.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.lut.2025 03:49:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Felgi rs6 Replika
PostNapisane: 11.lis.2009 23:24:59 
Użytkownik

Witam

Znajomy ma zamiar zakupić repliki felg rs6 :

http://allegro.pl/item810682858_nowe_fe ... _raty.html

Sprzedający pisał ze to produkcja Włoska ze jest to zamiennik oryginalnej felgi ( taka sama waga nośność ).
Napisał mi ze taka felga 18" replika rs6 wazy 16kg !

Oryginalna felga faktycznie tyle wazy ??

dzieki piekne

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2009 00:26:27 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Nie warto kupować takich podróbek. Tylko ori felga wytrzyma trudy dróg w PL :/

Piszę poprawnie po polsku

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2009 15:34:42 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Nie warto kupować takich podróbek. Tylko ori felga wytrzyma trudy dróg w PL :/

Kolego a ile kosztuje taka oryginlna fela :)??

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2009 17:06:21 
Użytkownik

Auto: b5fl AVB,c5 AKN
http://allegro.pl/item813285429_felgi_z ... 35r20.html

hmm tyle? :P

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2009 17:07:23 
Klubowicz

Z tego co ja pamiętam to nie było 18stek w tym wzorze. Tylko 19" z RS6.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2009 17:41:15 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Z tego co ja pamiętam to nie było 18stek w tym wzorze. Tylko 19" z RS6.

Owszem, 19 i 20.

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2009 19:41:53 
Użytkownik

Heh panowie na takie oryginalne to mnie nie stac :)

Znalazłem u tego sprzedawcy takie:

http://allegro.pl/item814836566_felgi_1 ... a8_s6.html

Mówił mi ze jedna taka 18" waży ok 10kg i max obciążenie to 720kg.

Warto za takie pieniądze ?

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2009 20:43:10 
Moderator

Auto: V70
Przecież dostałeś odpowiedź, że na nasze drogi nie warto.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2009 21:28:17 
Klubowicz

Z jakiegoś powodu są ciężkie.. przecież nie po to żeby dociążać masę nieresorowaną i tak nielekkiego samochodu jakim jest RS6. Argument lekkości lansowany przez sprzedawcę dyskwalifikuje go. :!:

Tytuł:
PostNapisane: 12.lis.2009 21:44:40 
Użytkownik

Chyba jednak uzbieram na jakies oryginalne :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.lis.2009 22:01:21 
Użytkownik

Kupujesz komplet stalówek i lanss :peace: Najwyżej srebrny spray śnieżki i cud miód malina :diabel:

Ale tak serio to jak koledzy mówią, tylko oryginały bierz. Kuzyn po drodze do Niemcowni się przekonał co to jest podróbka... :/

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2009 13:03:57 
Użytkownik

Kolego najlepiej dowiedz sie konkretnie jakiej firmy jest felga i wszystko o tej wloskiej firmie. Nie bardzo chce mi sie wierzyc w firmowa replike za takie pieniadze, pachnie to raczej produktem z Chin. Jest bardzo duzo markowych firm robiacych felgi, ale ich ceny sa wysokie tak jak i jakosc.
pozdr.
ps. fotki z ostatniego linku sá z prezentacji w UK i auto z UK. Moliwe, ze kolejna firma, ktora lansuje sie na sprzedawce PL a towar bierze z Ebay-a UK lub od wspolnego dostwcy. Tam ten wzor kosztuje wraz z zestawem montazowym - 319-339 funtow. Na terenuie UK dostawa gratis, a do Europy + 40-60 funtow. Taki sam zestaw z oponami 225/40/18 (najczesciej Chinskie lub przy niewielkiej doplacie, np. 20-30 funtow masz markowe Koreanskie lub Japonskie) to mniej niz 500 funtow. Calosc wywazona i gotowa do montazu. Bardzo popularne sa felgi z oponami i sa bardzo tanie. Same alu tez taniocha. Gosc po sprzedazy na Allegro ma jeszcze duza przebitke.

