.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.gru.2024 03:12:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytanie na temat Swap-u
PostNapisane: 25.sie.2015 23:27:55 
Użytkownik

Auto: A4 B5 Quattro
Witam chciałbym przeprowadzić swap w swoim A4 B5 Quattro 1.8 ADR 125km nie chce tego sprzedawać ani słyszeć że mi sie nie opłaca albo że mam nauczyć sie jeździć :) Tak już słyszałem pytając sie o swap a dowiedziałem sie coś takiego..ale to na innych "Cebulowych" Forach...Tutaj licze na konkrety :) I teraz do takich przejdźmy jak już pisałem 1.8 125km Quattro chciałbym swap na 1.8T najlepiej 225km lub 180..150 w ostateczności nie chce tego sprzedawać poprostu sentyment do auta :) Moje 1 Auto czas kupić co innego ale nie chce lubie to chce to pomodzić :) Pieniądze hmm... tutaj nie ma co sie oszukiwać celuje w koszty +/- 8k za 180 km...nie wiem..ogólnie do swapa sie dopiero przygotowywuje swap będzie gdzieś za roczek :) Ale myśle już teraz i na 100% nie zwątpie nie zrezygnuje z pomysłu nic takiego :) Teraz prosto z mostu :) Wiązki łapy komputer skrzynia sprzęgło. Hamulce też ale w późniejszym czasie.. Miał ktoś do czynienia z takim swapem? Co jeszcze będzie potrzebne..i pytanie o silniki przygotowane do swapów np leon cupra komplet swap allegro coś takiego i swap niby kompletny tzn... wiązki łapy silnik skrzynia pierdoły co o czymś takim myślicie ? I ostatnie tam jest silnik z tego co sie orientuje poprzecznie u mnie jest wzdłuż.. co trzeba zrobić żeby to spasować łapy pierdoły mocowania i co jeszcze ? Pozdrawiam licze na konkret odpowiedzi a nie takie że lepiej sprzedać czy nauczyć sie jeździć :) Pozdrawiam

Tytuł: Re: Pytanie na temat Swap-u
PostNapisane: 26.sie.2015 05:00:12 
Użytkownik

Auto: Audi A6C7 2.0TDI S-Tronic
Nie chcesz usłyszeć takiej odpowiedzi ale to co chcesz zrobić jest bez sensu.
A4B5 to nie żaden klasyk żeby swapować.
Kup 1.8T a za zaoszczędzone pieniądze zrób porządnie hamulce, program i sprzęgło.
Odsprzedać też dużo prościej oryginalne 1.8T niż swapa się pozbyć (bo chyba do grobu A4 nie zabierzesz :) ).

PostNapisane: 26.sie.2015 08:21:57 
Użytkownik

silniki tylko wzdluzne, czyli 150KM, 180KM, poprzeczne nie podejda wiec sobie mozesz darowac, wieksze turbo, wtryski, strojenie i z 210KM bedzie

PostNapisane: 26.sie.2015 10:53:54 
Użytkownik

ernieball napisał(a):
Nie chcesz usłyszeć takiej odpowiedzi ale to co chcesz zrobić jest bez sensu.
A4B5 to nie żaden klasyk żeby swapować.
Kup 1.8T a za zaoszczędzone pieniądze zrób porządnie hamulce, program i sprzęgło.
Odsprzedać też dużo prościej oryginalne 1.8T niż swapa się pozbyć (bo chyba do grobu A4 nie zabierzesz :) ).

Kolego nie chce słyszeć co jest z sensem a co jest bez :) Napisałem że chce tak zrobić i za jakiś czas tak zrobie chciałem dowiedzieć sie informacji na ten temat a słysze to co na innych forach sprzedaj naucz sie jeździć wymień zawieszenie : 3 Mam sentyment do Auta :) Moje 1 Auto i będe trzymał je do końca moich dni :) Będe miał inne ale takiego porobionego też fajnie mieć :)

dark79 napisał(a):
silniki tylko wzdluzne, czyli 150KM, 180KM, poprzeczne nie podejda wiec sobie mozesz darowac, wieksze turbo, wtryski, strojenie i z 210KM bedzie

Dzięki czyli cel jest 180 :) A co myślisz o 2.7bi ? bo z wolnossaków niechciałbym ale nie mówie że nie :) Ale ogólnie to 1.8t bo z turbo można jeszcze więcej wycisnąć :) Bynajmniej łatwiej niż z wolnossaka :) Dzięki za taką inf. Przydała sie :)

_________________________________________________________________________________________________________________

Czekam na dalsze odpowiedzi :) I prosze o normalne wypowiedzi :) Czyli jak rozumiem szukać swapów z A6 C5..itp i silniki tylko wzdłużnie czyli nie z żadnego paska na oście 1.8t bo nie podejdzie.?

