.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 00:49:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: 2.2tq MC 89r. silniczek krokowy
PostNapisane: 08.lip.2009 20:43:05 
Użytkownik

Witam,dziś mam problem z silniczkiem krokowym,od pewnego czasu dziwnie chodził na wolnych obrotach,według elektryka był żle podłączony chodzi o przewody gumowe,jeden z nich był nawet zaślepiony,po zamianie węży chodzi równiej ale zauważyłem,że spod korka wlewu oleju zaczał sączyć się olej a tak nie było oraz taki przewód gumowy który jest połączony z pokrywa zaworów potem łaczy sie metalowa rurką i przechodzi w gruby waz gumowy tam własnie na tym grubym odcinku po dodaniu gazu robi sie balon i czuję że pęknie nie wiem może ten wąz nie jest oryginał ale znawcy tematu wiedza o co chodzi,dla mnie wygląda dalej na błąd w podłączeniu,może ktos napisze w prosty sposób jak ma być oryginał a ja delikatnie mu zasugeruje,dzieki.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.lip.2009 12:25:43 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Obrazek

chyba odme masz przytkana. prawidlowo powinna wychodzic rura odpowietrzajaca z dolu silnika, laczyc sie trojnikiem z odpowietrzeniem pokrywy zaworow i calosc isc do banana za przeplywka od strony grodzi gdzie opary sa zasysane. jesli pompuja cie sie te rurki to spr ich droznosc bo wydmucha ci uszczelnienia silnika.

a krokowiec to na krociutkich rurkach z tylu kolektora.

z tego co napisales to masz wyjsie oparow silnika spiete dol z gora i tyle i nie maja ujscia. a powinno sie schodzic na gorze przez trojnik i cale opary podciagniete rurka do banana gdzie beda zasysane przez silnik.

Strefa czasowa: UTC + 1