.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 15:35:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2007 18:05:59 
Użytkownik

Oj Myszon, a czego sie spodziewałeś gloryfikując ośkę i krytykując w jakikolwiek sposób (mając nawet rację) quattro? Napęd na 4 kółka to duma wielu forumowiczów AKP, coś dzięki czują się lepsi od właścicieli innych aut. Zajrzyj na Forum BMW i zacznik krytykować RWD albo na Forum Calibry i kwestionować wygląd Calineczek. Wszędzie Cię obrzucą błotem, stwierdzą że nadajesz się do leczenia.

Niemniej jednak quattro to świetny napęd, którego ewentualne wady są niczym w porównaniu do zalet. Jeśli komuś się podoba Audi i kupi ośkę robi błąd, którego powinien żałować. Ja żałuję, ale Audi już w najbliższym czasie nie kupię więc ten temat mnie nie dotyczy.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2007 19:27:29 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro
Myszon , Combi wyluzujcie bo wyolbrzymiacie problem ktory sami stworzyliscie. nikt nie gloryfikuje quattro ponizajac uzytkownikow osiek ale za to wam to swietnie wychodzi. czytajac kilkukrotnie wasze posty zaczynam dostrzegac Wasza nadwrazliwosc w tym temacie. wyglada to tak jabyscie probowali podsycic watek zarzucajac uzytkownikom i zwolennikim quattro nietolerancje. Prosze Was przestancie to robic bo to sie nazywa wszczynanie klotni. Ja wiem ze ciezko Wam to dostrzec bo sami bez emocji do tego nie podchodzicie ale proponuje to przeanalizowac sobie . juz nie raz takie dyskusje byly i najwiecej poszkodowani czuli sie Ci ktorzy zamiast rozmowe prowdzic zgodnie z tym co wiedza , zaczynali odbiegac od tematu doszukujac sie nietolerancji.

A4Q '03 1.9 - 15-

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2007 22:45:56 
Użytkownik

Jeździłem trzy lata Audi 80 2.0 AAD w ośce ( 60 tyśkm ) i mimo dobrych opon zimowych poślizgi przy ruszaniu itp. są nieuchronne. Auto sprzedałem, a że od dawna chorowałem na Quattro to znalazłem A4 2.8 AAH, mam ją od roku ( 12 tyśkm ) i mimo że nie przejechałem nią jeszcze dużo to nie ma co prównywać. Przy Quattro wsiadasz i jedziesz, nie zastanawiasz się czy dojedziesz czy nie, jeszcze jedna sprawa zjazd ze stromej góry przy bardzo śliskiej nawierzchni, przy ośce musisz się dobrze pilnować, żebyś nie zjechał jak na sankach, a przy quattro wrzucasz jedynkę i bez gazu i hamulca zjeżdżasz bezproblemowo. Mimo dużo większych kosztów, stara była na LPG, nowa tylko PB nie żałuję tej zamiany.

AUDI 80 2.0 - zapomniałem, że to tez było
< Jak mam dość Audi to biorę auto najmłodszego syna (Staś już ma prawie 4 lata).

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2007 22:58:31 
Użytkownik

kolego Myszon , pisząc o tym że ludzie nie mający nigdy quattro dużo mają do powiedzenia, nie miałem zamiaru się tu wywyższać ani spychać posiadaczy osiek do drugiej kategorii!!! Po prostu twierdzę że dopiero po doświadczeniach z obydwoma rodzajami napędu jestem w stanie docenić napęd 4x4 i porównać go z ośką.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2007 23:32:10 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Chyba już wystarczy. Temat został wyczerpany, teraz już tylko może powstać kolejna kłótnia która zaprowadzi donikąd ...

Zamykam.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1