.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 01:48:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 13:18:24 
Użytkownik

hans, tzn ze z np poltorarocznym opoznieniem mozna sie spodziewac mandatu 73 zl sciaganego przez komornika i tyle?

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 14:10:24 
Użytkownik

Zapewniam Cię że te 73zł to wystawiają jak spóźnisz sie kilka dni. Mi po 2 miechach wypisali 150zł. POza tym ten co wypisuje Ci mandat musi przedstwaić przełożonemu dlaczego tyle a nie więcej. Dlatego też dużego pola do popisu tu nie ma bo się poją o urzędowe posady.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 17:51:00 
Klubowicz

Lokalizacja: Zgorzelec/Gorlitz Auto:Audi A4 2.0tdi 170ps quattro i BMW E61 530d
szwagier napisał(a):
mar.zag napisał(a):
Kupiłem opla vectre jakies 2 lata tramu i dotej pory
nie zgłosiłem jej do urzędu skarbowego....... :553:

Ciekawe co mi zrobia za to i ile dowalą :065:

Czy ma ktos jakies dobre wytłumaczenie w tej sytuacji?
No to ladnie ,sprawa wygląda tak dopuki sie do nich nie zgłosisz z tą umowa do zaplacenia podatku 2% to nic ci niezrobia bo skarbowka nic niewie że ty to kupiles .Jak niemasz faktury tylo umowe kupna sprzedazy to az strach tam iśc cokolwiek robic w tej sprawie bo po takm czasie jak sie odkryjesz w skarbówce ze masz dwa lata opuznienia to mogą sie zrobic takie kwoty ze szkoda gadać .A co sie stało z tą vectrą masz ja czy co sie z nia stało.

No niestety mam umowę,a nie fakturę :|
Kupiłem ją powypadkową przed 1 maja mysląc,ż e coś sie na niej zarobi :)
ale jak się granica otworzyła z autami to poprosu nieopałcało mi się jej robic bo za mniejsze pieniadze można było kupić bezwypadkową :|

A na dzien dzisiejszy kupił ją odemnie mój kolega za grosze :P
Kurde wiem,ż e muszę w koncu złozyc PCC-1 bo on jej bez tego
niezarejestruje,ale normalnie aż się boje iść do US :D

Byłem dziś u mojej koleżanki z US podpytać się co w takiej sytuacji
to normalnie się za głowe złapała :) i jeszcze mnie pocieszyła,że kolo
który własnie wystawia mandaty za takie numery jest totalnym
służbistą i jest nieugięty :/

Kurde,ale narobiłem sobie bałaganu :/

hans napisał(a):
przepisac umowe z aktuyalna data ... a kara jest minimalna 73 pln i jest to mandat kredytowy tak smao scigany przez komornikow jak mandat za przekroczenie predkosci

Hans jak ja to moge zrobić skoro sprzedający
juz dawno zgłosił u siebie w miescie,że auto sprzedał i data jest
z przed 2 lat??? :D

Chyba jestem pozamiatany :|

Sprzedam częsci do audi A4 B6 avant,lumuzyna i cabrio 2.5tdi V6 163ps info priv lub gg

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2006 22:17:09 
Użytkownik

mar.zag napisał(a):
A na dzien dzisiejszy kupił ją odemnie mój kolega za grosze
Kurde wiem,ż e muszę w koncu złozyc PCC-1 bo on jej bez tego
niezarejestruje,ale normalnie aż się boje iść do US

Wydział komunikacji nie interesuje czy zapłaciłeś podatek czy nie, wiem to na pewno bo niedawno rejestrowałem auto więc o to się niemartw. Kolega nie powinien mieć problemów przy rejestracji.I on tak samo nawet jak nie zapłaci może śmiało przerejestrować.

A co do tematu głównego to też spóżniłem się ponad tydzień i grozili mi karą.(myślałem że jak na przerejestrowanie jest miesiąc to na podatek też).Babka powiedziała że jedyne wyjście to jak najszybciej zapłacić i pisać podanie do naczelnika urzędu z prośbą o nie nakładanie na mnie kary. Więc zapłaciłem i z potwierdzeniem wpłaty wysłałem zonę do naczelnika.Poszła zagadała i rozeszlo się po kościach.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 19:14:50 
Klubowicz

Łodziu napisał(a):
Wydział komunikacji nie interesuje czy zapłaciłeś podatek czy nie,......Kolega nie powinien mieć problemów przy rejestracji.I on tak samo nawet jak nie zapłaci może śmiało przerejestrować.

...to chyba tylko we Wrocku tak jest bo w Warszawie bez tego ani rusz.

3. Honda XL1000V Varadero 94KM (01.07.2008 - do teraz)

Ostatnio edytowano 27.lut.2006 12:02:25 przez kubus, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 19:27:41 
Użytkownik

kubus napisał(a):
[quote="ŁodziuWydział komunikacji nie interesuje czy zapłaciłeś podatek czy nie,......Kolega nie powinien mieć problemów przy rejestracji.I on tak samo nawet jak nie zapłaci może śmiało przerejestrować.

