Kordek napisał(a):
Simpson napisał(a):
bako-c2 napisał(a):
chciałbym żebyś mu dał popalić
jedyna rada to rusz ostro nawet niech kółeczka troszkę pomielą i trzymaj go do 5500 obr/min nie więcej bo raczej nie będzie już dalej efektu. trzymam kciuki
Mylisz sie
Żeby osiągnąć największe przyśpieszenie to 1 i 2 nalezy pociągnąc prawie do odcinki
Jest to uwarunkowane krzywa momentu i przelożeniami skrzyni biegów
Mając te dane mozna wyliczyć kiedy nalezy zmieniać biegi zeby bylo jak najlepsze przyśpieszenie
Simpson, ja robiłem to samo i jedyna rzecz jaką udało mi się uzyskać była para wydobywająca się spod maski
Ty masz prawie 30 letni samochód
jego już normalne prawa fizyki nie obowiązują
WIDZĘ ŻE PAN MODERATOR NIE CZYTAŁ MOJEGO POSTRU POWITALNEGO MOJA C2 MA PRZEJECHANE ZALEDWIE 200.000 KM ODKUPIŁEM JĄ OD 68 LETNIEGO PANA KTÓRY PUCOWAŁ JĄ JAK MÓGŁ MA NOWIUTKI LAKIER METALIK .OLEJ OD WYMIANY DO WYMIANY ŻÓŁCIUTKI NIE MAM Z NIĄ NANMNIEJSZYCH PROBLEMÓW (TERAZ BĘDĘ ROBIŁ ZAWIESZENIE ) POJ. 2.1 5 GARNKÓW DO SETKI OKOŁO 9SEKUND. JEST TO PEŁEN WTRYSK MECHANICZNY (TAKI JAK W OWIELE NOWSZYCH 80 I 100)
136KM I 185NM. 5 BIEGÓW. NP.KOLEGA TEŻ CHCIAŁ SPRAWDZIĆ CO TO POTRAFI WIĘC PODJECHAŁ SWOJĄ 80 Z 1995R. POJ.2.0 TO ZDOŁAŁ TRZYMAĆ SIĘ MNIE TYLKO DO 80KMK/H
I TAKŻE NIERAZ Z KUMPLAMI URZĄDZAMY SOBIE MAŁE SZALEŃSTWA WIĘC ORIENTUJĘ SIĘ MNIEJWIĘCEJ CO TAKI SILNIK POTRAFI.I NIE ZAWSZE MOŻNA PRZEŁOŻYĆ TEORIE NA PRAKTYKE
A CO DO TYCH PRAW FIZYKI TO MAM NADZIEJĘ ŻE KIEDYŚ SPOTKAMYU SIĘ NA JAKIMŚ ZLOCIE I JE PRZEANALIZUJEMY WSPÓLNĄ PRZEJAŻDŻKĄ MOIM JAK TO PISAŁEŚ PRAWIE 30 LETNIM SAMOCHODEM.
PS. A JA MYŚLAŁEM ŻE MAM PRAWIE 30 LETNIE AUDI
NO CÓŻ NIE DLA KAŻDEGO
POZDRO I POWODZENIA SZYCHA
PS dla zainteresowanych tutaj jest ciekawy artykul o tym:
http://www.e31.net/torque_e.html [ENG]