Levuss napisał(a):
Czasami trzyma 5 minut czasami po 10 sekundach już opada na 60stopni. Wskazówka zawsze zatrzymuje się na 90stopniach, nie wcześniej, albo dojdzie do tych 90 stopni, albo w ogóle sienie poruszy!Dzisiaj demontowałem czujnik temperatury cieczy. Wydaje się OK. Dwa równoległa piny są kolory złotego dwa srebrnego, we wtyczce jest tam samo. Czy tak powinny wyglądać te piny?
czujnik temperatury topranu kosztowal mnie o ile pamietem 1.5 roku temu 25pln (generalnie bym najpierw zmienil a pozniej drapal sie po glowie jak nie pomoze)...
jezeli chcesz zaczac od drapania sie to
to sa 2 czujniki w jednym.. jeden dla deski a drugi dla ecu - w logu 007 (z pamieci mowie) masz to co widzi ecu - tez skacze tam?
Mozesz tez zamiast wtyczki podlaczyc miernik elektryczny (ktore piny to ktory czujnik - nie wiem).... czy rezystancja mierzona na czujniku tez skacze? (jak tak to czujnik)
W innym aucie kiedys mialem tak ze czujnik temp mial "dziure" w rezystancji.... w okreslonym przedziale temp nagle rezystancja rosla starsznie nieproporcjonalnie by po okreslonej temp zaczac znowu mierzyc... w cuda generalnie trzeba wierzyc
EDIT
odpowiedzialem na posta starocia... co do problemu z tym 2.8 cos tam...nie znam sie, musialbys dotrzec do infa jakie sa bloki pomiarowe u Ciebie i tak to weryfikowac - nawet nie wiem czy u Ciebie tez tak jest jak w 2.5v6tdi ze sa 2 czujniki w czujniku...