.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.maja.2025 08:18:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A6 2001 Tuning optyczny
PostNapisane: 06.paź.2007 22:51:07 
Użytkownik

Auto: A6 C6 4.2 BAT
Witam

Panowie mam Audiczkę 2.7 Biturbo z 2001 i chciałbym przeprowadzić jakiś ciekawy tuning. Jestem z Lublina i po wizycie w sklepie tuningowym otrzymałem informację iż tuning Audicy A6 to ciężka sprawa. Pan na stanie nic nie miał więc żadnego zderzak nie zobaczyłem na żywo ani nawet u niego na kompie w katalogu.

Tuning przedniego zderzak na najnowsze Audi A6 odpada bo takiej maniany nie będę odwalał.

Chciałbym zrobić coś takiego:

http://www.exoticcarsite.com/image.php? ... i_a4-2.jpg

Ale to moje marzenie i raczej nieosiągalne gdyż nigdzie nie widziałem takiego zderzaka. Lecz jeśli ktoś jest w stanie mi coś takiego załatwić albo w waszym mieście jest jakiś sklep co tuninguje Audice i jesteście mi w stanie coś doradzić to będę bardzo wdzięczny.

Jeśli jest ktoś w stanie zrobić taki zderzak na zamówienie to też proszę o kontakt.

Odnośnie tyłu to chciałbym wyeksponować dwie chromowane rureczki czyli bym zmodyfikował tylni zderzak i dołożył spoiler na bagażniku i może taki mały spoiler na tylnej szybie zmniejszający wizualnie tylną szybę.

http://www.sportec.ch/pages/inc/getGalP ... =350&dom=2

Może macie jakieś ciekawe propozycje odnośnie tuningu tego samochodu?
Dodam że moja Audiczka ma obniżane zawieszenie więc nie chce abym zderzakami dotykał ziemi. Zależy mi abym jeszcze czasem mógł sobie pomarzyć o parkowaniu na chodnikach :)

Pozdrawiam
Wisznu

Tytuł:
PostNapisane: 06.paź.2007 23:17:45 
Użytkownik

Masz napisane na spojleach kto je robi, więc Google na oczy i zaczynaj szukać...

Jeśni nie masz wersji S, to tylko taka wchodzi w grę.

Małe spojlerki najlepiej się prezentują w postaci granulatu :peace:.
W żadnym razie nie na samochodzie...

Masz jeszcze np. Oettingera. Pełno jest niemieckich firm, które się tym zajmują, ale to droga zabawa (ceny pewnie zliżone do połowy równowartości Twojego wozu)...

Załóż fajne koło, wypoleruj nadwozie, cały pakiet S (jeśli go nie masz) i wyrzuć wszystkie gazetki w styli "MaxiTuning" do kosza... :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 06.paź.2007 23:27:21 
Użytkownik

Hehe Maxtuningu nie używam :P

A do Niemiec to nie będę jechał bo jak sam wspomniałeś to duża kasa na tuning w tamtym kraju.

Szukałem już w googlach ale nic z polski mi nie wpadło w oczy a na allegro to są pustki odnośnie spoilerów do A6

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2007 12:25:35 
Użytkownik

Jezeli wiesz czego chcesz to zagdadaj z tym gościem

http://www.neographics.pl/

zrobi ci projekt z którym mozesz udac sie do firmy AutoR, nie mam namiarów, ale tu jest co nieco napisane:

http://www.carchopdesign.com/pl/viewtopic.php?t=1773

To strona o wirtualnym tuningu, koles sam zrobił projekt, a firma go zrealizowała :]

Tytuł:
PostNapisane: 07.paź.2007 22:49:02 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
masz tu link http://cgi.ebay.co.uk/AUDI-A6-4B-1997-2001-FRONT-BUMPER-RS-6-SMK-TUNING_W0QQitemZ190159030520QQihZ009QQcategoryZ72206QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem napisz do goscia moze wysle to do polski. a tu tylhttp://cgi.ebay.co.uk/audi-a6-rear-bumper_W0QQitemZ140165140567QQihZ004QQcategoryZ72206QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem osobiscie to mysle ze na szybe jak cos zalozysz to spartolisz cale auto.
A6 to limuzyna a nie sportowe auto. chcesz zeby fajnie wygladalo to daj 18-19" fele -60/-40 fajny gril usun znaczki i bedzie fajnie.

