.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 18:02:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Glosnik Pioneer tsw306c pomocy???????????
PostNapisane: 25.sie.2006 01:27:34 
Użytkownik

witam
jak jest ktos kto sie zna na car audio niech mi doradzi
mam audi b3 a wiadomo jaki jest tam bagaznik mialem juz zabudowe ale chcem to inaczej zaprojektowac .....wiec kupilem glosnik pioneera tsw306c i jak to zrobic zeby gralo jak najlepiej wiedzac ze w audi b3 za siedzeniem jest zbiornik paliwa???????????????
tak wygladala moja zabudowa
Obrazek
Obrazek

oczywiscie to jest do rozbiorki

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2006 08:02:52 
Użytkownik

Co mamy rozumiec poprzez "przebudowac"? Nie pasuje Ci bas ?? Czy nie podoba Ci sie juz calosc zabudowy i szukasz czegos nowego.. ??

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2006 00:22:28 
Użytkownik

dobra bagaznik pusty starej zabudowy juz niema
chcem teraz zalozyc glosnik membrana do gory pod lekkim katem tylko prosba o doradzenie ???
skrzynia zabudowy bedzie z bas-reflex tylko problem jest taki co zrobic zeby jak najwiecej basu szlo do srodka kabiny bo przez te blachy sporo dzwieku nie przechodzi czy np. dwa porty z bagaznika do wewnatrz wystarcza jak tak to jakie musialy by byc???????????
przykladowo przy starej zabudowie zaobserwowalem ze ja sie tylne oparcie wyciagnelo to bas byl sporo wiekszy

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2006 14:35:18 
Użytkownik

Normalne, że jak wyciągniesz kanapę to jest lepszy bass. Jak wyciągniesz zbiornik to będzie jeszcze lepiej. A co dopiero jak wstawisz głośnik do środka?? ;-)

A teraz serio...
Bak za siedzeniem + bass = odwieczny problem...
Można go na wiele sposobów rozwiązać...
Tak jak piszesz można wstawić porty bass reflex w półkę. Nie chodzi o same porty, ale o zwiększenie przepływu powietrza między bagażnikiem a wnętrzem... To jest najlepszy sposób. Możesz wyciąć większą część półki (pozostawiając boki i łączenia w poprzek, bo to element konstrukcyjny samochodu) i pokryć tkaniną dźwiękoprzepuszczalną... Powinno to bardzo pomóc...
Nie wiem czy w B3 jst worek na narty (ale chyba nie ma - bo jest bak), ale gdyby był to można wyprowadzić głośnik przez podłokienik...

Innym rozwiązaniem jest założenie baaaardzo solidnego głośnika, który przebije się do wnętrza... To jednak wymusza zmianę pieca na monoblock najlepiej klasy D (cyfrowy)...
Jeszcze innym jest montaż dwóch, lub jednego głośnika niskotonowego typu free-air magnesem do góry w tylną półkę. Wtedy osiągniesz największe ciśnienie, ale niestety bass nie będzie tak dobrze kontrolowany jak w przypadku skrzyni...

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2006 22:39:15 
Użytkownik

Auto: 100 c4 AAH
Mnie tuba JBL cs 1204T robi naprawde dobry łomot w kabinie,konkretnie trzesie siedzenieami a zasilana jest wzmakiem o mocy ok.100watt w rms...Jednostka to JVC kd-lh 1000r...Ale bede budował cos na skrzyni zamknietej,ogólniue efekt jest moim zdaniem lepszy pod warunkiem odpowiedniego doboru kubatury skrzyni.

Strefa czasowa: UTC + 1