.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.lut.2025 13:41:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: a6 2.5 quattro ciężko odpala
PostNapisane: 15.sty.2008 00:06:35 
Użytkownik

witam ,mam problem moje autko ciężko mi odpala na cieplym silniku.Kiedy przychodze rano do garazu pali ladnie gorzej jest gdy jest cieply wtedy nawet musze krecic jakies 2-3 sekundy.Niedawno regenerowalem pompe wtryskowa przed regeneracja bylo tak samo tylko ze nie bylo roznicy czy cieply czy zimny.

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2008 17:12:26 
Użytkownik

cześć!
Ja już opisałem taki problem...
szukaj

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2008 18:46:30 
Użytkownik

Shnol myslisz ze to czujnik braku paliwa G210?wskaznik paliwa działa u mnie poprawnie, a co myślisz o zaworku na podgrzewaczu mam taki w garazu kupiłem go w serwisie gdyz wczesniej przed regeneracją pompy jak auto mi się zapowietrzało myślałem że on jest przyczyną ale okazała sie pompa wtryskowa.

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2008 19:43:35 
Użytkownik

to normalne ze na zimnym lepiej ci odpali bo wtedy grzeja świece żarowe ale jesli masz problem z odpaleniem na ciepłym to w 80% stawiałbym na pompe wtryskową!!! sam mam audi 2.5tdi i u mnie takiego problemu nie ma ale np w bmw 2.5 tds takie objawy to oznaka zużycia pompy wtryskowej!!! nie bijcie mnie tylko ze na forum audi wspomniałem o bmw i to jeszcze TDS!!! ale trzeba jakoś koledze pomóc wiec dziele sie informacjami!!! P.s widocznie przed regeneracją z pompą było już coś nie tak a regeneracja do końca nie pomogła:d

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2008 21:32:48 
Użytkownik

Kolego wszystko się zgadza ale ja miesiac temu pompe z regeneracji odebrałem bo była zatarta wsystko w niej wymienili także pompa jest ok jeśli chodzi o pompe a tak ogólnie to te silniki 2.5 niech szlak trafi regeneracja 4880zł

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2008 23:55:48 
Klubowicz

daan napisał(a):
Kolego wszystko się zgadza ale ja miesiac temu pompe z regeneracji odebrałem bo była zatarta wsystko w niej wymienili także pompa jest ok jeśli chodzi o pompe a tak ogólnie to te silniki 2.5 niech szlak trafi regeneracja 4880zł

Kolego,
z całym szacunkiem - pięknie Cię skroili - nie słyszałem jeszcze, żeby tyle kosztowała regeneracja pompy VP44.
Koniecznie zmień warsztat... :/

Trzeba było skorzystać wysyłkowo z regeneracji u p. Śmietany - zapłacić 2000 PLN za regenerację z gwarancją i ewentualnie 800 PLN kaucji, którą dostałbyś z powrotem, jak odesłałbyś swoją pompę.
A nawet jak nie dostałbyś jej z powrotem - bo Twoja VP była zatarta - to i tak wyszedłbyś do przodu. ;)
Nie sądzę jednak, że BS Śmietana skasowałby Cię więcej niż 2500 PLN.
Miałeś pewnie za dużo pośredników i każdy przyciął odrobinę... :/

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2008 08:41:13 
Użytkownik

Kolego, nie jest tak jak myślisz ,ja jestem z dolnegośląska sprawdziłem u nas wszystkie opcje niestety ceny kształtują sie podobnie,do silników 2.5 przechodzi kilka rodzajów pomp ja akurat mam ta jedna z droższych a pompa była regenerowana w PKS OŁAWA .Sprawdzałem także w innych warsztatach tak jak pisałem ceny podobne w serwisie BOSCH nawet drożej może ten pan Śmietana używa zamienników może się myle .Dzwoniłem nawet do warszawy tam krzykneli mi około 9000! ,a nowa pompa w serwisie do moje auta kosztuje 13000.noi zalezy co było robione ja mam wsystko wymienione a warsztat nie oddaje do pośredników robią sami i także mam gwarancje na 12 miesiecy.

