.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 15.sty.2025 13:59:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie wiem o co chodzi ?? Proszę o pomoc
PostNapisane: 04.lip.2004 15:26:26 
Użytkownik

może od początku - jakieś pół roku temu kilka razy jak moja a3 1.6 automat dłużej stała na parkingu, chwilę potem gdy wciskałem R i próbowałęm do tyłu jechać po prostu gasło i pojawiał się zapalony znaczek akumlatora. Jakoś nie robiłemz tego problemu bo po następnym odpaleniu wsio wracało do normy. Jednak naprawde po dłuższym (2-tygodnie w zimie) postoju podczas jazdy auto centralnie zgasło znowu pojawił sie akumlator po prostu spękałem i pojechałem do elektryka-ten stwierdził ze akumlator troche ma moc za słabą ale jest ok, alternator też w porządku tylko lambda do dupy tzn wymiany.
Po tej wizycie mineło pół roku i jezeli trafiło sie znowu zgaśniećie to zwalałem na nowo założone badziewie odcinające zapłon (po prostu przy przekręcaniu kluczyka jezeli nie trzymam przycisku to gaśnie).
JEDNAK WCZORAJ ZNOWU TO SAMO - ZNOWU GÓWNIANA LAMPKA Z AKUMLATOREM SIE POJAWIA. PROSZĘ O POMOC BO WIECIE JAK TO JEST LATO ITD NIE CHCE GDZIEŚ TAM W POLU KWITNĄĆ Z AUTEM. :(:
3manko i z góry dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 05.lip.2004 09:00:03 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Jak sie pojawia lampka z akumulatorem, to moze gdzies robi sie zwarcie na np przetartym kabelku od akumulatora?

Ja mialem u siebie taką sytuacje, ze pojawial sie znaczek aku, auto spadalo z obrotow tak ze prawie gaslo, okazalo sie ze mam zwarcie. Jednak nie mialo to nic wspolnego z wrzucaniem wstecznego biegu :D , ale byc moze jak ruszasz na wstecznym to silnik/skrzynia sie tak przemieszczają ze dotykają do przetartego przewodu.

Tytuł:
PostNapisane: 05.lip.2004 09:50:35 
Użytkownik

Ale jaka lampka z akumulatorem? Na checku, czy lampka ładowania? Bo jak ładowania, to normalne, że przy przekręconym kluczyku i niepracującym silniku się świeci... a jak na checku to ja nie wiem...

http://www.inetcom.pl/glosujna.php?id=2960

Tytuł:
PostNapisane: 05.lip.2004 18:06:20 
Użytkownik

Lukasik napisał(a):
Jak sie pojawia lampka z akumulatorem, to moze gdzies robi sie zwarcie na np przetartym kabelku od akumulatora?

Ja mialem u siebie taką sytuacje, ze pojawial sie znaczek aku, auto spadalo z obrotow tak ze prawie gaslo, okazalo sie ze mam zwarcie. Jednak nie mialo to nic wspolnego z wrzucaniem wstecznego biegu :D , ale byc moze jak ruszasz na wstecznym to silnik/skrzynia sie tak przemieszczają ze dotykają do przetartego przewodu.

raczej to jest wlasnie możliwa przyczyna bo nie zawsze gasł przy jeździe do tyłu.A jak znalazłeś w którym miejscu przetarte i gdzie szukać tych przewodów?

Tytuł:
PostNapisane: 05.lip.2004 22:02:55 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
ja mam inną furke niz ty :D A200

NIe mam pojecia gdzie u ciebie lecą przewody, trzeba podniesc maske i popatrzec, poruszać co nie co.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1