Lochus napisał(a):
Hehe, serio tyle zrobilem, jak lałem wche przed wyjazdem to mialem prawie pusty bak, a jechalem srednio 89-90km/h na 5 biegu, sam sie zdziwilem ze zrobilem tyle kilometrów (bo nie butowałem) (..) A w ksiazce serwisowej mam napisane ze w miescie pali 11,8 a w trasie 8,3l/100km ??
Tak sie głębiej nad tym zastanowiłem i doszedłem do wniosku, że przy prędkości 90 km/h połączonej z rzadką redukcją biegów takie spalanie jest możliwe (z drugiej strony musi skoro Ci się to udało, ale ja do wszelkich rewelacji podchodzę sceptycznie

). Mi ostatnio przy prędkości 120 km/h w trasie i przejazdu przez Poznań spaliło 8,5 litra, więc...
Lochus napisał(a):
Co oplaca sie bardziej kupic - najpierw felgi stalowe 15" a pozniej opony osobno zimowe czy lepiej od razu cały komplet??Bo mozna wtedy wywazyc i samemu zalozyc itp. I jeszcze jedno, lepiej kupic 14" czy 15" na zimówki do mojej Coupety??
Musisz sobie obliczyć co Ci bardziej będzie się opłacało, bo cena dobryh, używanych zimówek (195) to maksymalnie 200 zł, a dodatkowo możesz dokładnie obejrzeć oponę.
Według mnie lepiej kupić 15, taki rozmiar jest dedykowany i taki powinien być. A po drugie lepszy wygląd nawet jeśli stalówki będą czarne (w końcu Coupe nawet zimą musi podołać zadaniu rozpieszczaniu oczu przypadkowych przechodniów).