.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 00:03:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zapalanie auta na linie papilarne
PostNapisane: 15.gru.2003 09:52:06 
Moderator

Widzieliście coś takiego??? Montował ktoś taką zabaweczkę do siebie?? Ciekawe czy dużo rzeźbienia.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18959887

Tytuł:
PostNapisane: 15.gru.2003 10:09:35 
Użytkownik

Ja jakis rok temu kupilem czujnik Motoroli i zrobilem interfejs do PC i napisalem program do sterowania z baza lini. Wszystko faljnie i jak chcialem wprowadzic to w zycie (1. zrobic uruchamianie zaplonu, 2. Otwieranie drzwi wejsciowych w firmie z rejestracja czsu) to mnie kolega nawrocil tekstem - jak beda chcieli ukrasc twoj samochod to przyjda obetna plec i odjezdzaja jak by nigdy nic.

Tak wiec dalem sobie spokoj na zawsze. Jak ktos chce w jakis sposob wykorzystac to w zyciu codziennym taki patent to moglbym pomoc, moze jakas firma bedzie chciala juz gotowca do dopracowania.[/b]

Ostatnio edytowano 15.gru.2003 10:12:31 przez MariuszD, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15.gru.2003 10:12:13 
Moderator

W sumie racja , palce sie przydaja :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 15.gru.2003 10:50:39 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Mariusz ja jednak uważam, że takie zabezpieczenie jest bardzo dobre na takich frajerów co chcą się tylko furą przejechać. Wiadamo, że jak podejdą zawodowcy to i tak odjadą, a leszcze ciąć palca dla B4 nie będą. Jak możesz podaj koszty takiej zabawki. :peace:

Piszę poprawnie po polsku

Tytuł:
PostNapisane: 15.gru.2003 14:08:21 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Mariusz ja jednak uważam, że takie zabezpieczenie jest bardzo dobre na takich frajerów co chcą się tylko furą przejechać. Wiadamo, że jak podejdą zawodowcy to i tak odjadą, a leszcze ciąć palca dla B4 nie będą. Jak możesz podaj koszty takiej zabawki. :peace:

Dla mnie koszt to byl tylko czujnik ok 150zl, a reszte zrobilem z zapasow (elementow), a program to wiesz - jak jest zapal i checi idzie szybko. Jedyna wada tego rozwiazania (bo oczywiscie nie dokonczylem programu do konca) to to ze trzeba bylo trafic dokladnie palcem w to samo miejsce, bo nie zdarzylem zrobic mozliwosci przesuwania mapy. Nowsze czujniki maja mikrokonrolery wbudowane i ta zabawa jest znacznie prostsza. Nie wiem ile teraz kosztuja w miare tanie czujniki ale napewno sa troche tansze. Musze sie porozgladac ale i tak wole pisac po klawiaturze palcami niz jezykim. Na dzien dzisiejszy a minal rok i mialem sporo czasu aby ten projekt ruszyc niestety jestem dalej przeciwny temu rozwiazaniu. A co bedzie jak dojdzie do tego ze zabezpieczenie domu bedzie na tej zasadzie? Smierc murowana.

PS.Niech nikt mnie nie nawraca.

Edit: Kurcze ten czujnik kosztowal pomiedzy 200 a 300 zl. Teraz nie pamietam...

Strefa czasowa: UTC + 1