lenyx napisał(a):
nie wiem dlaczego jakby wisiała wjak sie patrzy od spodu to jest dobrze umocowana
wczesniej sie styka ale na samym koncu odchodzi tak w doł

(orginalna)
czyli NIE jest orginalna ! orginalna jest podgięta do góry tak że jest w miare blisko zdeżaka , kumpel kupił zamiennik i teraz to właśnie mu tak wygląda jakby wisiała

puszka przy kończu niemoże stykaś się z budą bo ma gómowy odbój długości 1,5-2 cm
PS szukając wałka od vW pamiętaj że niesą to te same wałki tak jak kolega wyżej napisał , po pierwsze musisz się upewnic że sprzedawany wałek nie jest do 16v oraz że jest do wersji z chydrałlicznymi popychaczami , bo pasza od dolfów GTI tylko było kilka wersji tych silników między innymi z regulacją na podkadki

, ogólnie sama zmiana wałka to nic ci nieda , musisz jeszcze przy okazji tego zrobić głowice , poprawić dolot , odkorkować

wydech i jakoś to zestroić , co do zmian to niedrogo można poprawic komfort np wżucając tarcze wentylowane i zaciski od jakiejś 2.3 lub 2.8 zajebista rużnica w jezdzie chebelki normalnie w miejscu cie zatrzymuja i nie przegrzewaja się tak jak założone tam w serii

co do wkładek sportowych ja mam JR ale jakiegos szału potym sie niespodziewaj

, wywal kata , wrzuc ten wałek zrub głowice i na dłógość auta uciekniesz serii

co do wydatków to wałek , dolot ,wylot ,głowica powinieneś się w 1600 zmieścić tylko ze serji i tak daleko nieuciekniesz , ja wolałem wstawić sobie do auta za tą flote sony PlayStation 2

za to co do tej białej 90 ze zdjęcia wyżej, to tak jest to jedna z ładniejszych na swiecie
http://www.show-edition.de/html/zu_den_bildern_0.html