SONDEK napisał(a):
No dobra wtrysk rozruchowy to raczej odpada bo na gazie jest to samo a podczas pracy na lpg pompa paliwa niepracuje u mnie
poniekąd masz tu rację... aczkolwiek nie do końca jest tak jak mówisz..
...ponieważ faktem jest że jeśli wtrysk ci leje paliwko i jest nie szczelny to pomimo tego że odetniesz prąd na pompę to jednak w układzie jest paliwo i jest tam ciśnienie więc benzyna będzie w mniejszym czy większym stopniu wyciekać ci z przewodu wtrysku do kolektora przez co wzbogaci ci mieszankę i automatycznie podwyższy obroty...
SONDEK napisał(a):
Wogule to czasami wszystko się normuje jak przydusze silnik tym takim ograniczeniem dopływu paliwa
jeśli dobrze zrozumiałem to chodzi ci o LPG...? dlatego tak jak mówiłem wcześniej warto sprawdzić ten wtryskiwacz (a robota nie jest specjalnie uciążliwe i pracochłonne) - ponieważ jak zmniejszysz dawkę gazu tym zaworkiem to mieszanka znowu się zuboży i automatycznie spadną obroty...
ps. jak nie jesteś pewny co dolega twojej furze to najprostrzym sposobem jest wykluczenie wszystkiego co ma na tą usterkę wpływ... no ale jak jesteś 100 % pewny że to silniczek krokowy to rzecz jasna że od tego się zaczyna sprawdzanie...