.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.kwi.2025 10:42:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z białymi zegarami
PostNapisane: 12.lis.2005 17:15:04 
Użytkownik

Wiatam mam pewien problem sciagłem z necika białe tarcze do audi 80 b2 ale one sa duze na cała kartke jak i ile razy je zmniejszyc by pasowały :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2005 19:11:23 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Najlepiej schować głeboko i nie robic obciachu, takie zegary dawno mineły , a Twoje auto moga jedynie oszpecić i narobisz sobie jeszcze wstydu jak sie na zlocie pojawisz.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2005 20:17:16 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Daj spokój, to nie bedzie ładnie. Mam kawałek licznika z b2 z takimi tarczami....bleee... Mały dobrze prawi...to już nie te czasy.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2005 22:47:13 
Użytkownik

Ehhh, no panowie dajcie mu spokój. Chce założyć białe tarcze, niech zakłada.
Pomijając fakt, że po kolei zrobiliście 2 OTy to jeszcze chłopakowi humor psujecie. :zly:
Zakładaj, zakładaj. A żeby zmniejszyć je sobie do odpowiednich rozmiarów to drukuj to programem skalującym wydruki. Photoshopem, XnView, IfranView lub jakimkolwiek innym. Musisz sobie metodą prób i błędów dobrać w cm wielkość.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2005 23:08:45 
Użytkownik

OTy? Jesteś pewny? Właśnie pragniemy zaoszczędzić koledze pracy...Naszym zdaniem nie mającej sensu.

OT wygląda tak:
Ehh chłopaki...własnie mi strzeliło 1000 postów...Kurde fajnie nie... :P

Tytuł: Re: Problem z białymi zegarami
PostNapisane: 13.lis.2005 00:41:09 
Użytkownik

-> Przeczytaj uważnie wytłuszczony druk
dr_falcor napisał(a):
...sciagłem z necika białe tarcze do audi 80 b2 ale one sa duze na cała kartke jak i ile razy je zmniejszyc by pasowały :D

Jeśli naprawdę sądzisz, że to:
mały v8 napisał(a):
Najlepiej schować głeboko i nie robic obciachu...

lub tym bardziej to:
kefir200 napisał(a):
Daj spokój, to nie bedzie ładnie...

... jest oczekiwaną odpowiedzią na zapytanie, to ja już nie mam nic więcej do powiedzenia. Nie wszyscy są wyjadaczami jak wy, niektórych cieszy jeszcze fakt, że potrafią coś samemu zrobić w swojej staruszce i dosyć niskim kosztem, odrobinę wyrozumiałości. Przecież wy też kiedyś przez to przechodziliście....

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2005 01:14:33 
Użytkownik

Ole teraz to pojechałeś z OT... Czy choćby jedno słowo w Twojej odpowiedzi jestna temat... ?

dr_falcor - zmierz cyferblaty w swoich zegarach i użyj do zmniejszenia zegarów programu IfranView. Jest ok i łatwy w użyciu. Ewentualnie dopasuj to w Wordzie lub nawet w Paint'cie i podglądzie obrazów WinXP + klawiszem Print Screen. Sposobów jest wiele. Ale zastanów się czy warto. Jestem stanowczo na nie i odradzam Ci ten tuning, bo ciężko będzie Ci uzyskać interesujący efekt. Jeżeli wydrukujesz to na papierze matowym przylepnym, to będzie beznadzieja. Jeżeli wydrukujesz na atramentowej drukarce będzie jeszcze gorzej. Jeżeli chcesz być oryginalny, to zrób tarcze indiglo - ale moda na to też przeminęła... Chyba, że masz naprawdę dużo zbędnego czasu... Wolałbym wydłubać coś spod maski i doprowadzić to do idealnego stanu. Np wyczyścić zbiorniczki wyrównawcze płynów i polakierowac kilka elementów. Dobry efekt po otwarciu maski murowany. Jeżeli ktoś spojrzy na Twoje zegary...to zobaczy tylko imitację czegoś tam... nie warto. Móglbym ty wymienić calą listę rzeczy, które można zrobić minimalnym nakładem finansowym lub żadnym, które przyniosą ciekawsze efekty od naklejek na zegary. Przemyśl to. A te moje wypociny, to tylko sugestia i wyraz mojego zdania na ten temat, na co pozwala mi forum do tego stworzone (pozdrawiam snaffie).

