.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 19:49:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Głupota pieszych nie zna granic - autentyk :(
PostNapisane: 12.mar.2006 21:59:29 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Godzina 21:30 , Łódź ... jedziemy ul. Pabianicką i na wysokości wiaduktu nad linią tramwajową widzimy ostro hamujące 2 samochody , widzę awaryjne, więc robię to samo. Zatrzumujemy się i lecimy w kierunku zdarzenia.
Otóż prawie przed samym szczytem wiaduktu totalnie zamkniętego dla ruchu pieszych lezy zakrwawiona dziewczyna , krew na asfalcie , dzwonimy po Policję i Pogotowie .
Relacja kierowcy: "Wyskoczyła zza barierki (wysokość nasypu w tym miejscu ok 3 m.) i przebiegałą przez ulice, cofnęła się i próbowała dalej, nie zdążyłem wyhamować i nastąpiło uderzenie."

Jej kompan (też barieroskoczek wysokościowiec) zaczął wtykać kierowcy Daewoo że jechał za szybko ... dopiero wtedy poczułem że jest pijany jak bela , a leżąca dziewczyna mamrocze coś niezrozumiałego.
Ci , któzy znają to miejsce w Łodzi wiedzą że 70 m. wcześniej jest przejście dla pieszych z sygnalizacją świetlną a dalej tylko wiadukt, metalowe bariery i wzniesienie (wiadukt biegnie ponad linią tramwajową).
Bez komentarza ...

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 22:02:16 
Użytkownik

Niestety na głupote nie ma lekarstwa :/
Dobrze że dziewczyna przeżyła, bo tak to kierowca móglby mieć niewesoło z psychiką.

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 22:09:07 
Użytkownik

sa ludzie i taborety... Piesi wg mnie sa nieodpowiedzialni i akurat z wlasnej autopsji czy sa pijani czy nie to nie ma roznicy. Niedawno wracajac ze wsi od babci niedaleko Lipna piekna szeroka asflatowa droga, godzina 21 z minutami jade sam na pieknej drodze...Budzik wskazuje 120km/h i nagle wylania sie pieszy...Nieoswietlony idzie dumnie prawym poboczem zgodnie z moim ruchem. Zrobilo sie cieplo a reakcja natychmiastowa: szybkie spojrzenie w lusterka i korekta toru jazdy w kierunku lewego pasa. Obylo sie bez wypadku ale co by bylo gdyby np z na przeciwka jechal ktos? Czy piesi nie moga byc karani np za brak posiadania obojetnie jakiego odblysku?? Czy glupie 5zl na odblysk to duzo w porownaniu z bezpieczenstwem??

:kosci:

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 23:01:14 
Klubowicz

Heh, tuz koło mnie.... po kiego grzyba oni tam wleźli i jeszcze przełazili na drugą stronę... toz to karkołomna misja..... dołem kanałem rzeki Ner trzeba było ich zwodować......

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 23:12:27 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
A ja wczoraj zauwazylem odwortny przypadekj na placu konstytucji w wawie :)

Otóz mi i grupie pieszcyh zapalilo sie zielone swiatelko i bardzo bogata pani skrecajac w prawo z koszykowej powinna wedlug kodesku zatrzymac sie i przepuscic pieszych, natomaisat ta ""pani" wjechala hamsko na przejscie, na którym juz znajdowali się ludzie zaczela trabic,wyzywac ludzi i wymachiwac rękoma, a kilka osob potracila zderzakiem :!: :!!: . Po czym odjechala z piskiem opon.....

Jak takie cos dostalo prawko???????

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 23:26:29 
Klubowicz

Jako pieszy padam na ulicę, krzyczę głośno, spisuję numery i dzwonię na policję.... i pani dostanie małą lekcję szkoleniową, świadkó jak rozumiem masa wokół..... nie brakuje debili zarówno wśród kierowców jak i pieszych..... tylko pieszy debil ma dużo większe szanse zginąć pod kołami....

