.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.gru.2024 20:54:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2005 21:45:28 
Użytkownik

A ja na allegro kupilem po 3 miesiecznym poszukiwaniu
i dzieki wam kupilem normlane auto a nie padake w sensie silnika :)
Ale z gazem was nie posluchalem i sie ciesze :P

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2005 22:03:27 
Moderator

Auto: V70
Cóż ja szukałem ostatniego autka około trzech tygodni i uważam, że to całkiem niezły wynik jak na mnie :). Miałem ogromną chęć na Audi 80 i to od czasów trzeszczącej komuny kiedy to przyjechał z RFN-u kumpel do brata takim właśnie autem (a trzeba powiedzieć, że Polonez był wtedy niezłym wypasem :D). Po 100 którą posiadałem (kupiona od brata) wiedziałem, że Audi to jest auto dla mnie, a po Golfie wiedziałem, że moje nerki nie zniosą więcej odbijania na dziurach, ani ja nie zniosę dłużej mocy 55KM i to zagazowanej. Giełdy, Allegro, Ebay, Świstak, Anonse, Gratka i Autohandle wszystko co było możliwe było przeglądane. Szukanie niuni zaprowadziło mnie nawet 450km od domu, do jednego z forumowiczy (miałem nadzieję, że będzie warto) ale niestety wróciłem do domu tak jak pojechałem czyli PKP łącznie niecałą dobę spędzając w krajoznawczej podróży. Wreszcie znalazłem swoje auto u „importera” ;) i wróciliśmy razem do domu :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2005 23:27:15 
Użytkownik

Rok 1999 - kolega z pracy kupil niunie w celniaku w Rzepinie - troche uszkodzona - prawy blotnik i maska - poza tym stan idealny.
Od tamtej pory jak ja zobaczylem to juz na nia zachorowalem :).
I wreszcie styczen 2004 - trafila w moje rece. Wiedzialem co kupuje. Codziennie przez poprzednie lata widzialem ja przez okno, wiedzialem co jej czasem dolega i jak o nia dbano. Czas robi swoje i auto 19-letnie wymaga opieki - ale nie zaluje swojej decyzji :).

Pozdrawiam

Najlepszy tuning na swiecie? -> OOOO bez tuningu :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2005 23:41:03 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
Pojechałem na licytację w urzędzie celnym - chciałem kupić golfa TDi, ew. BMW TDS - wtedy nie znałem sie jeszcze na samochodach, a mialem swoje pierwsze prawdziwe pieniądze...
O TDi-ki biły się karki i poszły za gruba kasę, BM-ki były zajeżdżone - co stwierdzilem na miejscu...
a NIKT nie zwrócił uwagi na niepozorną B-2kę Quattro stojąca sobie w kąciku....
Ktos kiedys próbował ją przewieźć przez granice bez papierów. Kupiłem za symboliczną (w 1999r: 5400zł) kasę i jeżdże do dzis doprowadzając rok po roku auto do stanu fabrycznego. Myślę, że jescze 2-3 lata i osiągne cel.. W międzyczasie przeszczepie 2,2T, i auto - jako bardzo kolekcjonerskie a przy tym wypasione zacznie robić furorę - bo dziś jest po prostu ciekawostką...

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 06:22:44 
Użytkownik

Szukalem auta ok 4 m-ce. Standardowa procedura anonse lub gratka po 2 kartki ogloszen na weekend i jazda no i czasami tez gielda. Generalnie szukalem B3 ale tez B4 sie kwalifikowalo, miala byc czarna, minimum 2.0 pod maska, benzyna. Pewnego dnia dzwonie i sie okazuje ze jest B3 w komisie wiec jedziemy. Dojechalismy czrnym Polo do zaglebia komisowego w Gdansku. Mowie ze my ze Starogardu po audi, na to koles: aaa no no wchodzcie auto stoi tutaj (pokazuje jeden z 5 komisow na placu). Idziemy i szukamy czarnego B3 a tu lipa.... a koles swoje to jest to i pokazuje nam A3 zielone. Okazalo sie ze w tym samym czasie przyjechali tez ze Starogardu kolesie czarnym autem po Audi i ogladali je na drugim placu. Zamienilismy sie miejscami i zaczelismy ogladac "swoje" auta.B3 A90 spodobala mi sie odrazu, pierwszy raz taki model widzialem jakies chromy dookola wszystkiego, kazalem koledze sie przejechac i odjechalismy jak i kolesie z A3.

