.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.kwi.2025 23:01:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mandaty
PostNapisane: 07.lut.2004 13:43:24 
Użytkownik

Czesc chłopaki !!!
Ostatnoio rozmawiałem z kumplem o mandatach i tak nasunęła mi się myśl do napisania tego postu . Jak to jest z płaceniem mandatów . Powiedzmy mandaty 50 zł i taki drobne i inne większe po 400 i w górę, jeśli nigdzie nie pracujesz i ich nie płacisz . Co wtedy ?? A jeśli pracujesz to co ??

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2004 14:49:23 
Klubowicz

Jesli pracujesz to wchodza ci na wyplate.

Dostajesz rente, ZUS wysyla kase do nich a nie do ciebie

Nie pracujesz to przychodzi taki mily pan i bierze na przyklad frytkownice :D

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2004 17:05:58 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Wuja napisał(a):
Jesli pracujesz to wchodza ci na wyplate.

Dostajesz rente, ZUS wysyla kase do nich a nie do ciebie

Nie pracujesz to przychodzi taki mily pan i bierze na przyklad frytkownice :D

Tak zle to chyba nie jest. Ten mily pan najpierw zadzwoni do domku (nie wczesniej niz 6 miesiecy od daty zdarzenia wydarzenia :) Po tym zaplata bedzie jak najbardziej wskazana, bo odsetki lecą, u mnie np z 40 zl zrobilo sie po pol roku 46,60 :D

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2004 17:17:36 
Użytkownik

do mojego kolegi przyszedl komornik zobaczyl ze nic niema (moj kolega) i czesciowo umorzyli mu mandaty :) pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2004 17:49:25 
Użytkownik

A to czasem nie jest tak, że jeżeli nie będziesz miał jak zapłacić i miły pan też nie będzie miał czego Ci zabrać, to nie wywiozą Ciebie na wypoczynek do jakiegoś przytulnego zakładu karnego?

Do mnie 2 razy przyszło zawiadomienie z US i tam płaciłem wraz z odsetkami, ale te odsetki, to jak Lukasik wspomniał, są śmiesznie niskie :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2004 18:28:58 
Użytkownik

To dobrze, że Twój papa nie miał z Tobą na pieńku :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2004 18:53:30 
Użytkownik

Najlepiej jest jak się człowiek uczy jestem 500zł do tyłu z niebieskimi, ale ja nic nie mam i nic mi nie wezmą. Jeśli ktoś pracuje a w dodatku ma auto jeszcze na siebie jak go niebiescy złapią to mu mogą auto zabrać :) więc reasumując, jeśli jesteś pracujący to Cię znajdą od razu znajdą Cię również po numerze NIP, więc dopóki nie trzeba go wyrabiać nie wyrabiajcie. Nigdy nie kucie się z władzą ona ma zawsze racje bierzcie kredytowe i nawet jak znajdą Cię po roku czy po dwóch napisz podanie, aby Ci to rozłożyli na raty i rozłożą. Chyba, że jest jakiś zły komornik w tedy trzeba płakać i płacić. A cha odsetki po roku to zazwyczaj 5zł, więc nie ma też strachu, że się zapłaci dwa mandaty. Pozdrawiam drogówkę na drodze krajowej nr 3 gdzie dostałem mój pierwszy mandat 350zł

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2004 19:07:46 
Użytkownik

Lukasik napisał(a):
Po tym zaplata bedzie jak najbardziej wskazana, bo odsetki lecą, u mnie np z 40 zl zrobilo sie po pol roku 46,60 :D

To jaki ty mandat dostałeś mi jeden jaki przyszedł znaczy nie do mnie tylko do mamy :diabel: za złe parkowanie od straży miejskiej. W tym momencie pozdrawiam straż miejską w Katowicach :peace: . I dostałem 50zł i po roku przyszło do zapłaty a odsetek wyszło tylko 5zł. Miałem to napisane na trzech kartkach i wyliczone ile co kosztowało znaczy postępowanie. Dobrze że znaczka pocztowego nie wliczali bo bym miał z 9zł :)

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2004 21:34:38 
Klubowicz

Lokalizacja: Zgorzelec/Gorlitz Auto:Audi A4 2.0tdi 170ps quattro i BMW E61 530d
premier napisał(a):
do mojego kolegi przyszedl komornik zobaczyl ze nic niema (moj kolega) i czesciowo umorzyli mu mandaty :) pozdro

To prawda ja mam znajomego komrnika i się z nim porosu dogaduje :P
pozdrawiam

Sprzedam częsci do audi A4 B6 avant,lumuzyna i cabrio 2.5tdi V6 163ps info priv lub gg

