.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.lut.2025 10:16:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 93r.] Audio! Kilka pytań...
PostNapisane: 20.wrz.2006 15:44:45 
Użytkownik

Ostatnimi czasy zaobserwowałem, że głośniki na podszybiu chyba niedlugo będą kończyć żywot... Podczas słuchania muzyki coś zaczyna w nich bulgotać(?!), ponadto od początku widziały mi się nieco kiepskie. Jakie głośniki radzilibyście włożyć mi na podszybie, aby grały ładnie i mieściły mi się tam? Druga sprawa to to, że i głośniki na tylnich drzwiach nie są za bogate... Na dodatek gdy podgłosze troszke mocniej radio, tapicerka (na drzwiach) wpada mi w rezonans i wydaje tez swoje dzwięki... :D Jakie wobec tego proponowalibyście głośniki na tylne drzwi i jak je stabilnie zamocować, wygłuszając przy tym tapicerke by nie drgała? Tak nawiasem, jakie radio w cenie ok 300-400zl udzwignęło by ten cały zestaw? Poradzcie cos... :P

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2006 17:48:41 
Użytkownik

http://tkaudi.org/forum/viewtopic.php?t=2381

tu jest o drzwiach przednich ale idea mocowania i uszczelniania będzie taka sama z tyłu też.

Co do głośników przednich - max co tam wstawisz to 10cm średnicy - czyli dośc mało aby cokolwiek konkretnie grało. Ja wrzuciłem sobie jakieś głośniki Alphard za 43zł para i jakoś to gra, aczkolwiek wielka rewelacja nie jest. Ale to nie szkodzi bo silnik autka daje fajniejszy dźwięk niż muzyka...

Co do radia - za 350zł kupisz nowego Panasonica CQ 1313NE. 4x 50W, MP3 i wyjście na wzmacniacz, wejście mały jack,, głośnośc regulowana pokrętłem a nie przyciskami. Za tą kasę nic lepszego chyba nie ma. Gra ładnie, czyta nawet mocno porysowane płyty.

Audi 80 B2 1.6D JK 1999 - 2006r.

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2006 17:50:16 
Użytkownik

w podszybie pasuja kazde 10 nawet jesli maja 4 lapki mocujace to 3 z nich delikatnie odcinasz i ta jedna co zostanie pomoze co przymocowac glosnik w orginalne miejsce :) a do tylu w drzwiach masz zapewne otwory na glosniki 165mm wiec polecam jakies midbasy a co do firm to juz wlasne upodobania bo nie podales ile na jakie glosniki chcesz wydac a radio w tej cenie to troszke ciezko no chyba ze uzywane to co innego ale radio kazde ktore ma ok 4x45W RMS i wiecej uciagnie to :) podaj cosik wiecej odnosnie kwoty jaka masz na poszczegolne elementy :D

Obrazek Audi 80 B4 1.9 TDI "First Edition" 1995r NOWE FOTY

ZARABIAJ PRZEZ INTERNET

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2006 20:42:40 
Użytkownik

Tak jak mówiłem - radio 300 - 400zł, głośniki to samo. A co do tych na tylnych drzwiach, to teraz mam wepchane tam jakies Panasonic, wygladaja na nieco wieksze niz 165mm, chociaz pewny nie jestem, bo nie mierzyłem. A mocowal je też chyba jakiś niemiecki "specjalista", bo uszkodził miejsca w których głośnik był przykrecony, w jednym nawet wyrwal fragment tapierki, kilka pozostałych naruszył - lekko popekane. Teraz głowie sie jak ustabilizować te miejsca. Może jakaś plastikowa okrągła ramka z otworami na sruby, od wewnatrz to samo... Nie wiem, jak macie cos na mysli to mowcie. :P Jeszcze bede myslal.

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2006 20:55:05 
Użytkownik

sprawdz czy uda Ci sie tam wsadzic jakies dystanse albo pierscienie z mdf one to ustabilizuja jesli bedzie trzeba to wywal cal;kowicie te polamane plastikowe mocowania i wszystko co tam jest polamane i do srodka wstaw tak jak mowilem pierscienie z mdf i przykrec je do blachy w drzwiach a bedzie gitara :) zapodalem taki pomysl koledze ale w innym aucie i jest rewelka

Obrazek Audi 80 B4 1.9 TDI "First Edition" 1995r NOWE FOTY

ZARABIAJ PRZEZ INTERNET

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 19:01:26 
Użytkownik

mdf - co to za tworzywo? Gdzie to nabyć?

Strefa czasowa: UTC + 1