Witam ponownie! Wielkie dzięki koledze "wappen" za wyczerpującą odpowiedz!Od razu widac wiedzę i fachowe podejscie do tematu.Jeśli chodzi o ten wentylator po wyłączeniu stacyjki to wydaje mi się, że jesli nawet pompa nie pracuje to jakis minimalny obieg zawsze jest na zasadzie grawitacji ,a ponad to ten wentylator tez w jakiś tam sposób dmuchał na silnik ,głowice itd. Ale to juz moze zostawmy bo i tak niczego to nie zmienia i tyle. A jeśli już rozmawiamy o czujnikach to mam jeszcze jedno pytanie. W zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodnicy jest pod spodem czujnik i tu jest pytanie, jak on powinien działac? Tzn przy innej zupełnie naprawie została odpięta wtyczka od tego zbiornika,ale na desce nie zaświeciła się żadna kontrolka. Więc zwarłem na chwilkę styki w tej wtyczce i nadal nic, żadnej reakcji, czy to jest normalny objaw? Według mnie ten czujnik powinien działac na zwarcie lub rozwarcie jakimś syganłem a tu nic cisza. Jeśli wiec można prorosic o wypowiedz w tej sprawie to będę spokojniejszy. Płyn oczywiście jest tyle co potrzeba i nic złego sie nie dzieje, ale pytam tak na przyszłosc gdyby się coś wydarzyło.
_________________ Bylo cygaro 2,2 było C4 2,0 E jest A4 1,6
|