Obrazek
Obrazek

Ostatnio edytowano 14.lis.2009 16:49:12 przez Paw1972, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2009 14:41:35 
Użytkownik

Jak to jest z polską Suprą ? Ponoć za odpowiednią opłatą zrobią replikę czego tylko sobie zażyczysz.

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2009 11:50:43 
Użytkownik

Wiadomo, że lepiej mieć felgę oryginalną niż replikę. Gdyby jeszcze nie ta cena...
Mam znajomego, który handluje tymi replikami, na Allegro również. Zaklina się, że to jednak włoskie. Wozi to gdzieś z Holandii. Niektóre mają odlane "made in Italy", choć wiem, że o niczym to nie świadczy.
Kupa ludzi na tym jeździ i ... jeździ :d
Wiem, że to bezpieczeństwo itp. itd. Wybór należy do kupującego.
Jak to w życiu: zawsze, przy każdym zakupie można powiedzieć "dołóż i kup lepszy". Gdyby było to takie proste, na rynku mielibyśmy tylko jedną kategorię produktu - produkt najdroższy :D
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2009 16:33:11 
Użytkownik

Myslé, ze glowny problem to ryzyko rozpitolenia felgi na dziurach. Oryginalna tez sie pognie, ale ryzyko mniejsze niz przy "no name" feldze. Na takich podrobach jezdzi za granica mnostwo samochodow i sie nie gna, ale stan nawierzchni to niebo a ziemia w porownaniu do naszych drog. Prawie wszyscy koledzy z Klubow Audi w UK nakupywali felg z Ebay-a i nikt nie sprawdzal skad one sa, byle nie kosztowaly duzo. Nikt z nich nie powyginal felunku tylko ewentualnie porysowal. Moje felgi Woskie nie repliki kosztowaly 700 funtow, gdzie RS6 repliki kosztowaly 400 funtow. Mój wzór widzialem na dwoch innych autach w ciágu dwóch lat, a replik RS6 tysiáce (po za tym, ze nie najbrzydsze to oklepane i tanie).

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2009 16:59:54 
Użytkownik

Niech się ktoś wypowie co jeździ, jeździł na takich replikach...też mnie temat interesuje, na wiosnę chciałem coś kupić na pewno z nowymi oponami i wolał bym nowe felgi a nie jakieś obdrapane...jeden warunek-bez obawy że się pogną lub popękają.

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2009 18:42:21 
Użytkownik

J@rek napisał(a):
Niech się ktoś wypowie co jeździ, jeździł na takich replikach...też mnie temat interesuje, na wiosnę chciałem coś kupić na pewno z nowymi oponami i wolał bym nowe felgi a nie jakieś obdrapane...jeden warunek-bez obawy że się pogną lub popękają.

Ja jeżdżę. Tyle, że wzór inny - "Golf VI GTI". Żadnych problemów. Jak dotychczas :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2009 23:05:12 
Użytkownik

Paw1972 napisał(a):
Kolego najlepiej dowiedz sie konkretnie jakiej firmy jest felga i wszystko o tej wloskiej firmie. Nie bardzo chce mi sie wierzyc w firmowa replike za takie pieniadze, pachnie to raczej produktem z Chin. Jest bardzo duzo markowych firm robiacych felgi, ale ich ceny sa wysokie tak jak i jakosc.
pozdr.
ps. fotki z ostatniego linku sá z prezentacji w UK i auto z UK. Moliwe, ze kolejna firma, ktora lansuje sie na sprzedawce PL a towar bierze z Ebay-a UK lub od wspolnego dostwcy. Tam ten wzor kosztuje wraz z zestawem montazowym - 319-339 funtow. Na terenuie UK dostawa gratis, a do Europy + 40-60 funtow. Taki sam zestaw z oponami 225/40/18 (najczesciej Chinskie lub przy niewielkiej doplacie, np. 20-30 funtow masz markowe Koreanskie lub Japonskie) to mniej niz 500 funtow. Calosc wywazona i gotowa do montazu. Bardzo popularne sa felgi z oponami i sa bardzo tanie. Same alu tez taniocha. Gosc po sprzedazy na Allegro ma jeszcze duza przebitke.

