.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.mar.2025 22:36:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2006 16:53:13 
Użytkownik

Adx napisał(a):
Brakuje tylko neonow i spojlera giganta :zly: Pozatym tu mamy B4.
Ja nadal obstawiam S2 albo RS2 ten co podałes pasuje do Coupe albo Cabrio ale sedan jakos mi sie nie widzi.

to nie ten typ samochodu..może ty uwielbiasz wieś tuning ale nie ja..i prosze..bez takich komentarzy..a to że chodzi o b4 to ja widze..:)

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2006 17:26:04 
Użytkownik

Adx napisał(a):
Zalezy z czego jest ten zderzak bo na własne oczy widziałem jak montowali do Kadeta zderzak z laminatu musieli go podbic 5 cm listwa bo zeby to jakos wygladało :zly:
adx nie wiem z jakiego materiału jest wykonany, ale jest on dedykowany do B4 Rieger go robi a sądzac po niemieckiej firmie bedzie solidny, a co do tyłu i felg to nad tyłem pracuje napewno bedzie blenda połaczona ze swiatłami z cabrio jakis ładny zdezak i ładny wydech, progi, a co do felg to planuje kupic 19" od UFOtm wstepnie juz z nim o tym gadałem no i gleba -40mm napewno tez bedzie, a srodka tez nie chce zaniedbac na 100% będą jakies kubełki z regulacja oparcia i co dalej to pomyslimy, wiec prosze teraz nie porównywac moich pomysłów do wiejskiego tuningu bo ja znam sie na rzeczy, a samochód teraz jest w takim stanie w jakim go kupiłem i zapytałem was tylko o przedni zdezk bo narazie taki mi sie podoba i szukam czegos dalej i napewno też nie chce dopasowywac czesci na siłe domowymi sposobami jak miałbym cos dopasowywac z innego auta to wole to zlecić profesionalnej firmie.

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2006 17:41:35 
Użytkownik

Co do wygladu to jest średni, co do jakości to jest to zapewne laminat, a to oznacza problemy przy montażu (dorabianie uchwytów, dopasowywanie) oraz przede wszystkim beznadziejną jakość - kontakt z byle czym i już masz kilkaset złotych w plecy.

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2006 18:01:03 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
koras napisał(a):
Adx napisał(a):
Zalezy z czego jest ten zderzak bo na własne oczy widziałem jak montowali do Kadeta zderzak z laminatu musieli go podbic 5 cm listwa bo zeby to jakos wygladało :zly:
adx nie wiem z jakiego materiału jest wykonany, ale jest on dedykowany do B4 Rieger go robi a sądzac po niemieckiej firmie bedzie solidny, a co do tyłu i felg to nad tyłem pracuje napewno bedzie blenda połaczona ze swiatłami z cabrio jakis ładny zdezak i ładny wydech, progi, a co do felg to planuje kupic 19" od UFOtm wstepnie juz z nim o tym gadałem no i gleba -40mm napewno tez bedzie, a srodka tez nie chce zaniedbac na 100% będą jakies kubełki z regulacja oparcia i co dalej to pomyslimy, wiec prosze teraz nie porównywac moich pomysłów do wiejskiego tuningu bo ja znam sie na rzeczy, a samochód teraz jest w takim stanie w jakim go kupiłem i zapytałem was tylko o przedni zdezk bo narazie taki mi sie podoba i szukam czegos dalej i napewno też nie chce dopasowywac czesci na siłe domowymi sposobami jak miałbym cos dopasowywac z innego auta to wole to zlecić profesionalnej firmie.

Bez obrazy, ale wcześniej pisałeś, ze zderzak ten ale bez oświetlenia więc skoro tak to porażka...
Najładniejszy zderzak do B4 pochodzi z S2 Limo lub cabrio oczywiście z białym oświetleniem...Co do 19 calowych felg w tym samochodzie to w ogóle porażka całkowita. Gorzej to chyba na kołach od traktora będzie wyglądało...
U mnie są 16 i niski zawias i to jest max jeśli chodzi o wielkość...
Ale o gustach się nie dyskutuje......

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2006 18:16:50 
Użytkownik

Chyba masz troche kasy na ten cel wiec tak jak juz chcesz dac te 19" to zmien tarcze na wieksze bo wyglada nieco komicznie i zgadzam sie z myszonem bez oswietlenia nie bedzie efektu.