Audi A4 1.8 ADR 1995 Right Hand Drive 10.2006 -> 02.2008
Audi A4 1.9 Tdi Avant AFN 1998 Right Hand Drive 02.2008 -> 04.2011
Audi A6 2.0 Tdi Avant BRE 2007 Right Hand Drive 04.2011 ->

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 06:35:33 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
ja zlecenie przywiezienia jakiegoś fajnego auta min. 150 KM dałem handlarzowi, no i kiedyś (po 9 miesiącach :P ) zadzwonił, że ma 80 2.6 V6 , no to wziąłem. Wtedy za niebotyczną kwotę 23.000 ;) ale to dawno było i koniunktura była inna :P

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 07:10:49 
Użytkownik

Mama chciała Mercedesa 124 a że nie widziała nic ciekawe to zaczeła oglądac BMW w końcu jej wzrok padł na Audi . Kupiła, po 3 tygodnia oddała samochód mnie z całym dobrodziejstwem inwetarza - a reszte to już częśc zna

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 07:23:33 
Użytkownik

a ja kupiłem w ten sposób....przeglądałem allegro, tradera i inne giełdy internetowe, jeździłem, oglądałem i się załamywałem stanem autek...
W międzyczasie kolega jeździł do niemiec i przyprowadzał autka, wiedział czego szukam i za którymś razem jak wrócił mówi mi że stoi Coupe Quattro w jednym autohausie. Stwierdził że stan jest ok, więc zadzwoniliśmy tam i zaklepaliśmy auto. Kilka dni później pojechałem ze znajomym do szkopowa, wsiadłem, ruszyłem do przodu, do tyłu i kupiłem ;)

Jestem bardzo zadowolony z zakupu :D

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 07:45:53 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Miałem pare lużnych monet, rozejzałem allegro tradery itd, wybrałem pare adresów , przypiołem lawete do patrola i pojechałem na obiazd polski obejzałem kilka A6 nadających sie na części , po czym nabyłem lekko trącona V8 (marzenie z przed 10-ciu lat) po tygodniu pieszczot było jak nowe. Wszystkie wcześniejsze audi nabyłem jednak poczta pantoflową polecone przez znajomego, takie transakcje są zawsze dobrym powodem do małego spotkania alkoholowego. :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 08:25:54 
Użytkownik

po rozbiciu mojego poprzedniego sedana b2,
wiedzialem ze nastepne auto rowniez bedzie spod znaku OOOO.
i wiedzialem ze bedzie to coupe B2.

szukalem, allegro, trader, gazety itp.
obejrzalem kilka sztuk, padaki.
ktoregos ranka, rutynowo przegladajac allegro. znalazlem !!
porozmawialem z wlascicielem, umowilem sie na jazde probna, i przedstawilem autko z zamiarem zakupu, klubowiczom.
jak sie okazalo, bylo to kiedys autko Lejkersa :)
Po wymianie zdan i opini na temat jej stanu wczesniejszego i obecnego (przy zakupie), musiala byc moja , i jest :)

-Volvo V70 II T5

-Audi 100 C4 Avant '92r. ABC (Rezanko: soczewki, 4 x el. szyby, roletki w tylnych drzwiach oraz tylnej szyby, dekory, ori 3 światło stop, 8 fabrycznych głośników, podświetlane nawiewy)
-Audi 100 C3 CD '83r. 2,0
-Audi Coupe GT '86r. KX
-Audi Coupe GT5S '82r. WN
-Audi 80 GLS 2D, '78r. 1,6

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 08:42:42 
Użytkownik

Moja przygoda z Rodzynkiem zaczęła się jakieś 13 lat temu. Wtedy wujek przyjechał do mnie do domu z odwiedzinami. Przyjechał przepięknym czerwonym Audi. Lata leciały, ja się zapisałem na kurs prawka (pierwszy) i pomyslałem, że jak uda mi się zdać egzamin to warto by mieć jakiś samochód. No i okazało zię, że wujek sprowadził sobie prześliczną B4 z '93 1.8l a dziadka chciał się pozbyć. Pierwszego sierpnia 2002 roku pojechałem do Wałbrzycha po autko z marzeń. Następnego dnia po 7 godzinach jazdy i pokonaniu 450 kilosów samochodzik był już u mnie. Przez 3 lata samochód jeździł sporadycznie. Potem zdałem wreszcie ten pieroński egzamin :diabel: i zacząłem jeździć. Pojeździłem trochę i samochód zaczął się sypać. To się zepsuło, tamto itp. Koszty napraw i eksploatacji zaczęły mnie zjadać no i doszedłem do wniosku, że czas na zmianę. W komisie przy którym dwa tygodnie wcześniej spotkaliśmy się z Vanilką, Kowiczem i Elberrem stała sobie cichutko samotna kanarkowa Cordoba 1.4l. No i jest u mnie :): :P