Witam
Sprzedawca napisał ze felgi są z Chin Włoch lub Indonezji (zależy od dostawy).
Napisał również ze felgi te mają:

18" waga ok 10kg
Nośność 720kg/szt

Mówił ze felgi bardzo dobre i niemieli z nimi problemów.

http://allegro.pl/item810387491_felgi_1 ... a6_a8.html

Cenowo z oponami naprawde mają dobre ceny moim zdaniem.
Patrzyłem na Ebay to w sumie podobnie wychodzi (może troszke taniej)

Opony też mają w niezłych cenach ( moze dlatego że zima :) )

http://allegro.pl/item807691861_nowe_op ... mocja.html

Przemyśle sobie jeszcze ten temat bo różne są opinie na temat replik.

Aha jeszcze jedno:

Pisałeś ze takie felgi kosztuje przykładowo 340F + 60F przesyłka czyli 400F

400 x kurs ok. 4.6 = 1840zł

U firmy w polsce 1999zł z przesyłką wiec minimalnie taniej.

dzieki za odpowiedzi

Tytuł:
PostNapisane: 16.lis.2009 23:25:52 
Użytkownik

Porównaj sobie ofertę sprzedawcy z Allegro, którego link podałeś:

oraz jedną z setek lub tysięcy ofert z ebay UK:

http://cgi.ebay.co.uk/18-R8-Style-Alloy ... 3ca6a12d67

Nie tylko sprzedawca z PL posługuje sie zdjęciami skopiowanymi z ofert z UK (z bezczelnym podpisem : "Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!") - wszystkie auta to angliki ;) , to zauważ, że nawet znajdziesz takie samo zdjęcie audi A4. To czarne Audi dawno temu jeden z kolegów pokazywał jako przykład wyglądu tych felg wraz z pytaniem o zakup i jedną z wielu identycznych ofert z ebay-a. A teraz porównaj ceny:
1. oferta Allegro - 2850 zł komplet wraz z Chińskimi oponami
2. oferta Ebay - 485 funtów - przy dzisiejszym kursie lekko ponad 4 zł - ale policzmy po 4.50 f x 485 funtów = 2182.50 PLN
Te felgi są w takich cenach bo są Chińskie i zapomnij o innym kraju pochodzenia. Wszystkie opony jakie oferują w komplecie są równiez Chińskie a na dodatek sprzedawca nie poda konkretnie jakie opony na pewno będą założona, ale wymieni kilka z popularnych firm. Najczęściej docierają z Nankangami. Oni pakują seriami - jak sie skończą Goodride to pakują Nankangi itp. Oczywiście za dopłatą dostaniesz lepsze markowe, ale tam dopłata jest symboliczna, a na allegro widzę, że gość chce sporo siana.
To tylko w ramach wiary w uczciwość i różnicę w cenach.
Natomiast wielu kolegów klubowiczów w UK jeździ na właśnie podobnych replikach - bez pokazywania palcem, którzya, ale większość ;) - i nawet nie ma tematu o jakich kolwiek problemach. Pamiętaj, że oni jeżdżą po zupełnie innych drogach niż w PL. Nie wiem co się z nimi może stać jak pojeździsz po Polskich drogach, ale za takie pieniądze możesz spróbować. Podejrzewam, że jeżeli będziesz uważał na dziury, krawężniki itp to nie powinno sie z nimi nic złego stać. Ten rozmiar i profil natomiast da tobie ostro popalić na naszych drogach. Co do opon - da się na nich jak najbardziej jeździć, tym bardziej, że jakieś 80 % aut w UK i pewnie nie tylko na Wyspie - zakłada takie opony bez względu na markę i wartość pojazdu ( Porshe Cayenne na Falkenach to typowy widok ) i cieszą się, że nowe i tanie. Te opony mają wspólne słabości -dłuższa droga hamowania na suchej, słabe lub bardzo złe chamowanie na mokrej nawierzchni (w porównaniu do markowych opon nawet o kilka i więcej metrów dalej), słabe zachowanie na mokrej nawierzchni, szybsze zużycie bieżnika, brak rantu ochronnego. Zalety - ładny wygląd i niska cena. Ale do spokojnej jazdy są wystarczające.
Decyzja zalezy tylko i wyłącznie od Ciebie, rozsądku i zasobności portwela. Może lepiej poczekać i kupić markowe znanego producenta felgi ?
pozdrawiam :)

