.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 20:34:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi S4 B5 Maszewo (Gorzów Wlkp)
PostNapisane: 13.paź.2015 02:42:21 
Użytkownik

Cześć, słuchajcie może jest ktoś kto oglądał ten egzemplarz lub ma blisko by podjechać i ocenić ten samochód byłbym wielce zobowiązany wobec informacji. Rozmawiałem z właścicielem i dowiedziałem się, że była wymieniana szyba przednia i kierowcy po strzale broni palnej, podobno koleś uciekał przed policją :/ oraz był wymieniany wahacz i naprawiany przedni zderzak, dostałem zdjęcia lecz mam do Maszewa jakieś 600km, więc szukam jakichkolwiek informacji.
Czekam na czyjąś odpowiedź.

http://otomoto.pl/oferta/audi-s4-avant- ... yaABp.html

Tytuł: Re: Audi S4 B5 Maszewo (Gorzów Wlkp)
PostNapisane: 13.paź.2015 14:19:07 
Użytkownik

kinderniespodzianka i tyle.

Od prawie 3 lat mam s4 b5 i wiem jakie są bolączki tych aut. Fajny opis na blogu kiedyś umieścił pewien chłopak ( postaram się o link ) który szukał s4 b5...kupił, poniżej 20k, ze szwajcari, igłę itp itd...potem wymienił wszystkie bolączki na które auto cierpiało, podliczył, czas i robociznę, i wyszło że mordował się z tym wszystkim rok i końcowo go wyszło około 25.000zł aby mieć nadal serię...ale sprawną.
Opis pod tytułem "stan dobry" podany przez "sprowadzacza" to jedna wielka kpina z potencjalnego kupującego. Jak k....a można określić stan S4 bez użytkowania jej przez ostatnie X tyś km??? Co pooglądał? Uwierzył innemu sprzedawcy na słowo?
Fakt jest taki że kupił je tanio w Szwajcarii nie mając pojęcia co z mechaniką i elektroniką ( z pozoru działa i się błyszczy ) ...nie mówię że to strucel aby była jasność, ale nie ma pół info o tym aucie, co kiedy u kogo i przez kogo było zmieniane , robione... To trochę tak jak na wsi po zabójstwie mówią o mordercy : "to dobry , spokojny chłopak, zawsze był grzeczny..." i to samo tu.

Jak chcesz kupić serię ładną to szukaj w PL od chłopaków ze sportaudi albo od SIDa szykuj się na wydatek około 25.000 i masz pewność tego co masz i nie będziesz potem płakał nad wydatkami. ( pomijając fakt że ta z ogłoszenia to cholera wie co, lampy tył tuning, felgi pomalowane w mat, i niska, ale niska bo zawias czy koniec amorów? tego nie wiemy. Jeżeli ktoś coś tuningował, to pewnie i ingerował w silnik, ale co , gdzie , jak u kogo? Jak użytkował? same niewiadome.

Jak szukasz zadbanej modzonej ( nie mówię tylko o programie po którym jest 320ps około, ale turba umierają szybko bo to marne k03 ) to u SIDa i na sportaudi szukaj. Ładne na 400+ps super zadbane szykuj 30.000 / 35.000 zł i znów masz pewność.

PS: w zbiorniczku wyrównawczym na zdjęciu widać brak płynu, poniżej minimum sporo. Czemu? Nieszczelność węża? Króćca? Pompy? Uszczelka głowicy? ....
tylna klapa malowana, delikatny parch nad ramką oświetlenia, i brak logo audi po środku
przedni prawy błotnik malowany/wymieniany, inny odcień

[mod]
Śledząc Twoje poczynania na forum odniosłem wrażenie że chcesz maksymalnie szybko uzyskać 100 postów i korzystać z działu "sprzedam". Jednak nie wytrzymałeś i kiedy nadarzyła się okazaj to zacząłeś działać i wyskoczyłeś z swoim autem które de facto próbujesz sprzedać ..... nie tędy droga , Ostrzeżenie słowne

Gustav

PostNapisane: 14.paź.2015 00:57:49 
Użytkownik

Dzięki za przydatne informację na pewno wezmę je pod uwagę gdy pojadę oglądać auto. Wiem, że takiego auta nie kupuje się od tak sobie, trzeba je sprawdzić pod wieloma kątami i niestety facet z którym rozmawiałem o tym samochodzie nic mi nie powiedział bo po prostu nim nie jeździ i tylko go sprowadził (brawa za szczerość chociaż...)
W każdym aucie które się kupi jest coś do zrobienia i zdaje sobie z tego doskonale sprawę, dlatego wszystko będzie zależeć od negocjacji ceny, zależy mi na kupnie auta z końca produkcji i sam chcę trochę go dopicować by mieć 100% pewność tego co wymienię. Więc wszystko sprowadza się do ceny, jeśli się dogadam z nim to zabiorę auto, obawiam się tylko powrotu na "kołach" bo jak to kolego wspomniałeś to kinder niespodzianka...

