.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 18:58:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2007 09:03:45 
Użytkownik

Panie Piotrze wszystko pieknie. Ma Pan racje i zgadzam sie z Panem w 100 %. ALe kogo ja tam moge wysłac?Nie znam nikogo kto zna sie na Allroadach. A koszt rzeczoznawcy(obowiazkowy) z Dekry bedzie mnie kosztował 450 zl. Jednak czytam na stronie Dekry jak oni sprawdzaja samochod i wydaje mi się, że nie sa tacy lewi. Przesyłam link i fragment tekstu: "DEKRA Polska sporządza wyceny wartości pojazdów na podstawie szczegółowych oględzin pojazdu na stanowisku diagnostycznym oraz próby drogowej, wykorzystując przy tym powszechnie uznawane systemy komputerowe (Info-Ekspert oraz Eurotax)."

http://dekra.home.pl/xmaax/xserwis1/index.php?tem=1041

Zadzwonie do Dekry i z nimi porozmawiam. Może maja kogos kto się specliaizuje w audi?

Tytuł:
PostNapisane: 05.lut.2007 09:57:17 
Klubowicz

Jurand77 napisał(a):
Panie Piotrze wszystko pieknie. Ma Pan racje i zgadzam sie z Panem w 100 %.

Mam na imię Piotr, nie "Pan Piotr" :D ... .

Jurand77 napisał(a):
ALe kogo ja tam moge wysłac?Nie znam nikogo kto zna sie na Allroadach.

Nie chciałbym być źle zrozumiany ale wolałbym intensywnie kogoś poszukać niż wtopić "ileśtam" $$ na początek. Wiem, że ogłoszenie brzmi zachęcająco ale wszystkie anonse są takie "super" w treści i rozmowie telefonicznej, a rzeczywistość bywa conajmniej różna ... . Nie znam firmy Variant ale jedno można przypisać im na plus -> ogłoszenia tego komisu są obecne w mediach od kilku ładnych lat (ale to wciąż zbyt mało, żeby bezkrytycznie wierzyć w rzetelność opisu).

Jurand77 napisał(a):
A koszt rzeczoznawcy(obowiazkowy) z Dekry bedzie mnie kosztował 450 zl. Jednak czytam na stronie Dekry jak oni sprawdzaja samochod i wydaje mi się, że nie sa tacy lewi. Przesyłam link i fragment tekstu: "DEKRA Polska sporządza wyceny wartości pojazdów na podstawie szczegółowych oględzin pojazdu na stanowisku diagnostycznym oraz próby drogowej, wykorzystując przy tym powszechnie uznawane systemy komputerowe (Info-Ekspert oraz Eurotax)."

http://dekra.home.pl/xmaax/xserwis1/index.php?tem=1041

Musisz zrozumieć różnicę pomiędzy "wyceną wartości" (dla "lesingu") -> a tzw. "opinią techniczną". Osobiście mam dużo szacunku dla fachowców z "DEKRA" i relatywnie często mam z nimi do czynienia, jednak z drugiej strony wiem jak w praktyce wygląda "wycena wartości" :): ... .
Tobie -> "bardziej" jest potrzebna "opinia techniczna" i oczywiście DEKRA potrafi zrobić to dosyć rzetelnie ale w tym celu pracownik komisu musiałby pojechać do stacji "DEKRA" i tam poddać auto szczegółowej opinii. Nie wiem ile to kosztuje ale tanio raczej nie będzie (pewno zależy od zakresu "badań") i w żaden sposób nie łączy się z opłatą za "wycenę wartości".

Jurand77 napisał(a):
Zadzwonie do Dekry i z nimi porozmawiam. Może maja kogos kto się specliaizuje w audi?

Bardzo dobry pomysł :D . (chociaż i tak byłoby lepiej, gdyby auto obejrzał fascynat tego modelu :): )
:peace:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1