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 08.paź.2007 12:08:49 
Użytkownik

siemka ja bym to widział tak

http://img249.imageshack.us/my.php?image=audia6qo2.jpg

to jest limuzyna wiec tylko delikatny tuning bez przesady i bedzie extra :diabel:

Obrazek Audi 80 B4 1.9 TDI "First Edition" 1995r NOWE FOTY

ZARABIAJ PRZEZ INTERNET

Tytuł:
PostNapisane: 09.paź.2007 07:43:59 
Użytkownik

Ale przecież ten link:

To jest to samo co ja dałem wcześniej :P

Tyle że na tym zdjęciu strasznie ciemne światła tylne dali do Audiczki a taki tuning mi się nie podoba. To jest tak samo jak w Maluchach malowali światła tylnie aby był tuning a prawda była taka że nie dość że jedzie taki kaszel przed Tobą to na dodatek nie widać STOPU. Od tamtej pory jestem strasznie sceptycznie nastawiony na taki tuning.

Tytuł:
PostNapisane: 09.paź.2007 13:30:01 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Tu jest wszystko...

www.dietrich-autostyle.de/

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 09.paź.2007 13:58:38 
Użytkownik

Jednak doszedłem do wniosku iż nie będę wstawiał jakiegoś tuningowanego spoilera przedniego bo to nie ma sensu wydawać tysiaka tylko na przedni zderzak a i tak fura nie będzie tak bosko wyglądała.

Wstawię Audiczce taki fajny przedni grill cały chromowany i tą środkową kratkę na zderzaku też zrobię w chromie, zastanawiam się czy by nie zrobić tych plastików dookoła halogenów też w chromie ? Co wy na to ? Ktoś coś takiego ma ?

Spróbuje przerobić tylni zderzak aby mógł przerobić tylne rury wydechowy aby były też w chromie i dodam ten mały spoiler na klapie :)

Na razie się wyluzuje z tym przednim zderzakiem ja i tak nie mam S6 więc raczej nie ma sensu...

Jeszcze fele jakieś ciekawe i cacy

Tytuł:
PostNapisane: 09.paź.2007 15:03:21 
Użytkownik

Z listwami chromowymi daj sobie spokój, bo chyba na nie chcesz się rzucić :)

Daj zdjęcie swojej furki, to coś pomyślimy...
Wszystko musi grać ze sobą, bo wstawianie poszczególnych elementów (poza kołami), nie ma większego sensu. Robi się choinka...

Z drugiej strony, zakładanie spojlera na klapę do A6 jest IMHO koszmarnym pomysłem...
Jak koniecznie chcesz coś zmienić, to posadź ją na glebie, daj ładną felgę, bixenon (o ile nie masz), strzel polerkę i będzie lalunia...

Tytuł:
PostNapisane: 09.paź.2007 15:05:45 
Użytkownik

Heveliusz napisał(a):
Z listwami chromowymi daj sobie spokój, bo chyba na nie chcesz się rzucić :)

Daj zdjęcie swojej furki, to coś pomyślimy...
Wszystko musi grać ze sobą, bo wstawianie poszczególnych elementów (poza kołami), nie ma większego sensu. Robi się choinka...

