.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 19:33:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 Allroad 2.5 AKE] Drgania auta
PostNapisane: 06.lis.2012 18:58:23 
Użytkownik

Auto: Audi Allroad 2.5 tdi
Witam.Po wymianie oleju i filtra w mojej skrzynce zaczęły sie dziwne objawy.Dodam że wyjmowany był silnik z auta.Otóż kiedy ruszam prosto nic sie nie dzieje.Kiedy ruszam ze skręconymi kołami auto dostaje wibracji dopóki nie wyprostuje kół lub skręt jest lekki.Biorąc zakręt również czuję te same drgania.To samo drganie pojawia sie przy obrotach 2500-2600 niezależnie od tego czy auto jest na N , czy też jadę na D czy na sekwencji.Skrzynka była juz troszke gumowa od kiedy go mam.W kompie zapisuje sie błąd o słabym przeniesieniu napędu więc sprzegiełko swoje robi.Ten błąd jednak był wczesniej również a nie pojawiało sie to drżenie.Warsztat przewiduje skrzynke do zrobienia.Podobno po wymianie na świerzy olej czasem wychodzą takie kwiatki.Ciekaw jestem Waszej opinii.Czytałem również o przegubach.Dziwi mnie ta przypadłość podczas skręconych kół a nie chcę niepotrzebnie wbić się na remont skrzynki.Dodam , że auto normalnie śmiga i skrzynia nie wykazuje żadnych niepokojących objawów.

Tytuł: Re: [A6 C5 Allroad 2.5 AKE] Drgania auta
PostNapisane: 07.lis.2012 09:14:43 
Użytkownik

Auto: A6 C5 2.5 TDI AKN
U mnie drgania wystepowaly na postoju przy wrzuconym D/R...

Opisywalem ten problem. Wymiana oleju nic nie dala...pomoglo za to wgranie starego softu do skrzyni...
ALe za to teraz mam problem ktory opisalem w innym temacie...

Wg mnie...najlepiej podjechac do jakiegos speca od skrzyn i on rzuci okiem...opisac swoje problemy itp.

Tytuł: Re: [A6 C5 Allroad 2.5 AKE] Drgania auta
PostNapisane: 13.lis.2012 07:06:02 
Użytkownik

regenerowane konwertety z max roczna gwarancja a czesto polroczna to ponad 1000pln... dojdzie olej, filtr i robota mechanika i wyjdzie ze 2.5 a moze 3 kola (w zaleznosci jak ceni swoja prace mechanik i za ile policzy olej...)

Strefa czasowa: UTC + 1