.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 21:22:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 02:01:18 
Użytkownik

Cieszę się, że masz fajne śwaitełka, ale tajemnice to są w Brokeback Mountain :peace:

Nie wiem po co o tym piszesz, skoro nie chcesz się podzielić z innymi... :/

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2008 20:10:33 
Użytkownik

Nie jestem sknerą, czekam na zainteresowanie. Otóż jak się domyślasz coś poszło nie tak z ogniskową( na oko bańka palnika jest IDEALNIE w tym samym miejscu co w H1). Lekka manipulacja pilniczkiem (palnik lekko do dołu) i jest kolosalna różnica) słowem czemuś nie było w ognisku. Myślę że porównywałem patrząc z boku na obie, a błśąd jest widoczny gdy patrzymy na nie od przodu - tu chyba palnik nie jest w osi.

Tytuł: Xenon
PostNapisane: 25.lut.2008 21:44:57 
Użytkownik

Panowie wybaczcie,ze tak wtrace,ale w koncu juz nie wiem jakie mam zamowic xenonki.
Moja a6c5 jest z konca 2002 roku i w koncu nie wiem jaki zestaw mam zamowic H1 czy H7 ?
Naprawde szukalem,ale spotykam sprzeczne informacje.
Na stronie http://www.lighting.philips.com/pl_pl/c ... ng&lang=pl
jest napisane,ze do roku 2001 swiatla krotkie to zarowka H1,a od roku 2002 to H7.
Gdzie indziej w internecie znowu znalazlem,ze tylko zarowka H1 do swiatel krotkich.
No i w koncu juz nie wiem.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2008 00:47:42 
Użytkownik

makaon napisał(a):
Nie jestem sknerą, czekam na zainteresowanie. Otóż jak się domyślasz coś poszło nie tak z ogniskową( na oko bańka palnika jest IDEALNIE w tym samym miejscu co w H1). Lekka manipulacja pilniczkiem (palnik lekko do dołu) i jest kolosalna różnica) słowem czemuś nie było w ognisku. Myślę że porównywałem patrząc z boku na obie, a błśąd jest widoczny gdy patrzymy na nie od przodu - tu chyba palnik nie jest w osi.

No to gratuluję :)
Sam widzisz, że to nie xenon, a chińskie rączki zepsuły robotę :)
Proponowałbym jednak kupić soczewki xenonowe za 50zł i żarówki D2S, a nie chińskie zamienniki, a wtedy dopiero poczułbyś co to jest prawdziwy xenon.. :)
Ale dobrze, że i tak jest lepiej...
Ps. Bańka może i być w tym samym miejscu, ale jest dłuższa i daje zupełnie inne światło, więc nigdy ogniskowa nie wypadnie tam, gdzie powinna :) Podcięcie żarówki i skierowanie jej w dół, powoduje, że odbłysnik świeci bardziej ku górze, a jako że soczewka daje obraz odwórcony i powiększony, to masz więcej światła na drodze. Powoduje to jednak, że jego część jest przysłaniana przez przesłonę, a co za tym idzie, musisz mieć lampy ustawione wyżej i prawdopodobnie oślepiasz wszystkich z przeciwka...
Ale się nie upieram, bo nie widziałem. To tylko teoria... :peace:

"pablo.k"
Sorry, ale nie wiem czemu o to pytasz... Skoro chcesz to zamówić do swojego auta, to po prostu zajrzyj w reflektor i zobacz jaką masz żarówkę, a nie posiłkujesz się innymi, żeby podali na tacy...
Nie ma pewniejszego info, odnośnie żarówki w Twojej lampie niż po prostu sprawdzenie tego. Na papierze wszystko może być pięknie, a potem się okaże, że auto miało dzwona, lub ukradli kiedyś lampy i masz załozone z innego rocznika... I co?? I potem pretensje... :/
IMHO nikt o zdrowych zmysłach nie odpowie i nie powinien odpowiadać na to pytanie...
Idź i poświęć 3 minuty (albo i 20min) pobrudź łapki i sam się przekonaj. Innej rady nie ma...