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2004 04:40:27 
Użytkownik

mnie jak wezwali do urzedu (ok 2000zl mandatow) to sciemnilem ze nie mam samochodu i byl luz. Poza tym ze komornik czesto nachodzil moja babcie(u niej jestem tylko zameldowany). mi tam pasowalo jak bylo i ja to totalnie olewalem, ale babcia panikowala i rodzice zaplacili moje zaleglosci, za co dostali zjeby bo liczylem na umorzenie. ogolnie mandatow juz dostalem na ok. 3000zl i ani jednego nie zaplacilem. :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2004 11:20:56 
Klubowicz

pilachgt napisał(a):
mnie jak wezwali do urzedu (ok 2000zl mandatow) to sciemnilem ze nie mam samochodu i byl luz. Poza tym ze komornik czesto nachodzil moja babcie(u niej jestem tylko zameldowany). mi tam pasowalo jak bylo i ja to totalnie olewalem, ale babcia panikowala i rodzice zaplacili moje zaleglosci, za co dostali zjeby bo liczylem na umorzenie. ogolnie mandatow juz dostalem na ok. 3000zl i ani jednego nie zaplacilem. :diabel:

hmmm bardzo mi zaimponowales

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2005 17:38:02 
Użytkownik

Ja musze sie pochwalic ze ostatnie punkty zarobilem jak potracilem pijaka i potluklem auto, bylo to 205GTI.
Teraz jest nastepny mandat, jechalem za zmulona ciezarowka, wpadam w zakret no i but. Z gory lece, wyprzedzam ja a tu paly na dole i sie ciesza.
Wyprzedzanie na ciaglej, na pasach i zalowal jeszcze ze radaru nie mial bo bym mial cytuje"przechlapane"
Chcieli 600zl i 11pkt a skonczylo sie na 200zl i 5pnkt. Szkoda ze nie jechalem 2min pozniej bo jak mnie spisywali to mieli wezwanie o pijaku w aucie i mucieli uciekac go gonic :diabel:

Aha kredytowy wzialem ;-) i narazie nie place, poczekam na kornika :diabel:

A4 1.9 TDI 130PS AVF lub AWX srebrne Znaleznione :-)

ObrazekObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2005 10:15:50 
Użytkownik

wg mnie to predzej czy pozniej budzet sie o kase z mandatu upomi a wtedy dojda jeszcze niepotrzebne odsetki, nie wiem czy przypadkiem po 3 latach mandat nie jest przedawniony mozna by na to jeszcze liczyc.

... /

Jeśli masz samochód to musi mieć cztery kółka!
no i cos na zapasie:)

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2005 14:31:12 
Klubowicz

Mandat się przedawnia po 3 latach, od mandatu nie płaci się odsetek tylko koszty komornicze, w przypadku windykacji przez Urząd Skarbowy coś koło 11 zł za każde 100 zł. US zciąga kasę z konta osoby (jak jest zgłoszone do US) lub z nadpłaty podatku którą ma zwrócić. Generalnie komornicy w US za bardzo się nie stresują zciąganiem kasy za mandaty, ale jeżeli ktoś pracuje, prowadzi firmę, płaci podatki i odbiera jakieś zwroty podatków to raczej ciężko uniknąć zapłacenia mandatów.

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2005 14:50:51 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
piotr napisał(a):
Mandat się przedawnia po 3 latach, od mandatu nie płaci się odsetek tylko koszty komornicze, w przypadku windykacji przez Urząd Skarbowy coś koło 11 zł za każde 100 zł. US zciąga kasę z konta osoby (jak jest zgłoszone do US) lub z nadpłaty podatku którą ma zwrócić. Generalnie komornicy w US za bardzo się nie stresują zciąganiem kasy za mandaty, ale jeżeli ktoś pracuje, prowadzi firmę, płaci podatki i odbiera jakieś zwroty podatków to raczej ciężko uniknąć zapłacenia mandatów.

Prawdą jest to że ściągaja z nadpłaty podatku :D
Raz przyszedł do mnie pan kornik i poprosił o 250 zeta. Starym zwyczajem nie noszę cash`u wiec poprosiłem o nr konta na które mam wpłacić. Pan kornik zdębiał i powioedział że nie ma kunta kinte.
Wiec mu powiedziałem że nie zapłacę bo nie mam przy sobie, chyba że się jutro umówimy przy bankomacie. Czekał skubany o umówionej godzinie. :D

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2005 15:10:12 
Klubowicz

pilachgt napisał(a):

LOL!!!! Grunt to odpowiedzialność za własne czyny. :/

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2005 16:05:36 
Klubowicz

quattro PETE napisał(a):
pilachgt napisał(a):

LOL!!!! Grunt to odpowiedzialność za własne czyny. :/

Prawda? Mnie też kolegi czyny powaliły na kolana.....

PS. Chłopaki nie płącą ;) Conajwyżej ich rodzice ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11.lut.2005 12:42:22 
Użytkownik

piotr napisał(a):
PS. Chłopaki nie płącą ;) Conajwyżej ich rodzice ;)

rodzice nie musza za Ciebie placic :P
kumpel dostal kiedys mandat 300zl za predkosc (jechal kolegi samochodem) - nie placil go bo nie mial kasy az za jakis czas zapukal do drzwi komornik - po rozmowie stwierdzil ze nic nie moze zabrac bo wszystko nalezalo do jego rodzicow - kumpel ucieszony ze bedzie mial umorzony mandat cieszyl sie do czasu az przyszlo do niego pismo ze musi tyle i tyle godzin odpracowac w czynie spolecznym - no i chlopak pozniej musial sprzatac miasto ;-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1