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2006 19:48:08 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
myszon90 napisał(a):

Do B4 17" to max reszta juz przesada :)

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 10:06:05 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):

i tego sie trzeba trzymac

kolega pytal o zderzak i odpowiedzmy mu na to pytanie, a nie od razu piszecie referaty na temat tuningu czy tez wiestuningu.

kazdy czlowiek jest inny i nie kazdy chce seryjnym czy takim samym autem jezdzic co polowa polakow. jesli tak tu ma byc to za jakis czas beda tylko B4 ze zderzakami S2 i soczewkami, a rarytasem stanie sie B4 z oryginalnymi lampami.....

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 11:05:31 
Użytkownik

aro napisał(a):
myszon90 napisał(a):

i tego sie trzeba trzymac

kolega pytal o zderzak i odpowiedzmy mu na to pytanie, a nie od razu piszecie referaty na temat tuningu czy tez wiestuningu.

kazdy czlowiek jest inny i nie kazdy chce seryjnym czy takim samym autem jezdzic co polowa polakow. jesli tak tu ma byc to za jakis czas beda tylko B4 ze zderzakami S2 i soczewkami, a rarytasem stanie sie B4 z oryginalnymi lampami.....

Nie przesadzajmy, mieszkam w 200 tys. mieście a przerobione Audice widzę raz na jakiś czas. Jeśli już są, to poobwieszane tanim laminatem, brzmiące jak traktory, skrócone springi, ciemne szyby i tuba w bagażniku, nie wspominajac już o silnikach i gazie. To jest nasz polski tunning, tunning ludzi bez gotówki i gustu, auta z klasą to ewenement na skalę całego miasta.

Każdy styling wyróżnieni auto z tłumu, rzecz w tym aby działało to in plus, a nie in minus. Co prawda o gustach się nie dysktuje, ale lepiej jest kogoś uprzedzić zanim jedyną konsekwencją wydanej gotówki będą salwy śmiechu.

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 13:52:28 
Moderator

aro napisał(a):
....

Tak Aro dokładnie masz rację. Na co drugim skrzyżowaniu widzę taką B4....

A ile jest takich aut w polsce naprawdę to można na dwóch dłoniach policzyć.
Widziałem riegera po kilku czołach z krawężnikiem lub inną przeszkodą. Wygląda podobnie jak te laminaty z Allegro.

jmm napisał(a):
myszon90 napisał(a):

Do B4 17" to max reszta juz przesada :)

Też tak myślałem. Dopóki nie zobaczyłem na żywca Ufolowej B4. Między 17" a 19" nie ma wielkiej różnicy jeśli chodzi o komfort. Da się tym jeździć. Na żywo b4 na 19" wyglada super.

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 16:05:32 
Klubowicz

Auto: TT 1.8T BAM QUATTRO
Mauzer napisał(a):
imo do białego b4 najlepiej pasuje....kogut "taxi" :056:

:diabel: dokłóadnie oraz zdeżaczek z competition bądż z rs :peace:

A2 1.4 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21/15011589_A2.jpg
A4 1.9 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... G_1797.JPG
B3 1.8 -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 1_b380.jpg
C3 2.3 Quattro -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 267js7.jpg
B2 1.8

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 17:16:08 
Użytkownik

a teraz Dla niedowiarkuw ktuzy uwazaja ze audi nie mozna ładnie stunowac wizualizacja mojej najsmielszego projektu to był 1 pomysł ale długo nik nie chciał mi zrobic VT na innym forum ale jak juz wkońcu zrobili w 100 % wruciłem do mojego 1 pomysłu kturego chce w 100 % zrealizowac jedynie moze felgi inne dam bo nie wiem czy mnie bedzie stac na te co na zdjeciu prosił bym o opinie na tem,at ogulnego wygladu a nie jakosci wykonania VT bo koles zrobił mi to na szybko zebym miał ogulne pojecie jak to bedzie wygladac i wszystkie niedorubki na zdjeciu w realnym swiecie beda poprawione zeby to ładnie wygladało

http://img171.imageshack.us/img171/9468/audi80sk5.jpg

Ps co do silnika to Planuje Zrobic Swapa z RS4 B7 ale to jest bardzo odległy od realizaci pomysł i bardziej to traktuje jako mazenie a blizej realizaci jest podniesienie mocy minimum do 200 Koni

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 17:55:50 
Klubowicz

koras - stawiam zgrzewke browara ze nic z tych gornolotnych planow nie zostanie zrealizowane.
bylo juz wielu ktorzy weszli na forum z tekstami "zamierzam, zastanawiam sie nad..." i sluch po nich zaginal a w necie jakos nie widac fotek ich przerobionych bryczek.
zacznij od wypolerowania lakieru i dokladnego umycia tapicerki.
pozniej pomysl o nizszym zawieszeniu i umiarkowanym felunku.
mysle, ze to bylby dobry poczatek...

