.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 15:56:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: żółta kontrolka a4
PostNapisane: 27.paź.2005 16:14:24 
Użytkownik

Witam klubowiczów,mam pytanko:od czego jest ta żółta kontrolka (symbol autka). Tylko że niema tam żadnego klucza tak jak inni piszą w postach.Znajduje się ona po lewej stronie na tablicy rozdzielczej.Czy to ten immobilajzer?Jak przekręce kluczyk w stacyjce po paru sekundach kontrolka gaśnie, wtedy odpalam auto ,silnik załapuje.i jest okey.Ale nagle zapala sie znowu żółta kontrolka i autko momentalnie gaśnie.Co jest grane???
A4 1995 ADP benzyna 1,6

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2005 17:00:16 
Użytkownik

a spróbuj odpalić auto drugim kluczykiem.a czy nie jest to dorabiany klucz bez chipa.to jest typowy objaw na immobilizer odpala i po jakichś 2 sekundach gaśnie.

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2005 17:11:54 
Użytkownik

Łysy2 napisał(a):
a spróbuj odpalić auto drugim kluczykiem.a czy nie jest to dorabiany klucz bez chipa.to jest typowy objaw na immobilizer odpala i po jakichś 2 sekundach gaśnie.

Z tą kontrolką jest tak że miesiąc jest okey a następny tydzień niemożna odpalić auta dopiero za 10 razem odpala,troszkę wkurzające,autko lśni a niechce odpalić za 1 razem.

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2005 20:03:17 
Użytkownik

Ja też miałem podobnie. Zauważyłem że wystarczyło, żeby kluczyk składany sie zle otworzył i już immobilizer wyłączy silnik po sekundzie..... Zwróć na to uwagę..

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2005 21:24:00 
Użytkownik

_siwy_ napisał(a):
Ja też miałem podobnie. Zauważyłem że wystarczyło, żeby kluczyk składany sie zle otworzył i już immobilizer wyłączy silnik po sekundzie..... Zwróć na to uwagę..

Dzisiaj pomogło obrócenie kluczyka o 180 stopni,mój kluczyk nie jest składany w tym sęk.

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2005 21:32:23 
Użytkownik

Może siadać pierścień immobilisera. W nowych układach II generacji z kodem zmiennym klucz musi być umieszczony cenrtalnie. Możesz podjechać do aso żeby ci przekodowali obydwa klucze, lub jeśli dzieje się to nie z wszystkimi kluczami - to może byc problem transpondera (nie upadł ci gdzieś klucz?? ) - wtedy kupno nowego... Nie kupuj podrób bo będzie gubiła kody, lub jej nie zakodują... Do mnie do serwisu często przyjeżdzają z "nowymi" kluczami i kupa - nie można zakodowac... Bo są nieorginalne...

Tytuł:
PostNapisane: 27.paź.2005 21:46:06 
Użytkownik

Boski napisał(a):
Może siadać pierścień immobilisera. W nowych układach II generacji z kodem zmiennym klucz musi być umieszczony cenrtalnie. Możesz podjechać do aso żeby ci przekodowali obydwa klucze, lub jeśli dzieje się to nie z wszystkimi kluczami - to może byc problem transpondera (nie upadł ci gdzieś klucz?? ) - wtedy kupno nowego... Nie kupuj podrób bo będzie gubiła kody, lub jej nie zakodują... Do mnie do serwisu często przyjeżdzają z "nowymi" kluczami i kupa - nie można zakodowac... Bo są nieorginalne...

Kluczy to mam chyba ze 4 sprawdze je wszystkie.Jakie bedą efekty dam znać.A klucz jak klucz często go rzucam albo trzymam w kieszeni może się wyrobił troszkę i to jest przyczyną.Dzięki za odpowiedź na mój problem pozdrowionka

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1