.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.lut.2025 23:15:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 07.lip.2010 22:31:32 
Użytkownik

dzieki za rady ;) fatbone właśnie dlatego chciałem wstawić diody bo po pierwsze sie nie grzeją a widziałem już w niekórych C4, że farba lubi odchodzić po czasie, a niestety na światłach trzeba jeździć cały rok co przyspiesza tylko ten problem. Po drugie diody się nie palą tak szybko jak żarówki więc zrobie raz i będę miał spokój. Zastanawiam się tylko nad kolorem biały czy czerwony, ale kolega wg79 napisał, że białe diody dają kolor denaturatu więc wybór staje się prosty i pozostają czerwone. Jeżeli chodzi o kąt świecenia to wiadomo, że nie bedą świecić jak żarówki ale te walcowe diody mają niby kąt świecenia 140stopni. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 08.lip.2010 11:52:09 
Użytkownik

gdyby maska na tarczy była czerwona a nie bladopomarańczowa to może i białe ledy by coś dały, a tak to niestety tylko ledy czerwone. zrób to trochę inaczej. zamiast montować na "kupie" ledy w miejscach oryginalnych żarówek i martwić się o rozproszenie, rozrzuć je po okręgu skali. skala jest od spodu cieniowana więc mogą być miejsca jaśniejsze i ciemniejsze (miejsca zaciemnione w pobliżu żarówki, jasne w odległości od niej) . ja w mojej wcześniejszej B4 dałem chyba 7 lub 9 w równych odstępach na dużych tarczach i 4 na małych i było OK. zastsuj ledy SMD o dużej jasności, rozbierz zegary i umieść diody równomiernie. ja tak zrobiłem tyko z białymi ledami i zdrapałem tą pomarańczową maskę i miałem białe podświetlenie (za mocne nota bene). przy czerwonych powinno wyjść super.

Tytuł:
PostNapisane: 08.lip.2010 13:57:27 
Użytkownik

Jeszcze tylko jedna sprawa ile jest żarówek w dużym liczniku w C4, oczywiście chodzi mi tylko o te podświetlające same zegary, bez dodatkowych kontrolek.

Tytuł:
PostNapisane: 08.lip.2010 15:22:11 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
ciekawe czy z tego coś by szło wyczarować, tylko 5mm szerokości
http://www.moman.pl/index.php?a=opis&k=94&id=682

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2010 11:43:14 
Użytkownik

Jak patrzyłem na zdjęcie licznika od tyłu to naliczyłem ok. 8 sztuk, ale wydaje mi się że tak na zdrowy rozum to może być 9 potrzebnych, po jednej na małe zegary (temp., paliwo, ładowanie, zegarek i olej) to jest 5 żarówek no i po 2 na duże zegary (obrotomierz i prędkość) to daje 9 sztuk.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2010 20:20:44 
Użytkownik

zarowek jest dokladnie 9 jak kolega wyzej pisze.
powiem ci szczerze ze u mnie swieca rownomiernie bez jakis zanikow. teraz myzle nad zalozeniem diod tych walcowych do przyciskow bo juz kolejne 2 mi sie spalily niestety.

[Audi a6 c4 2.6 abc klimatronik]jest

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1