PostNapisane: 26.sie.2015 16:36:36 
Użytkownik

A co będziesz się rozdrabniał, pakuj 2,7Bit jak w S/RS4 :)
Jak masz 12-15tyś na taki swap to "kto bogatemu zabroni".

PostNapisane: 26.sie.2015 17:02:55 
Użytkownik

ernieball napisał(a):
A co będziesz się rozdrabniał, pakuj 2,7Bit jak w S/RS4 :)
Jak masz 12-15tyś na taki swap to "kto bogatemu zabroni".

Ehhh widze że nie można sie od ciebie nic dowiedzieć :( Nie mam niestety 12 15k na taki swap mam 8 :) Zastanawia mnie 1.8T 180 koni :) I nie wiem co w tobie tyle nienawiści napisałem prosto nie chce widzieć żadnych wypocin że sie nie opłaca że pierdoły a ty z takimi wjeżdżasz jak nie masz nic sensownego do powiedzenia to sie nie odzywaj proste :) Jak widać działa tutaj zasada " Nie znam sie to sie wypowiem" Napisałem mam sentyment do auta :) Prosta rzecz dla mnie to pamiątka do końca życia :) Żebym mógł sobie na starość popatrzeć i powiedzieć tak to było moje 1 Auto :) Dlatego prosze raz jeszcze nie wiesz to nie mów :)

Wracając do tematu cały czas chciałbym sie dowiedzieć krótko prosto z mostu co i jak i mniej więcej wycena :)

Pozdrawiam Nyuta

PostNapisane: 26.sie.2015 17:09:04 
Moderator

Auto: S6 C4
Dobrze Ci napisał.... krótko, prosto z mostu, z podaniem kwoty. Wspominałeś też o 2.7T. Powinieneś podziękować a nie jeszcze odszczekujesz. Jesteś tu nowy, więc do starych wyjadaczy przydało by się nieco więcej szacunku :!:

+
CFFB

PostNapisane: 26.sie.2015 17:10:05 
Użytkownik

gitmar napisał(a):
Dobrze Ci napisał.... krótko, prosto z mostu, z podaniem kwoty. Wspominałeś też o 2.7T. Powinieneś podziękować a nie jeszcze odszczekujesz. Jesteś tu nowy, więc do starych wyjadaczy przydało by się nieco więcej szacunku :!:

Dziękuje ;) Chodzi mi o kwoty typu ile za silnik ile za osprzęt ile za robote ile za ew. sprzęgło i takie pierdoły :)

PostNapisane: 26.sie.2015 17:14:24 
Użytkownik

Kolego nie napisałem, że się nie opłaca tylko ile trzeba kasy żeby wstawić 2,7BIT.

A jeżeli chodzi o wiedzę na temat swapa 1.8T to mam pewnie większą wiedzę od Ciebie dlatego piszę, że się nie opłaca do B5 bo za tą kasę co wtopisz w przekładkę kupisz fajną 1.8T w oryginale i jeszcze kasy zostanie.
Gdybyś chciał fajne B2 zrobić z motorem 1.8T to zrozumiałe ale A4B5? Ja tego nie rozumiem ale widocznie pod tym kątem się bardzo różnimy.

Edit.
A z drugiej strony co będziemy Ci pisać ile co kosztuje?
Wchodzisz na znany portal internetowy i patrzysz ile silnik, skrzynia, EDC, Turbo, intercooler, rury, wiązka i inne pierdoły typu zaworki sterujące itd... itd.... - do tego robota kumatego majstra co to wszystko ładnie podepnie (takich jest mało a jak są to sobie sporo liczą za taką robotę) . Jak już to wszystko z grubsza policzysz do dołóż do tego 1500-2000pln bo na pewno coś jeszcze wyjdzie i masz cenę końcową.

