.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 20:53:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wrazenia z jazdy!
PostNapisane: 15.mar.2003 19:51:09 
Użytkownik

Chcialbym azebyscie w tym temacie podzielili sie ze swoimi wrazeniami z jazdy po naszych drogach publicznych swoimi bolidami.

Ja jestem od kilku dni posiadaczem AUDI B4 2.8V6Quattro i jezdzi mi sie bombowo. Naped 4x4 przysparza wielu ciekawych wrazen. Ruszanie ze skrzyzowania na ktorym jest odrobina piasku jest swietna. Samochod stawia sie bokiem po czym jedzie do przodu jak odrzutowiec.

Polecam naped quattro wszystkim tym co go nie maja. Naprawde nie mozna go porownac do czegos innego. Po drugie samochod niezle trzyma sie drogi.

Dotychczas mialem B4 2.0 115 Konikow i naprawde nie ma porownania do tej co mam obecnie. Ktos na forum pisal ze widzial V6 ktora mu odeszla i nie mogl nic na to poradzic. Nie dziwie sie!!! Nie mial szans.

Piszcie o tym jak chodza wasze wozki, dzieki temu wymienimy sie doswiadczeniami.

Chcialbym azeby ktos napisal jak chodzi AUDI Turbo.
Ostatnio z moim kumplem porownywalismy moje Audi kontra Calibra 2.5V6 i okazalo sie ze moj z miejsca odchodzi szybciej (4x4), wyprzedzic mnie nie wyprzedzi jesli rowno z nim wystartuje ale jesli chodzi o jego Calibre to naprawde sie zbiera!!!

Jak na roznice w pojemnosciach silnikow to naprawde Calibra sie niezle zbiera na trasie. Dodam jeszcze ze moj kumpel Darek to bardzo dobry kierowca!!!

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2003 20:01:01 
Użytkownik

ciekawe jak wygladalaby konfrontacja mojego V6 z twoim ... 8-) :-D

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2003 20:07:08 
Użytkownik

Hansik: Slyszalem ze bedziesz dzis mial okazje porownac swoje Audi z Calibra V6 mojego kumpla Darka.

Mimo szczerych checi nie moge sie z Wami spotkac w Toruniu bo mnie kobieta nie chce puscic bo uwaza ze bede wariowal a bardzobym chcial sie zmierzyc. A tak wogule to jakie masz Audi Hansik?

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2003 20:15:26 
Użytkownik

hehe ... powiedz zonie ze nie bedziesz wariowal a jak nie wierzy to niech jedzie z toba ... w koncu my Audimaniacy musimy sie trzymac razem i integrowac , to niech ci zona nie ogranicza prawa do tego :-D ...popros zone w moim imieniu :zakrecony:

Obrazek

pod maska i pod spodem to samo co u ciebie :-D

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2003 22:36:03 
Użytkownik

W Toruniu audi vs calibra nie testowaliśmy, mimo tego była bardzo miła atmosfera na spotkanku można było sobie spojkojnie porozmawiać w lokalu i miałem okazję pooglądać SGI w audi Hansa. Trzeba to powtórzyć. Szkoda tylko, że miki nie dojechał no i kumpel z grudziądza na ktorego czekaliśmy na E1. Nadrobią następnym razem....

Hans: Wracając do rozmowy o B4 coupe - fatalnie, że nie ma większego silnika, szukam czegoś mocniejszego niż cali V6. Jak byś wiedział o czymś np.2.2 turbo w dobrym stanie to był bym bardzo zainteresowany.

Miki: Już dawno nie łapałem się na tym, że auto odcina mi paliwo, więc nie oszczędzałem... Wogóle to opla silnik 2.5 V6 24V ma max moc przy 6200 a odcina paliwo już przy 6500 obr/min. No i te opony zimowe na 185x65x15 to porażka na zakrętach...

/DRL

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2003 22:55:39 
Użytkownik

jeżeli chodzi o moje wrazenia z jazdy moim bolidem to poczytaj post:
http://www.forum.tuning.info.pl/viewtopic.php?t=13671&highlight=bardzo

Tytuł:
PostNapisane: 17.mar.2003 01:46:35 
Użytkownik

DRL napisał(a):
Szkoda tylko, że miki nie dojechał no i kumpel z grudziądza na ktorego czekaliśmy na E1. Nadrobią następnym razem....
/DRL

Napewno to odrobimy!!! :-D :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 17.mar.2003 01:47:39 
Użytkownik

DRL napisał(a):
W Toruniu audi vs calibra nie testowaliśmy, mimo tego była bardzo miła atmosfera na spotkanku można było sobie spojkojnie porozmawiać w lokalu i miałem okazję pooglądać SGI w audi Hansa. Trzeba to powtórzyć. Szkoda tylko, że miki nie dojechał no i kumpel z grudziądza na ktorego czekaliśmy na E1. Nadrobią następnym razem....

Hans: Wracając do rozmowy o B4 coupe - fatalnie, że nie ma większego silnika, szukam czegoś mocniejszego niż cali V6. Jak byś wiedział o czymś np.2.2 turbo w dobrym stanie to był bym bardzo zainteresowany.

Miki: Już dawno nie łapałem się na tym, że auto odcina mi paliwo, więc nie oszczędzałem... Wogóle to opla silnik 2.5 V6 24V ma max moc przy 6200 a odcina paliwo już przy 6500 obr/min. No i te opony zimowe na 185x65x15 to porażka na zakrętach...

/DRL

z powtorzeniem nie widze problemow :-D ... next time moze zrobimy z noclegiem ? :grin: :-D :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17.mar.2003 02:03:02 
Użytkownik

No i moze jakas mała gonitwa lub pościg z policja? 8-) [/list]

Tytuł:
PostNapisane: 17.mar.2003 02:07:21 
Użytkownik

Miki01 napisał(a):
No i moze jakas mała gonitwa lub pościg z policja? 8-) [/list]

Byle nie w Brodnicy - oni już mnie mają dosyć :-D

Tytuł:
PostNapisane: 17.mar.2003 02:14:14 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
z powtorzeniem nie widze problemow :-D ... next time moze zrobimy z noclegiem ? :grin: :-D :lol:

Dlaczego nie :D trzeba iść do przodu... :-D Coś wykombinujemy. Następnym razem większą grupą :lol: Na zlocik Audi do bydzi też bym się wybrał... tylko jeden szczegół...audi muszę kupić :zakrecony:

/DRL

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1