Fotki będą wkrótce, mogę tylko powiedzieć że przymocowałem obudowę soczewki do odbłyśnika w reflektorze klejem dwuskładnikowyml, nie kombinowałem z żadnymi blaszkami bo straciło by to na stabilności po pewnym czasie, proste rozwiązania są zawsze najlepsze i najtrwalsze.
Odbłyśnik wyszlifowałem za pomocą szlifierki z dużym kamieniem, po usunięciu oryginalnego mocowania żarówki H4, zacząłem szlif trzymając się płaszczyzny na której było mocowanie. Szlifowałem dotąd aż średnica otworu zgodziła się ze średnicą kołnieża odbłyśnika soczewki. W przypadku tych soczewek które mam ja czyli ok. 75mm, gdy odbłyśnik zeszlifujemy zgodnie z tym jak napisałem, soczewka musi nam wyjść ok. 10-15mm od szkła reflektora, więc wszystko się bardzo ładnie zgodziło.
Oczywiście można zrobić wersję i czarną i bez malowania na czarno,
Pozostaje jeszcze kwestia zrobienia pierścienia który nachodzi na siedzisko soczewki, bo szczerze to oryginalnie ta powierzchnia jest nieestetyczna, dodatkowo ten pierścień będzie również mocowaniem dla angel eye's, ale na razie nie będe robił tej wersji. Myślę również nad pochromowaniem całego siedzenia soczewki.
W rachubę wchodziła również wersja z soczewkami dla świateł drogowych fi. 50mm, ale uznałem że to już byłby hardcore
Jesli ktoś pokusi się o zrobienie w w/w wersji to koniecznie chcę to zobaczyć.