Zacznij od gościa który coś takiego zrobi to reszty się od niego dowiesz.
Co nie zmienia faktu, że to jest bez sensu ;)

Ostatnio edytowano 26.sie.2015 17:22:49 przez ernieball, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 26.sie.2015 17:20:12 
Użytkownik

ernieball napisał(a):
Kolego nie napisałem, że się nie opłaca tylko ile trzeba kasy żeby wstawić 2,7BIT.

A jeżeli chodzi o wiedzę na temat swapa 1.8T to mam pewnie większą wiedzę od Ciebie dlatego piszę, że się nie opłaca do B5 bo za tą kasę co wtopisz w przekładkę kupisz fajną 1.8T w oryginale i jeszcze kasy zostanie.
Gdybyś chciał fajne B2 zrobić z motorem 1.8T to zrozumiałe ale A4B5? Ja tego nie rozumiem ale widocznie pod tym kątem się bardzo różnimy.

Dobrze dziękuje napisałeś mi :) Co do wiedzy na temat swapa to pojęcie względne ;) Nawet jeżeli mi sie to nie opłaca to zrobie to :) Dlatego nie musisz mi tego mówić a wiem ile pieniędzy włożyłem w to auto i wiem czy mi sie bedzie opłacać czy nie :) Wiem też że jak sie auto kocha ;) To sie w nie ładuje pieniądze :) I w tym przypadku tak jest no i nie wiem czy za 8k kupie zadbane B5 Quattro :) Ale wracając do tematu 2.7bit jakie będą koszta silnika skrzyni wiązki a jakie będe 1.8T 150 i 180 km :)

PostNapisane: 26.sie.2015 18:28:40 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
O kosztach się nie wypowiem, bo nie znam się, ale jakbym miał już robić taki gruby projekt i nie patrzeć na jego racjonalność to ładowałbym 2.7 bit. Potem jeszcze pakiet S4 i fura jak marzenie.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 26.sie.2015 21:43:10 
Klubowicz

Auto: AUDI
Kup angolai przekładaj. Do ceny angola dołóż 2k na sprzęgło, uszczelki i drobne pierdoły. Nowe przewody klimy, nagrzewnicy, wspomagania, wiązka silnika i masz kolejny 1k. Jak dasz mechaniorowi to kolejne 2k z małą górką...

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

PostNapisane: 26.sie.2015 21:54:12 
Użytkownik

A ty nadal pytasz o ceny. Kolega już ci napisał, żebyś odwiedził alegrosza, poszukał części, wziął kalkulator do ręki i dodawał wszystko. Liczysz, że ktoś spędzi pół dnia na alegroszu, żeby poszukać ci części i zrobić kosztorys?
A to wszystko za danke schoen, bo i tak tego nie zrobisz....
Nie jeden już tutaj witał napalony jak szczerbaty na suchary i nic z tego nie wychodziło, więc nie dziw się i nie unoś, że wszyscy piszą jednym głosem.

Cytuj:
....
A z drugiej strony co będziemy Ci pisać ile co kosztuje?
Wchodzisz na znany portal internetowy i patrzysz ile silnik, skrzynia, EDC, Turbo, intercooler, rury, wiązka i inne pierdoły typu zaworki sterujące itd... itd.... - do tego robota kumatego majstra co to wszystko ładnie podepnie (takich jest mało a jak są to sobie sporo liczą za taką robotę) . Jak już to wszystko z grubsza policzysz do dołóż do tego 1500-2000pln bo na pewno coś jeszcze wyjdzie i masz cenę końcową.

Zacznij od gościa który coś takiego zrobi to reszty się od niego dowiesz.
Co nie zmienia faktu, że to jest bez sensu ;)

Przeczytaj to jeszcze raz tym razem na spokojnie i ze zrozumieniem.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 26.sie.2015 23:43:37 
Użytkownik

Dzięki za info policzyłem chciałem sie upewnić tak czy inaczej dzięki za info nie unosze sie :) słowa dotrzymuje zrobie to :) Dzięki wszystkim za pomoc Pozdrawiam Zamykam