Niezgodze sie z tym sam dwa dni temu rejestrowalem auto i za każdym razem pani w urzędzie miejskim wymagala odemnie pokwitowania z kasy urzędu skarbowego o dokonaniu oplaty tych 2% z pita . Wziela to i sobie skserowala tak robia za każdym razem , i skąd taki taryfikator 73 zlote jak ja za jeden dzień spuznienia mialem dostac 400 a udalo sie na 100 utargowac .Chyba że zyjemy państwo w państwie i wszedzie jest inaczej. Nawet zostalem znowu zaskoczony w urzedzie miejskim jak odbieralem dowod rejestracyjny stały po miesiącu to musiałem pokazać jej OC ciekawe co ich obchodzi Oc i oczywiście pani to skserowala a kiedyś tego niewymagali.

Audi V8 3.6 { Full wypas ]
Audi 90 Quattro 2.3
VW Passat B5FL HIGHLINE 2.5 V6 TDI AKN 4MOTION.

"Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 19:36:32 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
szwagier napisał(a):
Nawet zostalem znowu zaskoczony w urzedzie miejskim jak odbieralem dowod rejestracyjny stały po miesiącu to musiałem pokazać jej OC ciekawe co ich obchodzi Oc i oczywiście pani to skserowala a kiedyś tego niewymagali.

Wydziały komunikacji zostały przez ustawę o OC uprawnione do kontroli posiadanych przez właścieli aut polis OC. Jeżli jej nie masz w chwili odbierania dowodu to tego dowodu nie dostaniesz a sprawa jest kierowna do funduszu ubezpieczeniowego. Niewykupienie OC do trzech dni od chwili zarejestrowania (a wiec złożenia dokumentów w wydziale komunikacji) skutkuje karą 400 zł, od trzech dni do 2 tygodni chyba 1500 zł a potem znowu więcej...

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 07:20:05 
Użytkownik

rodzynek napisał:
Cytuj:
Wydziały komunikacji zostały przez ustawę o OC uprawnione do kontroli posiadanych przez właścieli aut polis OC. Jeżli jej nie masz w chwili odbierania dowodu to tego dowodu nie dostaniesz a sprawa jest kierowna do funduszu ubezpieczeniowego. Niewykupienie OC do trzech dni od chwili zarejestrowania (a wiec złożenia dokumentów w wydziale komunikacji) skutkuje karą 400 zł, od trzech dni do 2 tygodni chyba 1500 zł a potem znowu więcej...

Tak, tylko w obecnej sytuacji jest "niemożliwe" posiadanie pojazdu bez polisy OC. Ubezpieczenie jest automatycznie przepisywane, a w razie wygaśniecia automatycznie zawierana nowa umowa. No chyba że mówimy o pojazdach świerzo sprowadzonych, to się zgodzę.

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 11:37:37 
Klubowicz

Kwota, o której pisał hans (73zł), to minimalny poziom mandatu za przestępstwo karno-skarbowe, maksymalny jest około 1500zł. Oczywiście jaki mandat wlepią zależy od pracownika US.

A powiedzcie mi, czy przy sprowadzonym aucie też jest ten podatek 2% od czynności cywilno-prawnych, czy wszystko załatwia już akcyza za pojazd i reszta standardowych opłat (tłumaczenia, świadectwo o zapłaconym VAT, itd.) ?

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 12:29:04 
Klubowicz

Podlaczam sie do pytania, bo nie przypominam sobie abym placil ten podatek :681:

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 21:49:10 
Klubowicz

Lokalizacja: Zgorzelec/Gorlitz Auto:Audi A4 2.0tdi 170ps quattro i BMW E61 530d
Sprinter napisał(a):
Kwota, o której pisał hans (73zł), to minimalny poziom mandatu za przestępstwo karno-skarbowe, maksymalny jest około 1500zł. Oczywiście jaki mandat wlepią zależy od pracownika US.

A powiedzcie mi, czy przy sprowadzonym aucie też jest ten podatek 2% od czynności cywilno-prawnych, czy wszystko załatwia już akcyza za pojazd i reszta standardowych opłat (tłumaczenia, świadectwo o zapłaconym VAT, itd.) ?

Przy sprowadzonym aucie podatku tego nie ma
tylko jak zakupiłes auto w kraju....

Sprzedam częsci do audi A4 B6 avant,lumuzyna i cabrio 2.5tdi V6 163ps info priv lub gg

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 05:43:30 
Podpowiem ze stronu urzędniczej - jak cokolwiek tłumaczą, wyjaśniają jakiś przepis - prosić o potwierdzenie na piśmie, z podtswa prawną i nazwiskiem urzędnika. Moi rodzice na takich słownych tłumaczeniach pani z US stracili 24tyś... :/

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 09:45:55 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
podpowiedzcie jeszcze, co jest z podatkiem od zakupu z samochodami typu fiatex 126 albo poldolot, gdzie cena na umowie widnieje w granicach 500-700zł ?

