Artur a4 napisał(a):
Uwieżcie mi że chciałbym kupić te z górnej półki ale nie starczy mi pieniędzy...
Z wcześniejszych postów wszystkie radia są za ok 800-1000zł a mi chodzi żeby ktoś doradził z tych tańszych.
Wzmacniacz zakupiłem też z tych tańszych ale wydaje mi się że jak za tą cene to dobrze gra - GTA 4
http://www.blaupunkt.com/pl/7607792113_main.asp(Oczywiście wejścia na subufer będą zmostkowane)
Okablowanie i głośniki w pułce już są, teraz coś z niskim tonem do bagarznika i puźniej może jeszcze jakieś firmowe głośniki w przód bo te co mam są jakieś zwykłe ale narazie dobrze pukają
Dobra. W poprzednim poście poradziłem Ci Pioneera DEH-30MP. Ma wiele do zaoferowania, cena nie jest przerażająca, a wyposażenie bogate. Więc to dobry wybór w klasie budżetowej...
Dalej.
Wzmak GTA 4 nie jest najgorszy (bałem się, że jakiś boshmann lub inne cudo). High -End to nie jest ale da rade...
Tyle, że głośnik kup słabszy i z większą skutecznością...
np.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=130578286lub ten pioneer którego podałeś.
I będzie ładnie, ale musisz zrobić lub kupić skrzynię o odpowiedniej pojemności, bo głośnik będzie kiepsko grał i pierdział...
Tommi_81 napisał(a):
audi a6 98 2,4 V6
mam w aucie seryjne radio chorus i subwoofer (Blaupunkt)
planuje zakup Pioneer DEH-P55BT i w zwiazku z tym mam kilka pytan:
1. czy to radio bedzie u mnie gralo prawidlowo? (w Saturnie spec powiedzial mi ze w TYM audi TYLKO radio seryjne bedzie gralo)
jesli tak to przejdzmy dalej
2. czy fabryczne przewody pasuja do radia czy potrzebne przejsciowki
3. czy jest mozliwosc aby dzialal subwoofer znajdujacy sie w tylnym nadkolu?
radio chorus cos slabo zbiera stacje
zmienialem opcje SENSIVITY z LOW na DX i nic nie pomoglo
nie posiadam anteny zewnetrznej
jak zlokalizowac/sprawdzic wzmacniacz antenowy?
pozdro
W zasadzie jeśli masz wyświetlacz między zegarami (a zapewne masz) - to już go nie masz

, bo inne radia nie współpracują bez adaptera.
Dodatkowo, jeśli masz aktywny tył lub bose (a pewnie masz)

, to bez adaptera się nie obejdzie. Jeśli jest sam tył aktywny to możesz podłączyć tak, jak kiedyś opisywałem na forum...
Co do subwoofera...
Masz go? czy chcesz dołożyć?? Jeśli masz, to sprawdź dlaczego nie działa, bo powinien skoro jest... Jeśli chcesz dołożyć,to pod fabrycznym radiem będzie grał. A pod innym, raczej ciężka sprawa, ale do zrobienia.
Co do zbierania stacji.
Większość radii fabrycznych ma niestety słaby tuner. Są dla niemców, którzy mają więcej nadajników i dzięki temu mocniejszy sygnał. Możesz dołożyć wzmacniacz antenowy, ale to pewnie na niewiele się zda. Na innym radiu powinno być lepiej.
Wzmacniacz powinien być gdzieś na przewodzie. Albo w konsoli albo w kufrze...
cinencjusz napisał(a):
witam ja mam audi a6 z 99 roku ostatnio zmienilem radio z chorusa na pioneera.
podłączenie radia gościowi zajęlo 15 minut. musiał dołożyć jakieś tam adaptery żeby tył grał i radio dobrze zbierało. wszystko jest ok
a to link do mojego radia
http://www.allegro.pl/item130233470_pio ... ratis.html
Kumatego fachowca miałeś. Oby takich więcej...