostatecznie JBL
basik ... - hmmm INFINITY , EARTHQUAKE , JL AUDIO , PYLE , JBL ... blagam nie magnat .. bo jedzie..... klausem , hansem i innymi pseudomuzykami z deutschlanda
glosniczki .. - DLS brzmi niezle
, INFINITY , PYLE , CANTON , POLK AUDIO ..
najwazniejsze !!!! .. jednostka sterujaca
... NAKAMICHI [ ALE TO KOSMOS CENA
] , ALPINA , CLARION.... NIEIDZ NA KOMPROMIS .. zadne sony lub cos podobnego
.... lepiej pozbierac dengi .. kupic cos porzadnego niz isc na kompromis
[ wiem co mowie .. mialem sony.. radio .. a reszta to tajemnica ale ... byla markowa i niezla ... - placze alfa .. ze niedziala jak powinna ... kolega wklada radyjko alpiny .. i mi .. uszy odpadly
] [ alpina = goood , sony = baaad
]
kabelki .. PORZADNE i porzadnie polozone !!! DLS daje rade jakosciowo i cenowo
to by bylo na tyle
ps.moim zdaniem... lepiej zbierac kasiure .. i kupowac co najlepsze i z czasem , [ zawsze audio mozna przeniesc z audi do .. kolejnego audi ] niz kupic wszystko na 1 raz idac na kompromisy ... bo .. np. kasy za malo ...
I PAMIEAJ .. NA SAFARI STEREO TEZ DA SIE HULAC ... ZALEZY CO KTO LUBI