Cytuj:
Witam.Podepnę się trochę pod temat Heveliusz, co sądzisz o takim radyjku - KENWOOD KDC-W5031 ? Mam coś takego, "zdatne" jest?
To wszystko zależy czego oczekujesz. Jeśli po prostu chcesz słuchać, to jest ok. Jeśli chcesz rozbudować system to warto zatroszczyć się o wyjścia przedwzmacniacza (tu są 2 ale 2V) na poziomie 4V i dodatkowo sterowanie subem, co ułatwi strojenie. Jakieś filtry też się przydadzą...]
Nie słyszałem tego radia więc się nie wypowiem co do dźwięku, ale z pewnością szału robić nie będzie (jak każde MP3 z resztą)
Cytuj:
Witam i dzięki za zainteresowanie tematem.
Jeśli chodzi o wzmaka to w przyszłości napewno będzie lepszy( pewnie JL), ten poprostu został z poprzedniej zabudowy.
http://www.allegro.pl/item158398634__py ... nnia_.html Tak się zastanawiam, czy ewentualnie pociągnie jeszcze oprócz JL-a tego decka? Jeśli chodzi o fabryczne głośniki w tej chwili bardziej martwią mnie raczej te tylne w dzwiach, już teraz po wymianie radia na niefabryczne poztafią sobie ciężko stęknąć. Chyba, że je odrazu odłączyć a skupić się tylko na przodzie? JL jest w skrzynce zamkniętej 40 litrowej.
Odłączaj od razu tył i bierz się za przód. Jest to o wiele ważniejsze i o wiele wdzięczniejsze zadanie... Z pewnością po poprawie przodu i puszczeniu go pod wzmakiem razem z subem, będziesz bardziej zadowolony. Chyba, że jesteś głónym pasażerem tylnej kanapy. Wtedy olej przód (najlepiej go odłącz) i zrób tył
Piec z powodzeniem pociągnie głośniki przednie. Radio nie ma końcówek więc i tak, musisz zasilić zestaw wzmakiem. Fabryczne głośniki wyzioną ducha w moment, więc zanim zmienisz radio zbuduj przód...