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 20:14:31 
Użytkownik

Bilu napisał(a):
koras - stawiam zgrzewke browara ze nic z tych gornolotnych planow nie zostanie zrealizowane.
bylo juz wielu ktorzy weszli na forum z tekstami "zamierzam, zastanawiam sie nad..." i sluch po nich zaginal a w necie jakos nie widac fotek ich przerobionych bryczek.
zacznij od wypolerowania lakieru i dokladnego umycia tapicerki.
pozniej pomysl o nizszym zawieszeniu i umiarkowanym felunku.
mysle, ze to bylby dobry poczatek...

Nic dodać, nic ująć.

A co do swapów silników to już chyba każdy chce to zrobić, gdziekolwiek bym nie słyszał o tunningu na koniec jest sławne zdanie : "w przyszłosci zamierzam zmienić silnik na "6.0" turbo". :D Chyba, że to jest synonim mieszalnika, to ok.

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 21:16:17 
Użytkownik

takie małe OT
zwróc uwage na swój podpis
Mój pisze sie przez ó :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 21:45:06 
Użytkownik

Auto: A4B8 2.0TDI, B420vt, A4B8 tfsi
najlepiej obstać przy serii ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 21:53:33 
Użytkownik

Auto: A4B8 2.0TDI, B420vt, A4B8 tfsi
koras napisał(a):
Ps co do silnika to Planuje Zrobic Swapa z RS4 B7 ale to jest bardzo odległy od realizaci pomysł i bardziej to traktuje jako mazenie a blizej realizaci jest podniesienie mocy minimum do 200 Koni

chce to zobaczyć na własne oczy....chyba nie wiesz jakie koszty się z tym wiążą :| ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 22:57:08 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Ogolnie chlopaki dobrze radza. Mnie sie podoba Visual Tuning tego niebieskiego B4 co pokazales. Jezeli go tak zrobisz to bedzie na pewno wyroznial sie posrod innych 80 B4. Jedna uwaga to zamiast tych lamp zespolonych zamontuj soczewki. Jezeli nie chcesz migaczy w zderzaku to bedziesz musial kombinowac z zamocowaniem ich w reflektorach. Nalezy informowac o zaistnialych zmianach a nie o zamiarach czy jakos tak ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2006 13:44:38 
Użytkownik

Pozostawie to bez komentarza ciesze sie ze sie podoba :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2006 17:53:21 
Użytkownik

mnie się ten zderzak podoba ale dodam ze do zderzaka przedniego trza bedzie zrezac tez tylni i jakies spojlerki na bok......bo jest on nizszy niz seryjny jak przypuszczam.......

a co do wizji tuningu na forum.......to o gustach sie niedyskutuje. kazdy ma swoja wizje.....dla jednego zmiana na lepsze seryjne jest ładniejsza a dla drugiego co innego bardziej "odważny" tuning.
więc panowie spokój........ każdy ma swój gust

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=23870

B4 ABT 2.0 +LPG 91r.

Tytuł:
PostNapisane: 21.paź.2006 20:09:13 
Użytkownik

Kevin napisał(a):
mnie się ten zderzak podoba ale dodam ze do zderzaka przedniego trza bedzie zrezac tez tylni i jakies spojlerki na bok......bo jest on nizszy niz seryjny jak przypuszczam.......

a co do wizji tuningu na forum.......to o gustach sie niedyskutuje. kazdy ma swoja wizje.....dla jednego zmiana na lepsze seryjne jest ładniejsza a dla drugiego co innego bardziej "odważny" tuning.
więc panowie spokój........ każdy ma swój gust

Właśnie po to autor założył ten topic, aby porozmawiać m.inn. o gustach. ;) Jestem zdania, że "odważny tunning" nie jest synonimem "wieś tunningu", ale Audiczki z początku lat 90 to konserwatywne modele i wszelka ingerencja w ich styl kończy się porażką, dlatego warto korzystać ze schematów. Ja korzystałem i nie słyszałem jeszcze krytycznych ocen na temat mojego auta (w przeciwieństwie do chwalenia i chęci zakupu :diabel: ), a w pobliżu nie ma takiego drugiego. :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1