Audi natomiast czeka na nowego właściciela.... Może kiedyś go w końcu znajdzie bo jak nie to trafi pewnie na złom :(

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 09:02:22 
Klubowicz

Przesiadlem sie do B4 2.0 ABT z Vectry A 1.7D, a poprzednio padaki peugeota 309 gti. Uczucia byly niesamowite i choc auto to sprzedal mi kumpel, nie bylo idealne ale za to mialo oryginalny przebieg 120 tysia i nie bylo wytluczone...pamietam kupe stresu bo wiecie byla taka magia audi (ze wszystko kosmicznie drogie i ze kradna i ze mnie zabija)...fajne bylo tez wtedy ze duzo osob mialo ten samochod za naprawde mega audi...potem wlazlem na AKP zaczalem rezac ksenony, kompa, zegarki, obrotomierz...dzieki wiedzy i pomocy ludzi z AKP zmodyfikowalem instalacje gazowa na II generacji i tak autko smiga do dzisiaj a jego kierownikiem jest moj tata ;-) Lubie to auto i mialem w nim wiele przygod przegietych ;-) Jak tylko do niego wsiadam czuje jego zapach i odrazu mi lepiej...bylem nia wszedzie, nawet w Amsterdamie :D
Potem kupilem od Czarka_s b4 quattro AAH i jazda sie zaczela...zaplacilem sporo kaski, niestety musialem wymienic motor i dalej probuje doprowadzic ja do serii choc nie jest zle, jeszcze troche gumek i bedzie git...kasy wladowalem mase, ale musze przyznac ze nigdy nie nauczylem sie tak wiele jesli chodzi o prowadzenie auta za jedna zime :D quattro rulez. A za nauke sie placi ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 09:04:50 
Użytkownik

A ja mam niesamowitego farta do maszyn :)
1. Kupetka - gazeta w ręke pierwsze ogłoszenie, telefon, pojechałem oblukać (150km) i kupuiłem :)
2. Kupetka - tydzień po sprzedniupoprzedniej , gazeta pierwsze ogłoszenie, telefon, pojechałem (350km) oblukałem i kupiłem :D
3. CBR - pojechałem na moto-bazar warszawski oblukałem oferowane sprzęty i jeden z nich kupiłem :D
Ze wszystkich byłem i jestem zadowolony. Także jak ktoś chce szybko kupić dobre autko to zapraszam :)

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 09:11:36 
Użytkownik

Ja zaraz po maturze uderzylem do pracy i trzeba bylo czyms dojezdzac. Mialem z poczatku kupic malczara ale ze wzgledu na gabaryt mojego ciala nie widzielem tego (185cm/130kg Obrazek ) Ze moj ojciec nie nalezy do zbyt udanych rodzinnie to na odpiernicz podjechal ze mna do pierwszego komisu w miescie i zobaczylem...Passata :) Kolor do dupska, brak wypasu ale silnik 1.8, calkiem niezly stan. Kupilem. Odchamilem, stjuningowalem i dbalem przez dluzszy czas. Pozniej dowiedzielm sie ze kumpel kupil C3, nie zdarzylem obejzec i mu ja buchneli. Gdy sie znalazle tak mi sie podobala ze stwierdzilem ze kupie sobie taki samochodzik. Szukalem i szukalem i nic. Wkoncu trafilem (koniecznie srebrna) Pojechalem pod niemiecka granice i kupilem C3 2.0KP bez wypasu :/ Psula sie i dawala we znaki caly czas. Sprzedalem w nerwach i stwierdzilem ze bedzie cusik taniego w eksploatacji, padlo na golfa. Mialem bardzo ladnego MKII z silnikiem 1.8RP, latalo bardzo sympatycznie. Tu zaczela sie moja historia z VW GTI Klub Polska i forum AC (Pozdrawiam :peace: ) Potem sprzedalem golfa i kupilem kolejnego Passata, tym razem model 35i, sliczne, stiuningowane kombi w dieslu (SB)od Prezesa klubu VW. Po 3 miesiacach kolo wiechal mi w dupsko i po passacie. Po tygodniu w szpitalu i z kolnierzem na szyji usiadlem z dwudziestoma tysiacami przed soba i nie weidzialem co kupic. Doszedlem do wniosku ze kupie znowu Audi, a ze dobrze mi sie smiga dieslami padlo na 2.0D (CN) Kupilem sliczny, niebity model w wersji CD. (teraz jest do sprzedania :): ) nio i po bezmala 2 latach kupilem swoje 3 audi ktore juz troche osob zna, czyli C3 w sieslu z Quattro :diabel: ObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 10:34:48 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
A ja swoją Couep poraz pierwszy zobaczyłem, jak mialem 15 lat i moi rodzice zmieniali samochod :), stala wtedy w komisie zasypana jakimis lisciami :(
Potem widywalem ja co jakis czas w miescie :)

