.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.kwi.2025 23:10:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Porada - srtumienic???
PostNapisane: 06.paź.2006 15:24:42 
Użytkownik

Ello panowie mam pytanie własciwie chciałem się dowiedziec czy ktoś montował w swojej B4 strumienice?? Tzn czeka mnie generalny remoncik układu wydechowego dlatego zastanawiam sie nad wstawieniem przy okazji strumienicy. Koleś powiedział mi że to może lepsze rozwiązanie wstawić ja w miejsce środwkoego tłumika bo nie ukrywa że ten tłumiczek jest już wypalony i sie tłucze jak ta lala:D Plan jest taki: wyciąć kata (zrobić go na przelot, jest sonda obok zaraz przy kacie, ale on to mi jakoś tłumaczył że cos sie tam wstawia ze wzgledu na sonde niewiem już co bo sie na tym nie znam), zamiast srodkowego tłumika wstawić własnie strumienice a ostatni tłumik zamienic na: ulter mugan bodajze co wy na to?? może jakieś opinie albo dorady??

Tytuł:
PostNapisane: 06.paź.2006 15:44:36 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Wpisz w szukajce ''strumienica''-zobaczysz opinię na temat tego badziewia.To jest taki sam szajs jak stożki w zwykłych silnikach,jak magnetyzery dodające rzekomo mocy.Strumienice w rzeczywistości rozpędzają spaliny,wylatują z większą prędkością niż wlatują.Powstaje podciśnienie które może nawet niszczyć silnik,wysysać olej,a nawet uszczelki pod głowicą.Były przypadki że coś tam strumienice dawały,ale były to turbodoładowane silniki,po prawdziwym tuningu,ze zmodyfikowanym dolotem,jej umiejscowienie było dokładnie wyliczone.No i chwyt marketingowy gotowy.Ludzie wywalają katy,czasami zapchane i zamulające auto,pakują strumienice i mówią że auto ma tera łodejście.Poszukaj gdzieś tłumika środkowego,nawet używanego, w dobrym stanie.Jak masz dojechanego kata to wstaw tłumik przelotowy.Tłumiki alamugen pierdzą jak zajechana wsk'a.Polecam jakiegoś używanego Remusa,Supersprinta albo Ultera z podwójną końcówką.Podwójne końcówki ładniej mruczą.Nie polecam KM'ów.Za głośne.POZDRO.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1