Dla mnie został problem z czujnikiem oleju (SENSOR), wskazaniem temperatury oleju,airbagiem.
Airbag zwarłem do masy i już nie świeci
Ten świecący SENSOR podobno można oszukać stosując jakiś emulator czujnika. Rozmawiałem z kobra7 i mówił, że jak będzie miał czas to wykona taki układ. (możesz zagadać z nim to zrobi dwa
Paliwo pokazuje mi dobrze ale musiałem zmienić pływak. Podobno pasuje od passata.Ja kupiłem od A6 i musiałem zrobić jeden z dwóch, ale chyba sie udało. Mówię chyba, bo jestem w czasie testów. Na razie to od Fula do 1/2 oszukuje trochę. Wyszło że na połowie zbiornika zrobiłem 300 kilometrów. Vag pokazał że w baku jest 34 litry. Myślę że od połowy w dół będzie pokazywał normalnie ale to jeszcze zobaczymy.
Problem podświetlenia rozwiązałem "po chamsku"
Zakleiłem od spodu tarczę prędkościomierza w okolicy 0 Jest tam takie przezroczyste oczko do fotodiody.
Następnie "wlutowałem" nad tą fotodiodę zwykłą LED białą. Zasilanie dla mniej wyprowadziłem na 29 pin szarej wtyczki (wcześniej wolne miejsce). Dalej ten pin połączyłem ze światłami pośtojowymi.
Efekt:
Przy włączonych swiatłach wszystko świeci super jasno (klimatronik też).
Gdy wyłączę światła następuje tzw "efekt kinowy" i wszystko (wskazówki,FIS,klimatronik) ściemniają się. W nocy to jak dla mnie super efekt.
Ale, będę chciał to przerobić i dołożyć jakiś zewnętrzny potencjometr.
Immo będzie mrugać, bo ten zegar ma je w sobie a w naszych rocznikach jest poza nim.
Rozwiązałem to wylutowując jedną stronę diody od płyty (masę) i połączyłem tą wylutowaną stronę z 32 pinem szarej kostki (wcześniej wolny pin). Następnie pod ten pin podłączyłem masę od ori immo i wszystko jest tak jak być powinno.
Wskażnik temperatury "chodzi" ale dopiero jak silnik będzie miał ponad 60 st C.
Obrotomierz trzeba uruchomić w VAGu
17-Instruments,

Adaptacja

kanał 60
ustaw wartość na 1026
U mnie zadziałał.
Przy otwieraniu drzwi zaświeca się zegar i kilometry. To super bajer. Wszystko masz OK.
Powodzenia kolego i pisz jak ci idzie na tym polu walki