.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.kwi.2025 06:53:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2005 09:47:23 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
moze gdzies mozna wyrwać do silnika ng walek rozrządu, ktory poprawi napelnianie cylindrow, szczegolnie na wysokich obrotach, do tego jakies delikatne korekcje mieszanki i zaplonu, moze dalo by wydumać z tego troche poweru ;-) , byc moze kosztem elastycznosci na niskich obrotach...

P.S. wiem z doswiadczenia ze walek rorzadu moze duzo dać, kolega mial kiedyś audi cygaro '83 z silnikiem 1,8 na gazniku. Jakos ciekawie byla calosc przerobiona, siedział walek od golfa gti i jakieś dziwne przerobki w gazniku. Co prawda zuzycie paliwa na poziomie 15l, ale nie powiem, zapinało to jak mała wyścigówka :diabel: , na 4tym biegu 160-170 wchodził na orbite, pieknie wkrecał sie w obroty, w pewnym momencie dostawal kopa (moze kolo 5000), jakby turbinka sie załączała, tylko gwizd szedł hehe

Tytuł: Re: Chip do 2.3 NG
PostNapisane: 16.mar.2005 14:17:47 
Użytkownik

Martini napisał(a):
Elo. W tym artykule pośwęconemu temu chipowi http://www.typc4.de/Umbauten/Chiptuning/Chiptuning.html piszą że najlepsze efekty daje przy silniku modyfikowanym, tzn. ze sportowym f.powietrza, zrobionym ukł.wydechowym, zmienionym wałkiem rozrządu itp. W sumie mój silniczek spełnia wszystkie te kryteria :) Ewentualnie mogę sie poświęcić dla forum :P kupić tego chipa i obalić wszystkie mity podające jakoby znaczny wzrost mocy... Zamieszczę wykres z hamowni przed i po założeniu i będzie widac czarno na białym. Jeżeli ma ktoś konto na ebayu i może go dla mnie ściągnąć chętnie go wybróbuję
ebay : http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=40182&item=7960907660&rd=1

Quattro90, DeS i UFOtm maja założone konta na ebayu, skontaktuj się z nimi. Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na wyniki.

Prawie nówka funkiel, mało śmigana,mucha nie siada......A tak serio to : czarna, bordowy dach, zaglebiona,soczewki,skóra ,zderzaki i kierata od porsche 911,12 głośników,windshot,fele 16;oponki 215/40,wydech supersprint........Ale jest jeszcze przy niej dużo do zrobienia :-)

Tytuł: Chiptuning w 2.3 NG :)
PostNapisane: 16.mar.2005 20:50:27 
Użytkownik

Bilu i Hans pochwalili się że można to ściągnąc za free z netu... Hmm
Przeszperałem necik i nic nie znalazłem. Napisałem maila do Hansa z prosba o link lub namiary na stronkę skąd to mozna pobrać. Na razie czekam... a jak sie doczekam to na pewno bede pisal na forum o wrazeniach :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1