.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 07:49:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: ringi do A6 C4! Pytania!
PostNapisane: 11.paź.2006 20:48:29 
Użytkownik

Chce założyć ringi do A6 mam pytanie gdzie kupić te rurki??? i czy w A6 C4 są lampy klejone czy wystarczy tylko odpiąć te zamki. A może ma ktoś A6 C4 z ringami i mógłby zapodać zdjęcia na maila??? jak coś to gonsaless1@wp.pl czytałem o tym jak to sie robi,ale to wszystko po angielsku było jak ma ktoś po polsku to fajnie by było.Dzięki pozdro dla wszystkich

Audi A6 C4 2.5TDi quattro Avant było :(
BMW 330d sedan

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2006 21:44:44 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Wystarczy zdemontować cały reflektor, odpiąć te zamki.Nie zalatuje to trochę agrotuningiem? Ringi pasują chyba tylko do beemki. Ciekaw jestem jak to wygląda i opinii innych o ringach w A6 C4.Lepiej wyglądają chyba same xenony w soczewkach A6 C4.

PS.Te rurki szukaj na allegro.

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2006 06:20:28 
Użytkownik

K@mil napisał(a):
Wystarczy zdemontować cały reflektor, odpiąć te zamki.Nie zalatuje to trochę agrotuningiem? Ringi pasują chyba tylko do beemki. Ciekaw jestem jak to wygląda i opinii innych o ringach w A6 C4.Lepiej wyglądają chyba same xenony w soczewkach A6 C4.

PS.Te rurki szukaj na allegro.

Ksenony też chce założyć,tyle że jeszcze nie wiem gdzie.Jestem ze szczecina, a dopiero w bielsku białej gość ma kompletny Orginalny zestaw od A6 z montażem 1250 zeta więc dla mnie to daleko.Nie wiecie gdzie moge założyć?? Słyszałem że zakładają gdzieś w koszalinie, ale nie wiem czy to nie czasem w stylu tych wszystkich tanich przeróbek, bo soczewka do xenon też musi być inna, nie mówiąc już o samopoziomowaniu.
A co do ringów, to dlatego chce sam zrobić że jak cos to po prostu nie założe jak będzie wiocha.A podoba mi sie to bardzo bo stary w beemce ma.Mam taką wizje żeby jeden ring mały zrobić naokoło soczewki świateł mijania,a drugi byłby duży na niepełnym kole tzn. dokładnie tak by szedł jak krawedź odbłyśnika swiateł drogowych.To by wyszło takie dość duże półkole.

JAK BęDZIE CHAMóWA TO ICH NIE ZAłOżE,ALE SPRóBOWAć MOżNA.

POZDROWIENIA.

Audi A6 C4 2.5TDi quattro Avant było :(
BMW 330d sedan

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2006 09:41:22 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
gonsaless1 napisał(a):
Ksenony też chce założyć,tyle że jeszcze nie wiem gdzie.Jestem ze szczecina, a dopiero w bielsku białej gość ma kompletny Orginalny zestaw od A6 z montażem 1250 zeta więc dla mnie to daleko.Nie wiecie gdzie moge założyć?? Słyszałem że zakładają gdzieś w koszalinie, ale nie wiem czy to nie czasem w stylu tych wszystkich tanich przeróbek, bo soczewka do xenon też musi być inna, nie mówiąc już o samopoziomowaniu.

Jeżeli masz orginalne reflektory Hella z regulacją elektryczną na soczewkach, to kupujesz zestaw na allegro za 700-850 zł, tzn.przetwornice i żarówki, montujesz to sam i masz xenony. A sama instalacja jest prosta jak budowa cepa. Za 700 zł gość sprzedaje przetwornice Hella, żarówki Phillips, nie trzeba prawie nic przerabiać.A efekt jest nieziemski.Przynajmniej u mnie. Więc tanio nie zawsze znaczy tandetnie.

A jeżeli ten gość za 1250zł chce ci założyć orginalne xenony A6 C4, te które fabrycznie montowano,w co trochę wątpię, bo same takie lampy bez montażu sprzedałby drożej, to jest to baaardzo tanio.Weź tylko pod uwagę to, że te orginalne lampy są teoretycznie nierozbieralne, co może się okazać małym problemem przy wymianie przepalonej żarówki.

Strefa czasowa: UTC + 1