Z drugiej strony, zakładanie spojlera na klapę do A6 jest IMHO koszmarnym pomysłem...
Jak koniecznie chcesz coś zmienić, to posadź ją na glebie, daj ładną felgę, bixenon (o ile nie masz), strzel polerkę i będzie lalunia...

popieram...
Duze kolo i gleba to kwintesencja german stylu i do tego te wszystkie auta sa stworzone... :peace:

Jest:
M4 Competition
AMG GT S

Tytuł:
PostNapisane: 09.paź.2007 16:24:41 
Użytkownik

dokladnie jak pisza koledzy, spojler na klapie w A6 sedan to koszmar

GALERIA
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 09.paź.2007 16:33:37 
Użytkownik

Wisznu napisał(a):
Ale przecież ten link:

To jest to samo co ja dałem wcześniej :P

Tyle że na tym zdjęciu strasznie ciemne światła tylne dali do Audiczki a taki tuning mi się nie podoba. To jest tak samo jak w Maluchach malowali światła tylnie aby był tuning a prawda była taka że nie dość że jedzie taki kaszel przed Tobą to na dodatek nie widać STOPU. Od tamtej pory jestem strasznie sceptycznie nastawiony na taki tuning.

heheh mowiles ze te zderzaki bys chcial to tylko zrobilem maly VT wlasnie grill bez znaczka halogeny chrom ciemne szyby i ciemne tylnie lampy i chrom wydechy jak chcesz moge zrobic opcje z takimi lampami jakie bedziesz chcial :peace:

aaa no i inne felgi przyszly ;P

ZARABIAJ PRZEZ INTERNET

Tytuł:
PostNapisane: 09.paź.2007 20:50:48 
Użytkownik

AAA teraz rozumiem a dałbyś rade zrobić taki normalny przedni zderzak po lifcie ale dodaj jeszcze cały chromowy przedni górny grill z napisałem QUATTRO i ten pod zderzakiem też cały w chromie ?

A może lepiej to podaj mi linka i podaj parę wskazówek jak tym się obsługiwać to sobie sam popatrzę bo nie chce Ci zawracać głowy :P

Odnośnie mojej Audicy to nie mam teraz aparatu i nie mogę zrobić fotek ale jak coś mi wpadnie w ręce to pstryknę.

Czyli reasumując ten mały spoiler na klapie tylnej to też lipa :/

W tej chwili mam obniżoną Audice ale tak jeszcze znośnie, nie mam takiej jak to mówicie gleby gdyż nieche stracić komfortu jazdy :P

Dorzucę jakieś fele tak jak mówicie i wam prześle foty.

Znojomy mówił że ma 18 lub 19 tyle że nie wiem jakiej firmy.

On je zakładał na BMW 330 z 2001 roku czy może ktoś się orientuje w rozstawie śrub ? Będą pasowały czy lipa :(

Tytuł:
PostNapisane: 09.paź.2007 21:19:59 
Klubowicz

Powiem Ci - idź wyłącznie tropem Heveliusza... inaczej wylądusz w wątku "Piękna jak bestia" :) Te auta można tuningować jedynie ładną felgą, obniżonym zawieszeniem i fabrycznymi elementami. IMHO nic więcej bo tylko popsujesz...

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2007 10:14:46 
Użytkownik

Wisznu napisał(a):
AAA teraz rozumiem a dałbyś rade zrobić taki normalny przedni zderzak po lifcie ale dodaj jeszcze cały chromowy przedni górny grill z napisałem QUATTRO i ten pod zderzakiem też cały w chromie ?

A może lepiej to podaj mi linka i podaj parę wskazówek jak tym się obsługiwać to sobie sam popatrzę bo nie chce Ci zawracać głowy :P

nie ma problemu sluchaj najlepiej sam poszukaj czesci jakie ci sie podobaja i tylko dasz mi linki do fotek a ja to skleje w jedna calosc :)

jak nie masz fotek swojej niuni to dokleje do tej

tylko jak bedziesz bral fotke dawcy to dobrze by bylo jak by ustawienie tego samochodu bylo podobne jak tego do ktorego mam wklejac :)

jaki masz kolor swojej niuni to ta srebrna przemaluje jak bedzie trzeba :diabel:

ZARABIAJ PRZEZ INTERNET

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2007 06:35:45 
Użytkownik

czesc Panowie dokladnie zadne pakiety allegro tu w rachube wchodza tylko orginalne gadzety pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1