.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 08:30:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 2.5 TDI 2003 multitronic] Ile jest wart ? :)
PostNapisane: 14.mar.2008 09:59:19 
Użytkownik

Nie wiedzialem gdzie napisac wiec ostatecznie wyladowalo tutaj.

Pytanie jest takie. Gdybym chcial sprzedac swoje autko to ile moge za nie dostac ?:)
Teraz o aucie.

A6 C5 2.5 TDI silnik BFC przebieg 210 kkm, multitronic. Bez wad ukrytych. Rozrzad zrobiony zgodnie z przykazaniami z forum (termostat, pompa, czesci orginalne itp) przy 201 kkm w Diagtroniku na orginalnych czesciach, walki jak nowe, nic nie cyka na "zimnym" a tym bardziej na cieplym. Podczas wymiany rozrzadu Panowie w Diagtroniku dziwili sie ze jest "suchy" i nigdzie nie puszcza oleju. Moje logi mozna gdzies odszukac na forum. Wyposazenie standardowe. Bezwypadkowy na 100 %, przebieg orginalny, kolor szary (grafitowy) (??) - pewnie lepiej by to okreslila moja zona :)
Olej Motul zalany 10 kkm temu i pora wymienic.
Kilka dni temu odwiedzilem Pana Sope w sserwis i zostaly wymienione klocki przód i olej w skrzyni biegow. Odnosnie skrzyni.
Wymieniona w D jakies 60 kkm temu. Pan Sopa wymienil w niej olej (ten ktory byl zlewany byl czysty), sprawdzil skrzynie, powiedzial ze jest porządnie zrobiona, nowy typ (7 lamelek), nowy program, wszystkie cisnienia wlasciwe. Zaprosil za 50 kkm na kolejna wymiane i powiedzial ze jezeli bede pamietal o wymianach to spokojnie conajmniej 200 kkm jeszcze przejedzie i nic sie nie bedzie dzialo.
Auto w srodku utrzymane jak nowe (opinia kolegow).
Oprocz napraw serwisowych (rozrzad, skrzynia) robilem jedynie czujnik polozenia pedalu hamulca i wymienilem zarowke swiatla stop. :)

Pytam troche z ciekawosci, troche z powodu ze mam na oku inny samochodzik (też Audi :) )

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2008 10:26:27 
Użytkownik

No bardzo ładnie zareklamowałeś swój samochodzik :d
tylko trochę nie tutaj!
chcesz sprzedać auto i nie wiesz za ile?
kup sobie giełdę samochodową(taka gazeta) zobacz na allegro itp. wtedy będziesz miał orientacje po ile i za ile można kupić takie auto!
:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2008 10:49:29 
Użytkownik

Jezeli nie tutaj to przepraszam. Nie chcialem go tu sprzedawac i nie po to napisalem ten post.
Sledze allegro, gratke itp i niestety rozrzut cen jest od 45 tys do prawie 70 tys. Jezeli mialbym go sprzedawac to chcialbym uzyskac uczciwa cene a nie sprzedawac go za 45 tys. Traktuje to forum jako zrodlo wiedzy eksperckiej na tematy zwiazane z samochodami Audi i dlatego tu spytalem, bo wiem ze na cene sklada sie wiele czynikow, a ja niestety nie mam o tym pojecia bo nie zajmuje sie handlem autami. Dlatego chcialem sie spytac osob ktore sie na tym znaja.
Jezeli kogos urazilem to przepraszam.

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2008 11:04:42 
Użytkownik

nie no spoko jeżeli uważasz ze jest wart 70k to go wystaw za 70k tylko mozesz go dłuugo sprzedawać ;) no i wypas słaby z tego co piszesz,poprostu uśrednij cenę i powinno być git ,i pamietaj ze to multi i jak ktoś jest kumaty to może omijać te autko duzym łukiem,i mało go może to interesować ze pan sopa powiedział ze jest ok ;)

ALL BEL 2013-

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2008 12:31:32 
Użytkownik

dokładnie :diabel:
nikogo nie uraziłeś :peace:
rozrzut cenowy jest ogromny.nie tylko w twoim przypadku.
sam wiesz ile dałeś za swoja niunie i na pewno nie stracisz sprzedając ją ;)
skoro wiesz co masz, masz pewność że jest nie bita i w stanie idealnym to trzymaj cenę są ludzie którzy szukają naprawdę dobrych samochodów i są gotowi dać 5tyś więcej jak cena giełdowa! wiem coś o tym ;) bo sam szukałem Aósemki pół roku! aż wkońcu znalazłem :P i rozrzut był niesamowity!
jak patrze że już za 18tyś można kupić taką to śmiać mi się chce :D naprawdę dobre auta trzymają się w cenie i nie sugeruj się allegro.
pozdro ziomek!

Strefa czasowa: UTC + 1