Gdzies slyszalem, ze od takich malych kwot wogole nie placi sie podatku? czy to prawda? czy trzeba isc z umową kupna i dopiero wystawiają kwit ze nie trzeba placic podatku, czy wogole olac sprawe i nawet tam nie isc?

w sierpniu kupilem sobie takiego fiatexa za 500zł, ale nawet nim nie jezdze, mial być jako dupowóz i ładowarka akumulatora do audicy na zime, stoi sobie poprostu. Jeszcze go nie rejestrowałem. OC ma wazne jeszcze pare miesiecy ze starego wlasciciela.

Czy mi tez dowalą kilka kplnów za zwłoke :D ?

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 10:23:32 
Użytkownik

Lukasik napisał(a):
podpowiedzcie jeszcze, co jest z podatkiem od zakupu z samochodami typu fiatex 126 albo poldolot, gdzie cena na umowie widnieje w granicach 500-700zł ?

Gdzies slyszalem, ze od takich malych kwot wogole nie placi sie podatku? czy to prawda? czy trzeba isc z umową kupna i dopiero wystawiają kwit ze nie trzeba placic podatku, czy wogole olac sprawe i nawet tam nie isc?

w sierpniu kupilem sobie takiego fiatexa za 500zł, ale nawet nim nie jezdze, mial być jako dupowóz i ładowarka akumulatora do audicy na zime, stoi sobie poprostu. Jeszcze go nie rejestrowałem. OC ma wazne jeszcze pare miesiecy ze starego wlasciciela.

Czy mi tez dowalą kilka kplnów za zwłoke :D ?

jak dobrze pamietam to do 1000zl jestes zwolniony z 2% w U.S,a czy kare za nie terminowe zgloszenie przywala tego nie wiem,bo nawet jak zwolniony to trzeba zajsc do nich i stawiaja na umowie pieczatke dla wiad urzedu komunikacji jak pojdziesz przerejestrowac

Ostatnio edytowano 02.mar.2006 10:38:06 przez wariatquattro, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 10:29:28 
Użytkownik

kupujac w komisie tez nie placi sie tych 2%

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 19:48:37 
Użytkownik

szwagier napisał(a):
kubus napisał(a):
[quote="ŁodziuWydział komunikacji nie interesuje czy zapłaciłeś podatek czy nie,......Kolega nie powinien mieć problemów przy rejestracji.I on tak samo nawet jak nie zapłaci może śmiało przerejestrować.

Niezgodze sie z tym sam dwa dni temu rejestrowalem auto i za każdym razem pani w urzędzie miejskim wymagala odemnie pokwitowania z kasy urzędu skarbowego o dokonaniu oplaty tych 2% z pita . Wziela to i sobie skserowala tak robia za każdym razem , i skąd taki taryfikator 73 zlote jak ja za jeden dzień spuznienia mialem dostac 400 a udalo sie na 100 utargowac .Chyba że zyjemy państwo w państwie i wszedzie jest inaczej. Nawet zostalem znowu zaskoczony w urzedzie miejskim jak odbieralem dowod rejestracyjny stały po miesiącu to musiałem pokazać jej OC ciekawe co ich obchodzi Oc i oczywiście pani to skserowala a kiedyś tego niewymagali.

Niewiem jak jest gdzie indziej ale we Wrocławiu właśnie tak jest jak napisałem nie wymagają żadnego potwierdzenia zapłaty podatku.

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 19:57:53 
Klubowicz

wariatquattro napisał(a):
bo nawet jak zwolniony to trzeba zajsc do nich i stawiaja na umowie pieczatke dla wiad urzedu komunikacji jak pojdziesz przerejestrowac

A w Łodzi nie trzeba iść wcale do US jak kwota poniżej 1000 zł :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 21:23:05 
Użytkownik

podobno najwieksza kwota za spoznienie to 1750 PLN tylko ze mi powiedzieli ze od 150 PLN a nie od 73.Za dziesiec miesiecy spoznienia zaplacilem 300 PLN i chcialem cos utargowac ale sie nie dalo zreszta wcale sie nie dziwiwe bo i tak chyba mnie delikatnie potraktowali

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 22:45:55 
Użytkownik

piotr napisał(a):
wariatquattro napisał(a):
bo nawet jak zwolniony to trzeba zajsc do nich i stawiaja na umowie pieczatke dla wiad urzedu komunikacji jak pojdziesz przerejestrowac

A w Łodzi nie trzeba iść wcale do US jak kwota poniżej 1000 zł :)

w/w przypadek przeze mnie mial miejsce jakies 4lata temu, moze i w bstoku sie zmienilo,jutro sie dowiem z ciekawosci

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2006 21:20:50 
Użytkownik

Więc koledzy powiem tak..cięzko było..dziś był ten dzień..byłem w urzędzie skarbowym i na wstępie Pani urzędniczka poinformowala mnie że kara wynosi od 90 do 1799zł... :galy: :!: potem gadka szmatka i wielkie przesłuchanie w stylu:wykształcenie, gdzie pracuje, zarobki, ile osób na utrzymaniu, nieruchomości ilośc samochodów..itd...no i zaczeła od 500 !! więc ubłagałem dosłownie ubłagałem na 90 to jest minimum...a spóżniłem się 9 dni z zapłaceniem podatku...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1