Podrzuć mi ten blog o którym mówiłeś i daj info na priv o Twojej S4 może będzie ciekawa :)

PostNapisane: 14.paź.2015 08:36:14 
Moderator

Auto: 5x Audi
ludipl - jeśli masz wiedzę i chęci to najlepsza opcja to obadać wszystko na żywo jeśli nie znasz kogoś kto mógł by to sprawdzić na odległość. Poza tym kubeł zimnej wody. W/wkolegi GrigoriKRK auto też trzeba sprawdzić na swój sposób, dokładnie przebadać, przeanalizować. Jeśli nie ogarniasz tematu to ogarnij kogoś do pomocy.

Jest S4 C4 AAN
Jest S4 B5 AGB
Garage Our Cars

PostNapisane: 14.paź.2015 18:54:37 
Użytkownik

@Gustav...26 postów w ciągu tygodnia to staranie się o szybkie zdobycie 100 postów? Doradzanie przy zakupie S4 co jest ciężką sprawą i kierowanie nabywcy na innych ludzi niż siebie to próba sprzedania swojego auta??? Chłopie pij mniej. A ja kasuję konto na audi klub i macie jednego mniej w temacie S4, teraz doradzaj Ty w tej kwestii widząc że masz doświadczenie. Komedia.

PostNapisane: 14.paź.2015 19:01:29 
Moderator

Auto: 5x Audi
Jeśli chcesz skasowac konto nikt tego Tobie nie zabroni. Co chcesz nazwać komedią ?

Jest S4 C4 AAN
Jest S4 B5 AGB
Garage Our Cars

PostNapisane: 14.paź.2015 19:02:22 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
GrigoriKRK napisał(a):
@Gustav...26 postów w ciągu tygodnia to staranie się o szybkie zdobycie 100 postów? Doradzanie przy zakupie S4 co jest ciężką sprawą i kierowanie nabywcy na innych ludzi niż siebie to próba sprzedania swojego auta??? Chłopie pij mniej. A ja kasuję konto na audi klub i macie jednego mniej w temacie S4, teraz doradzaj Ty w tej kwestii widząc że masz doświadczenie. Komedia.

Żegnamy wybitnego fachowca od s4 , usuń też swoje posty za sobą , żeby moderacja miała mniej roboty.

PostNapisane: 14.paź.2015 19:03:24 
Użytkownik

..... edit by Przemo

PostNapisane: 14.paź.2015 19:15:26 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Hahah frustraci , jakim to trzeba być frustratem żeby zamieniać takie kozackie szybkie luksusowe audi na cokolwiek ...nawet na moja starą qupete chciałeś zamieniać obszczymurze. Ja tu chyba jestem ostatnim człowiekiem który się musi modom, i komukolwiek podlizywać .

Macie tu link do tego niespełnionego ogłoszenia na które tak pracuje zuch, zobaczcie na dole na co chce fan marki zamienić taki kultowy kozacki samochód :peace:
-> http://allegro.pl/audi-s4-b5-nie-subaru ... 84590.html

Ostatnio edytowano 14.paź.2015 19:17:13 przez mały v8, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14.paź.2015 19:16:44 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Kolego Grigori, na każdym forum obowiązują zasady, u nas jest taka, że do 100 postów nie dajemy ogłoszeń sprzedaży. Robimy to po to, aby uniknąć napływu jednodniowych użytkowników, którzy rejestruja się tylko i w jednym celu. Złamałeś regulamin więc dostałeś pouczenie, nie rozumiem po co to unoszenie się. Złamałeś regulamin, zdarza się, mi też się zdarzyło, przyjałem na klatę i nie obrażam się na pół swiata.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

Strefa czasowa: UTC + 1