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2008 01:04:30 
Użytkownik

[quote=]

"pablo.k"
Sorry, ale nie wiem czemu o to pytasz... Skoro chcesz to zamówić do swojego auta, to po prostu zajrzyj w reflektor i zobacz jaką masz żarówkę, a nie posiłkujesz się innymi, żeby podali na tacy...
Nie ma pewniejszego info, odnośnie żarówki w Twojej lampie niż po prostu sprawdzenie tego. Na papierze wszystko może być pięknie, a potem się okaże, że auto miało dzwona, lub ukradli kiedyś lampy i masz załozone z innego rocznika... I co?? I potem pretensje... :/
IMHO nikt o zdrowych zmysłach nie odpowie i nie powinien odpowiadać na to pytanie...
Idź i poświęć 3 minuty (albo i 20min) pobrudź łapki i sam się przekonaj. Innej rady nie ma...[/quote]

No coz z pewnoscia masz racje.
Dotarlo to do mnie jak juz wyslalem posta - chyba jestem z lekka "padniety" bo zaczynam pytac o rzeczy ktore sam moge łatwo sprawdzic.

Pozdrowienia i kolorowych :)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2008 02:17:29 
Użytkownik

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2008 07:32:55 
Użytkownik

Cytuj:
musisz mieć lampy ustawione wyżej i prawdopodobnie oślepiasz
tak się skłąda że mam stację diagnostyczną i ustawiłem sobie światełka właściwie. Przesałonę ustawiłem ze schodkiem ( wcale nie trzeba nic doklejać do istniejącej przesłony , tylko ją odpowiednio ustawić.
Jeśli w poprzednich postach Cię( lub kogoś innego) jakoś uraziłem, to wielkie SORY(byłem lekko na "bańce" i wkurzony że zamiast lepiej mam GORZEJ, i stąd moja burzliwa reakcja!
Cytuj:
Podcięcie żarówki i skierowanie jej w dół, powoduje, że odbłysnik świeci bardziej ku górze
tu niestety się nie zgodzę, zwierciadło odwraca a potem jeszcze raz soczewka odwraca : kierując palnik do dołu światło też "idzie" do dołu.
Pozdrowienia z Podlasia!

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2008 08:25:07 
Użytkownik

Eee no co ty :) Bez stresu!!
Nikt się nie obraża za wymianę zdań i poglądów :)
Po to jest forum...
Co najwyżej chinole odpowiedzialni za Twój zestaw mogą mieć pretensje :diabel:

To dobrze, że kontrolujesz to na stacji, bo jest wiarygodne...

Masz rację z tym podwójnym odwróceniem, jednak na moje oko, skoro przesuwasz żarówkę w dół, to szerszy strumień światła pada na górną część obłyśnika soczewki, więc większa jego ilość jest kierowana w dół soczewki (pierwszy obrót), a potem ta sama ilość jest kierowana do góry, poprzez jej dolną część (drugi obrót)...
Ale to tylko moje dywagacje :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2008 12:54:08 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
sam (jako ślepiec i czterooki od lat) zywo byłem / jestem zainteresowany tematem - i chwała tu Heveliuszowi za uświadamianie mnie i rzesz kierowników...

mnie osobiscie dośc mocno przekonuje do poszukania rozwiązania dedykowanego z soczewką znalezione na x-treme racing klubie poniższe foto:
Obrazek

góra: hid w obudowie halogeny
dół - xenon w soczewce

edit: Heveliusz - tyś znany jest z rezania..
da się takie coś : http://allegro.pl/item318145756_soczewk ... dkami.html - wrezać w zwykły reflektor?

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2008 13:06:11 
Użytkownik

Scob - chwała Ci za to zdjęcie, bo teraz wreszcie mi uwierzą :peace:

A czy się da to wyrezać?? Zaden problem (nawet urwane mocowania nie przeszkadzają ;) ). Potrzebne jeszcze będą pierścienie wykończeniowe żeby było ładnie, oraz żarówki z przetwornicami :) A potem to już tylko ŚWIATŁOŚĆ :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2008 12:12:24 
Użytkownik

witam, jestem zdecydowany na zakup xenonkow HID do A6 C4 i w zwiazku z tym ze na Świeta bedzie chwila wolnego czasu chce poszukac na allegro jakiegos zestawu. Rozgladalem sie juz wstepnie jednak zestawow jest tak duza ilosc w podobnych cenach, że nie wiadomo na co sie zdecydowac i tu moja prosba do was- tych osob ktore kupily takie zestawy na allegro. Prosilbym o jakies konkretne linki z allegro z aukcjami na ktorych nabyliscie swoje zestawy ( bo te na poprzednich stronach dawno sie pokonczyly i nie mozna ich otworzyc) i oczywiscie opinie na temat swoich zestawow.

Pytanie z innej beczki , czy stosowal ktos diodowych pozycji do lepszego dopelnienia oswietlenia xenonowego?

POZDRAWIAM i ZYCZE WESOLYCH SWIAT.