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2008 08:57:10 
Klubowicz

daan napisał(a):
a tak ogólnie to te silniki 2.5 niech szlak trafi

A co ma pompa do silnika? Dałeś się niestety wydymać na naprawie pompki (tak przypuszczam) i jesczcze nie jest to zrobione tak jak być powinno. Trzeba było jechać do SSerwis i miałbyś po sprawie... A tak swoją drogą to na Twoim miejscu już bym tam dzwonił... Czemu nie dzwoniłeś do p. Śmietany? U niego robi pompy 80% tego forum i jeszcze nikt nie narzekał...

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2008 09:19:14 
Klubowicz

Też przypuszczam, że to ewidentne wydymanie klienta.
PKS OŁAWA robi pompy VP44 ? :)
Tego jeszcze nie grali...
Mają stół probierczy BOSCH ? Nie sądzę... :/
Wysłali gdzieś Twoją pompę i przycięli zajebistą marżę (taka jest prawda) :/

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2008 19:47:41 
Użytkownik

tak kolego mają stół pobierczy bosch,a usterka została zdiagnozowana w ASO AUDI CENTRUM we wrocławiu z tym że na tej ASO nie regenerują pomp tylko zlecają to pośrednikowi a to kosztowałoby mnie jeszcze więcej a tak pozatym to ja pytałem na tym forum gdzie mogę zregenerować pompe i nie uzyskałem żadnej odpowiedzi i w taki sposób szukałem warsztatu na własna reke a powiem ci że nie każdy warsztat podejmuje sie regeneracji vp44.Jutro jestem umówiony do ASO na naprawe tej usterki to napiszę co było przyczyną że ciężko odpala

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2008 19:53:51 
Użytkownik

do GrzesB. Dziwne pytanie "co ma pompa do silnika" Jeśli twierdzisz że nic no to nie ma co sie rozpisywać na ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2008 20:00:33 
Użytkownik

daan napisał(a):
tak kolego mają stół pobierczy bosch,a usterka została zdiagnozowana w ASO AUDI CENTRUM we wrocławiu z tym że na tej ASO nie regenerują pomp tylko zlecają to pośrednikowi a to kosztowałoby mnie jeszcze więcej a tak pozatym to ja pytałem na tym forum gdzie mogę zregenerować pompe i nie uzyskałem żadnej odpowiedzi i w taki sposób szukałem warsztatu na własna reke a powiem ci że nie każdy warsztat podejmuje sie regeneracji vp44.Jutro jestem umówiony do ASO na naprawe tej usterki to napiszę co było przyczyną że ciężko odpala

ASO nie mogło zdiagnozować usterki z uwagi na brak stołu.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2008 22:20:13 
Użytkownik

ASO zdiagnozowała że pompa wtryskowa nie podaje paliwa,auto zawiozła pomoc drogowa do ASO ponieważ był zapowietrzony układ.Po demontażu pompy zawiozłem ją do regeneracji i tam dopiero trafiła na stół okazało się że jest zatarta.Samochód stał w ASO 2 dni ponieważ sprawdzali przyczynę zapowietrzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2008 22:44:22 
Klubowicz

daan napisał(a):
do GrzesB. Dziwne pytanie "co ma pompa do silnika" Jeśli twierdzisz że nic no to nie ma co sie rozpisywać na ten temat.

Nie pisz posta pod postem tylko edytuj. Jeśli oceniasz silnik po niefachowości osób które z Ciebie łoją kasę to równie dobrze każdy inny motor będzie padliną dla Ciebie. Nie od dziś wiadomo, że ASO ma nikłe pojęcie o naprawach samochodów. A jeśli pytałeś na forum i nie uzyskałeś odpowiedzi to zapewne nie użyłeś też funkcji SZUKAJ, która to doskonale by Ci napisała gdzie zregenerować...

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2008 22:52:56 
Użytkownik

Panowie fachowcy to nie pompa tylko filtr paliwa.

Strefa czasowa: UTC + 1