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2005 01:39:10 
Użytkownik

Moda na białe zegary, przyciemnione szyby czy brewki nigdy nie przeminie i zawsze się to będzie ludziom podobało. Jak coś jest dobrze zrobione i pasuje do całości to powoduje pozytywne reakcje. Nie widzę w tym nic czego nie należy robić.

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2005 02:06:16 
Użytkownik

chce gośc miec biale zegary niech ma :) o gustach sie nie dyskutuje, jak dobrze będziie zrobione to bedzie OK :)

w Photoshopie się pobaw powinno ci się udac, a pamietaj o wudruku na poządnym papierze żeby się nie odkształcił i zdeformował po czasie

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2005 02:06:39 
Użytkownik

Zgadzam się z Christo. :peace: To jest to.

A dla Ciebie kefir respect i przyjacielska dłoń, w końcu to zawsze i tak ta sama słuszna marka :piwo:

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2005 07:50:22 
Użytkownik

Spoko snaffie i sorki - nowy dzień i od razu więcej luzu... :)

Chłopaki...to po co jest to forum (?), jak nie dla wyrażania swoich opinii... Nie podważam jego gustu, tylko wypowiadam się nt. mojego...ehh...

Nadal odradzam, ale i mam małe spostrzeżenie...Pomyśl nad tym dr_falcor, żeby zrobić tarcze okrągłe, a nie jak większość kwadratowych i wypełniających całe pola zegarowe w liczniku - nie udanych i badziewnych moim zdaniem... I jeszcze moja jedna rada. Rozbierz licznik i zeskanuj go. Będziesz miał 1:1. Pobawisz się trochę w obróbkę, zrobisz negatyw i będzie ok.

http://allegro.pl/show_item.php?item=70515836 - zobacz tu

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2005 10:52:39 
Użytkownik

Dzieki za sugestie, chce cos w autku zmienic bardziej mnie cieszy gdy wykonam to sam :) białe tarcze to tylko szkic do tych które sa w moich planach mam to zamiar zrobic tak:
Wydrukować tarcze na folii przezroczystej od spodu podkleic ja folią czerwona przepuszczajaca swiatło i podswielic czerwonymi diodkami miałem tak zrobione w golfie i efekt byl zajefany.
Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc jak bedziekijowo wygladac to dam normalne cyferblaty bo mam w zapasie :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2005 23:24:11 
Użytkownik

Christo napisał(a):
Moda na białe zegary, przyciemnione szyby czy brewki nigdy nie przeminie i zawsze się to będzie ludziom podobało. Jak coś jest dobrze zrobione i pasuje do całości to powoduje pozytywne reakcje. Nie widzę w tym nic czego nie należy robić.

jeszcze nie widziałem tarcz białych drukowanych samemu ktore by dobrze
wygladaly... i na 90% nie zobacze!

czekam na te 10% na zlotach :P

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2005 12:31:54 
Użytkownik

hej jak cie interesują Białe tarcze do AUDI 80 B2 to cimoge podesłać plika na e- maila na tposejdon@op.pl.. mam u siebie zrobione i jest spoko.. jesli chcesz to mam też biale tarcze do dodatkowych zegarów VDO tych do oleju i ładowania... jedna rada to nie naklejaj całych tarcz kwadratowych tylko wytnikj same okrągłe zegary .. będe miał zdjęcia niedługo mojego wnetrza to zobaczysz że to spoko wyglada.. pozdro..

PS. tarcze zrobione są w CORELU 9 i jeśli w takim otworzysz lto na bank nic ci sie z rozmiarami nie poporzestawia..

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 22:43:28 
Użytkownik

białe zegary to zawsze problem przy sprzedazy bo istnieje podejzenie o mieszanie przy przebiegu... A PO CO? :diabel:

Audi B3 1991r 2.0 E - LPG___115KM_

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 23:49:12 
Użytkownik

ja sie tez wyleczylem zbiałych zegarów... ale zegary z ladna grafika to juz fajna sparwa a le droga....

Białe zegary to przerzytek.... chociaz jest to jedna znajtansych tuningowych przerubek....

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2005 02:52:19 
Użytkownik

Pozdrowiam OT:
Szanowny kolego buberturbo, BARDZO proszę czytaj swoje posty przed wysłaniem, bo kiedy inni czytają kilka wątków po kolei z Twoim udziałem, to zaczynają być już drażniące Twoje nagminne błędy i literówki :|
Przepraszam za szczerość i nie bierz tego jako napaść.

Strefa czasowa: UTC + 1