P.S

Jak narazie najbardziej przekonuje mnie ten zestaw:

http://www.allegro.pl/item329793373_xen ... 6000k.html

ze wzgledu na ten jeden punkt ktorego nie widzialem na zadnej innej aukcji " -Zestaw oparty na Japońskiej technologi (!!Przetwornice na chipach SIMENS.Nie jest to słabej jakości Chinszczyzna)"

Nie istotne ze na chipach SIMENS a nie SIEMENS, ale odbre i tyle :D

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2008 09:28:42 
Użytkownik

ja kupiłem te:
http://allegro.pl/item306633610_ksenon_ ... ratis.html
i szczerze to jestem bardzo zadowolony :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2008 18:54:24 
Użytkownik

Auto: A6 C5 '04
Ja kupiłem ten zestawik:
http://www.allegro.pl/item320175241_320175241.html

Jestem z niego bardzo zadowolony, wszystko wygląda bardzo ładnie i dodatkowo dali bardzo fajne postojówki które dopełniają efekt ;)

Tytuł:
PostNapisane: 09.kwi.2008 08:55:11 
Użytkownik

przeczytałem całość tematu
ale ciągle nie mam satysfakcjonującej odpowiedzi na pytanie:
Czy do reflektorów z żarówkami H4 warto założyć ksenony?

znalazłem ofertę ksenonu gdzie mijania są ksenonowe a długie halogenowe (jakoś to zmontowali) oraz biksenon wszystko to niby bez przerabiania ma pasować do H4

czy jest ktoś kto to potwierdza?
może ktoś ma taki wynalazek i może powiedzieć czy było warto i czy rzeczywiście jest poprawa widoczności w porównaniu z halogenami

Tytuł:
PostNapisane: 09.kwi.2008 09:19:59 
Klubowicz

Nie wiem czy cie to pocieszy ale dla mnie xenon w H4 to totalna porażka. Tylko soczewki. Na pewno światło będzie lepsze ale prawie wszystkie oślepiają. Po za tym dla mnie to poprostu zajeżdża wiejskim tuningiem (To oczywiście moje subiektywne zdanie). :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 09.kwi.2008 09:35:17 
Użytkownik

wiesz mi nie chodzi o barwę niebieską tylko o to żeby lepiej widzieć
z tego co wyczytałem (inne tematy ale również o ksenonach) wynika że prawidłowo ustawione wcale nie oślepiają

ja chce wiedzieć jaka jest różnica w jakości widzenia
oraz co najlepiej kupić bo nie jestem zadowolony ze zwykłych reflektorów

Tytuł:
PostNapisane: 09.kwi.2008 09:57:14 
Użytkownik

Auto: A8, R8
Ostatnio mojemu znajomemu w Austri podczas kontroli stwierdzili miał dokładane ksenony z Allegro
ze stosuje nieprowidłowe oswietlenie to znaczy lampa nie ma homologacji chodzi tu chyba o jakies literki D czy H na przedniej obudowie lampy
i 300 Euro mandat

Tytuł:
PostNapisane: 14.kwi.2008 22:15:18 
Użytkownik

ja mam założone made in china, H1 w moim a6 c5, kolor 6000k, zadowolony, swieca o niebo lepiej niż oryginalne lampy, lecz słyszałem ze 4300k też są niezłe. Generalnie zapomnij o zabraniu dowodu jak masz kolor do 6000k, gdyż owy wygląda identycznie z oryginałem.u mnie na plus. dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 14.kwi.2008 22:38:33 
Użytkownik

ja mam H1 HID w kolorku 4300K i jestem niezadowolony, w prawdzie widoczność super ale efektu żadnego:0 jak by tylko mocniejsze żarówki były wstawione a nie xenon. następnym razem żeby to jakoś wyglądało kupiłbym 6000K ale teraz muszę się już bujać z tym co mam, no chyba że ktoś się podmieni:)

Tytuł:
PostNapisane: 15.kwi.2008 09:10:15 
Użytkownik

[quote="teodor2424"]ja mam H1 HID w kolorku 4300K i jestem niezadowolony, w prawdzie widoczność super ale efektu żadnego:0 jak by tylko mocniejsze żarówki były wstawione a nie xenon. następnym razem żeby to jakoś wyglądało kupiłbym 6000K ale teraz muszę się już bujać z tym co mam, no chyba że ktoś się podmieni:)[/quote]

Czesc, czyli zostane chyba przy 6000k:), efekt widoczny po założeniu już jednej żarówki tzn. w jednej tli się swieczka gasząca a w drugiej mocne białe światło z bardzo delikatną nutką niebieskiego niezauważalna dla kierującego a z zewnatrz ladnie wyglądająca efekt coś ala bixenon.dzięki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1