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 23:47:12 
Klubowicz

Auto: TT 1.8T BAM QUATTRO
no masakra idę ostatni z BP na saskiej ze znajomą (po piwko i po piwku byłem :) )są pasy ale lecą autka ja się zatrzymuje a ona wchodzi na pasy i dumnie , jak to dama, kroczy i mówi tu sa pasy a oni maja chamulce . Idiotka :diabel: juz nie chodzi o to ze po tych 4 autach nic niejechało i przeszli bysmy na luzie ale babsko nie pomyslało o wielu zeczach z głupia jakiś olej na drodze badz komus pompa chamulcowa przebije , a pozatym wraków u nas niebrakuje , i tak oto można osierocić dziecko , ale z fasonem i dumą hehehe LOL :peace:

A2 1.4 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21/15011589_A2.jpg
A4 1.9 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... G_1797.JPG
B3 1.8 -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 1_b380.jpg
C3 2.3 Quattro -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 267js7.jpg
B2 1.8

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 23:51:53 
Użytkownik

Fishbone napisał(a):
no masakra idę ostatni z BP na saskiej ze znajomą (po piwko i po piwku byłem :) )są pasy ale lecą autka ja się zatrzymuje a ona wchodzi na pasy i dumnie , jak to dama, kroczy i mówi tu sa pasy a oni maja chamulce . Idiotka :diabel: juz nie chodzi o to ze po tych 4 autach nic niejechało i przeszli bysmy na luzie ale babsko nie pomyslało o wielu zeczach z głupia jakiś olej na drodze badz komus pompa chamulcowa przebije , a pozatym wraków u nas niebrakuje , i tak oto można osierocić dziecko , ale z fasonem i dumą hehehe LOL :peace:

Ja miałem kiedyś takie znajomego, myślał że jak są pasy to moze przechodzic. Samochody jechały czy nie jechały on szedł, o dziwo do dzisiaj żyje. :D

jmm napisał(a):
Otóz mi i grupie pieszcyh zapalilo sie zielone swiatelko i bardzo bogata pani skrecajac w prawo z koszykowej powinna wedlug kodesku zatrzymac sie i przepuscic pieszych, natomaisat ta ""pani" wjechala hamsko na przejscie, na którym juz znajdowali się ludzie zaczela trabic,wyzywac ludzi i wymachiwac rękoma, a kilka osob potracila zderzakiem :!: :!!: . Po czym odjechala z piskiem opon.....

Może myślała, że miała zielone. Z niektórymi tak jest, totalna furia za kierownicą. Ja również, nie powiem, kiedy ktoś maksymalnie przesadza z nieumiejętnością jazdy to rzucę mięsem, ale wszystko w granicach rozsądku.

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2006 00:12:31 
Klubowicz

Auto: TT 1.8T BAM QUATTRO
Combi napisał(a):
Ja miałem kiedyś takie znajomego, myślał że jak są pasy to moze przechodzic. Samochody jechały czy nie jechały on szedł, o dziwo do dzisiaj żyje. :D
.
hehehehe Młode wilki style hehehehe w sobote wieczorem w centrum to większośc szesnasto latków się tak lansuje hehehe :diabel:

A2 1.4 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21/15011589_A2.jpg
A4 1.9 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... G_1797.JPG
B3 1.8 -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 1_b380.jpg
C3 2.3 Quattro -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 267js7.jpg
B2 1.8

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2006 07:14:51 
Klubowicz

...Naturalna selekcja glupich !

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2006 08:04:40 
Użytkownik

Combi napisał(a):
Fishbone napisał(a):

Sprawdzałeś dzisiaj? :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2006 08:14:53 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
najlepsze są babcie z tobołkami i klapkami na oczach, ktore nawet nie patrzą czy ktos jedzie i wchodzą na jezdnie tak jakby to był chodnik.

generalnie to trzeba myslec podwojnie, bo i za pieszych i przewidziec co mogą zrobić, szczegolnie dzieci, bo one mają troche inne wyobrazenie i widzialem juz kiedyś jak dzieciak stał przed przejsciem i widząc ze samochod jedzie, zaczął wbiegać pod koła przed samym samochodem, dobrze ze ktos je złapał bo bylaby tragedia.

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2006 08:38:01 
Użytkownik

Kolega mi opowiadał, że jak do nich przyjeżdżają na wymianę studenci z Holandii, to przez pierwsze dwa dni mają zakaz chodzenia sami (bez polskiego opiekuna) po mieście.

Dlaczego:
...bo jak się zbliżają do przejścia, to są przyzwyczajeni, że auta już z daleka hamują i ich przepuszczają. A w Polsce nie jest to takie pewne i w okolicy Placu Grunwaldzkiego (Wrocław) połowa z nich zostałaby w pierwszy dzień "wybita"...

Poza tym trzeba nauczyć ich podnosić nogi i patrzeć pod nogi... Ach te nasze chodniki...

Strefa czasowa: UTC + 1