Voytazz napisał(a):
siema. bardzo podobaja mi sie te panele.
Tez juz zakupilem odpowiednie gadzety do ich zrobienia tylko potrzebowal bym kilku rad praktycznych. Jakich bledow sie ustrzec? jak naciagnac ten skaj na to żeby sie nie pomarszczył ? Podlaczales te glosniki pod jakiegos wzmaka??czy tylko radio??
Bo ja chce zrobic tak ze te piercienie do tych głosnikow zrobic ze 2x grubsze zeby glosnik byl w takiej tubie no i dookola tego zdobic pianką montazowa i na to zywica i szpachla. mysle zeby bylo by nieco latwiej to ukształtowac ale moge sie mylic. Dlatego pytam bo moze juz to przerabiales. A może jakies inne pomysły?
Jak już będziesz miał gotowe panele, to kup klej "tapicer" i posmaruj powierzchnie paneli i skaju, po upływie ok 2 godzin możesz naciągać skaj na panel;) jeśli się skaj pomarszczy to musisz rozgrzać dane miejsce pistoletem na ciepło, wtedy można powierzchnie ładnie uformować. Nie zapomnij o tym, że jedna z najważniejszych rzeczy jest wytłumienie drzwi matami. Głośniki mam podłączone jak na razie pod wzmacniacz 2 kanałowy Magnat The Rock 400, ale na lato planuje go wymienić na 4 kanałówkę i obowiązkowo wyciszyć drzwi. Ja osobiście nie robiłem pianką, zrobiłem to wszystko z żywicy. Jeśli będziesz się brał za panele to zrób foto story.