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2009 13:56:42 
Użytkownik

Paw1972 napisał(a):
Porównaj sobie ofertę sprzedawcy z Allegro, którego link podałeś:

oraz jedną z setek lub tysięcy ofert z ebay UK:

http://cgi.ebay.co.uk/18-R8-Style-Alloy ... 3ca6a12d67

Nie tylko sprzedawca z PL posługuje sie zdjęciami skopiowanymi z ofert z UK (z bezczelnym podpisem : "Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!") - wszystkie auta to angliki ;) , to zauważ, że nawet znajdziesz takie samo zdjęcie audi A4. To czarne Audi dawno temu jeden z kolegów pokazywał jako przykład wyglądu tych felg wraz z pytaniem o zakup i jedną z wielu identycznych ofert z ebay-a. A teraz porównaj ceny:
1. oferta Allegro - 2850 zł komplet wraz z Chińskimi oponami
2. oferta Ebay - 485 funtów - przy dzisiejszym kursie lekko ponad 4 zł - ale policzmy po 4.50 f x 485 funtów = 2182.50 PLN
Te felgi są w takich cenach bo są Chińskie i zapomnij o innym kraju pochodzenia. Wszystkie opony jakie oferują w komplecie są równiez Chińskie a na dodatek sprzedawca nie poda konkretnie jakie opony na pewno będą założona, ale wymieni kilka z popularnych firm. Najczęściej docierają z Nankangami. Oni pakują seriami - jak sie skończą Goodride to pakują Nankangi itp. Oczywiście za dopłatą dostaniesz lepsze markowe, ale tam dopłata jest symboliczna, a na allegro widzę, że gość chce sporo siana.
To tylko w ramach wiary w uczciwość i różnicę w cenach.
Natomiast wielu kolegów klubowiczów w UK jeździ na właśnie podobnych replikach - bez pokazywania palcem, którzya, ale większość ;) - i nawet nie ma tematu o jakich kolwiek problemach. Pamiętaj, że oni jeżdżą po zupełnie innych drogach niż w PL. Nie wiem co się z nimi może stać jak pojeździsz po Polskich drogach, ale za takie pieniądze możesz spróbować. Podejrzewam, że jeżeli będziesz uważał na dziury, krawężniki itp to nie powinno sie z nimi nic złego stać. Ten rozmiar i profil natomiast da tobie ostro popalić na naszych drogach. Co do opon - da się na nich jak najbardziej jeździć, tym bardziej, że jakieś 80 % aut w UK i pewnie nie tylko na Wyspie - zakłada takie opony bez względu na markę i wartość pojazdu ( Porshe Cayenne na Falkenach to typowy widok ) i cieszą się, że nowe i tanie. Te opony mają wspólne słabości -dłuższa droga hamowania na suchej, słabe lub bardzo złe chamowanie na mokrej nawierzchni (w porównaniu do markowych opon nawet o kilka i więcej metrów dalej), słabe zachowanie na mokrej nawierzchni, szybsze zużycie bieżnika, brak rantu ochronnego. Zalety - ładny wygląd i niska cena. Ale do spokojnej jazdy są wystarczające.
Decyzja zalezy tylko i wyłącznie od Ciebie, rozsądku i zasobności portwela. Może lepiej poczekać i kupić markowe znanego producenta felgi ?
pozdrawiam :)

Masz dużo racji ale jak szukałem np. Felg R8 na allegro z oponami to znalazlem takie felgi:

http://allegro.pl/item794540047_model_r ... fv_22.html

Na allegro taniej juz niema.
Pytałem u u tego spredawcy :

http://allegro.pl/item809132806_s_line_ ... a6_a8.html

i mowił ze mogą mi sprzedać za 3699zł z Oponami 225/45/18 TOYO T1R .

Ale jak pisałes przy dzisiejszym kursie wychodzi troche taniej z UK :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1