Na początku zaznaczę, że szukałem tematu, który byłby dla mnie pomocny. Wyszukiwarka leciała po tagach i nie wyszukała tego co chcę a jak już to były to stare tematy a jak wiadomo rynek jak i wszystko z czasem się zmienia
Wracając to tematu...
Witam! Powoli zbliża się czas kiedy to po 2latach użytkowania pragnę zmienić swoją leciwą 80'tke na coś z większym "pazurem", na coś luksusowego
Z początku zastanawiałem się nad kupnem A6 C5 1.8t/2.4 lub 2.8, ale z czasem pomyślałem - "może uderzyć mocniej i celować w A8 D2!?"...i tu po chwili zaczynają się obawy o koszty utrzymania... Większe silniki od 2.8 od razu odpadają bo jednak chcę jeszcze czasem coś sobie zjeść
Poza tym nie zależy mi szczególnie na kosmicznych osiągach - rozdział szarży ulicznej już mam za sobą, ale wiadomo, prawie 200koni musi jednak ruszyć tą budą
Wracając do meritum chciałbym skierowac pytanie do aktualnych/przeszłych użytkowników A8 D2 2.8 benz.:
Jakie są realne koszty utrzymania takiego auta? Mniej więcej jakie spalanie (nie liczę że poniżej ok. 11l/100km także spokojnie xd) i ile kosztują typowe części eksploatacyjne (kompletny rozrząd, klocki, tarcze itp itd.)
Z góry dziękuję za każdą pomoc