PostNapisane: 27.sie.2015 19:54:24 
Użytkownik

Jeśli to nie prowokacja to weź że się chłopie ogarnij bo czytać się Twoich wypowiedzi nie da !
Wiesz co to interpunkcja ?? Przecinki, kropki itp ??
Chcesz przeprowadzić operację za mniej więcej 10 - 15 tysięcy w aucie które całkowicie się do tego nie nadaje to już ustaliliśmy choć Ty nie przywiązujesz do tego wagi.
OKI rozumiemy to . Dostałeś kilka odpowiedzi dotyczące wstępnych kosztów i ogromu pracy który Cię czeka. Jeśli komuś to zlecisz dołóż 5 K.
A Ty wyskakujesz tu ze swoją wiara że za 8 K się uda.
sorki za sarkazm ale
hehehehehehhEHEHEHEHEHEHEHEHHEHheheheheheheheheh :D
w najzwyklejsze heble do mojej Bestii (bez jakiegokolwiek tuningu - tarcze seria, klocki seria, piaskowanie zacisków i pełna regeneracja łącznie z wymianą tłoczków i malowaniem) + miedziucha położyłem ponad tałzena a robiłem w swoim warsztacie na swoich upustach. Powiedz chłopie co chcesz zrobić za 8 tysięcy myśląc o poważnym swapie ??
Najnormalniej w świecie mówisz o rzeczach o których nie masz pojęcia i jeszcze psioczysz że ktoś Cię prostuje broniąc w ten sposób Twojego portfela
w sumie szacun
a względem dotrzymania słowa czekamy na wyniki za rok. Bo to będzie zrobione za rok prawda ??

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 27.sie.2015 20:03:38 
Użytkownik

Gdzieś koło roku ew. pół-tora :) No a niestety zmartwie cie :) Pojęcie mam :) Ale nie chce sie tutaj kłócić ceny są obgadane policzone :) Spokojnie dowiedziałem sie co ile za ile itp. :) Auto według mnie sie nadaje :) Dla was nie :) Ale to nie wy jesteście od mówienia mi co mam robić w życiu :) Pomogliście odpowiedzieliście :) A jednak nie ja zaczełem sie unosić :) Grzecznie sie zapytałem :) Pozdrawiam

PostNapisane: 27.sie.2015 20:45:29 
Użytkownik

Auto: s4 c4 mtm
jakbyś czytał co tydzień pomysły takie jak Ty masz i w przeciągu kilku lat nie zobaczył żadnego zrealizowanego to też byś się unosił czytając po raz setny to samo pytanie o swap :)
więc do dzieła kolego, informuj nas na bieżąco jak tam działasz bo.... czyny mówią głośniej niż słowa :P

coupe quattro 7a
90 quattro 7a
b4 quattro ack
b4 abt
s4 c4 2.2t

A6 c5 2.8 quattro
Jest allroad c6 asb

PostNapisane: 27.sie.2015 21:03:51 
Użytkownik

Wiem że dużo ludzi tak gada i was rozumiem że można sie zdenerwować :) Albo wyśmiać :) Całkowicie to rozumiem zareagował bym tak samo :) Ale ja już taki jestem że jak czegoś chce to to robie :) Dlatego napewno jak będe to robił założe jakiś dział :) Jeszcze że tak powiem wygląd autka trzeba ogarnąć :) Pozdrawiam

PostNapisane: 27.sie.2015 21:37:55 
Klubowicz

Auto: AUDI
kuba2955 napisał(a):
jakbyś czytał co tydzień pomysły takie jak Ty masz i w przeciągu kilku lat nie zobaczył żadnego zrealizowanego to też byś się unosił czytając po raz setny to samo pytanie o swap :)
więc do dzieła kolego, informuj nas na bieżąco jak tam działasz bo.... czyny mówią głośniej niż słowa :P

Kubuś... ja zrobiłem :D :D :D

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

PostNapisane: 27.sie.2015 21:54:42 
Użytkownik

Jeszcze troche i do ciebie dołącze :) A wracając do tych unoszeń sie itp. :) Przepraszam troche mnie poniosło faktycznie racja i za to przepraszam nie ma co sie kłócić trzeba żyć w zgodzie :) Jednak ze swapa nie zrezygnuje :) Swap i wygląd :) Szykuje sie projekcik ale dopiero gdzieś za rok :( Ale będzie napewno :) Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1