W koncu zdałem egzamin na prawko, odlozylem troche pieniazkow i zaczelo sie szukanie jakies B2jki, jedynym kryterium bylo 5 garkow pod maską:). I pewnego dnia idąc do szkółki na parkingu zauważył zielone Coupe, które ogladalem kilka lat wczesniej :). Pjechalem z ojcem obejrzec, potem weszlilsmy do najblizszego zakaldu i spytalismy sie czyje to, poczatkowo nikt sie nie przznawal :D, dopiero jak powiedzielismy ze bysmy chcieli kupic to wyskoczyl jakis lepek i sie przyznal :)

Potem był miesiac czekania bo brakowlao mi troche funduszy i na poczatek wakacji była moja :D
Jak odoziłem jej poprzedniego wlasciciela do domku to łza kreciła mu sie w oku i nie chciał wysiąść :D

A na poczatku tego roku chcialem sie jej pozbyć, jak zapewne niketorzy wiedza :) i szukalem allegro, trader, komisy mobile, itp Audi B3 z Q i z silnicznkiem 2,3 10V lub 20V i koniecznie z klima :), kilka obejrzalem, ale moje stare Coupe nie chcialo mnie opuscic :(, a utrzymywanie dwoch autek nie za bardzo mi sie usmiechało.
W koncu zdesperowany dowiedzialem sie ze znajomy rodzicow, który ma komis ma jaks Calibre w pelnym wypasie i ze ewentualnie wezmie Audi w rozliczeniu :)
Pojechalem do komisu, ale nim doszedlem do Calibry (jak sie okazalo skorodowanej i w "pieknym" turkusowym kolorze) ujrzalem Renault 19 Cabrio i stalem sie jej wlacicielem :D
Aha nie ma klimy i Q i ma strasznie mulowaty silnik :D

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 11:43:00 
Użytkownik

Ja swojej a3 szukalem 4 miesiace. W gre wchodzily tez passat i golf IV. Zaczelo sie standard czyli gazety, allegro, gratki i telegazeta. Po ogladnieciu wielu szrotow, odsluchaniu wielu klamstw od sprzedajacych, trafilem na golfa IV, sprzedajacy mial go przygotowac na sicher tylko mialem polakierowac bo byl po malym dzwonie. Jechalem juz po niego z kasa w kieszeni na miejscu okazalo sie ze naprawiony byl na odpieprz wiec poklocilem sie z cieciem i pojechalem w dluga. To bylo w piatek, w niedziele natomiast pojechalem na gielde do Poznania gdzie nie bylo na czym zawiesic oka ale mialem spisany numer do handlarza ktory mial lekko puknieta a3 w Gnieznie. Stwierdzilismy ze zahaczymy o to Gniezno w drodze powrotnej. No i ogladnalem, potargowalem troche cene ale jeszcze nie wplacilem. Wrocilem do domu, skonsultowalem z blacharzem, ten dal mi wskazowki na co dokladnie patrzec przy tego rodzaju uszkodzeniu, dzien pozniej znowu pojechalem obejrzec ta A3, dobrze sie jej przyjrzalem i wplacilem zaliczke. Po chyba 2 tygodniach czekania na papiery handlarz przwiozl mi ja laweta pod domek no i teraz sobie pomykam i jestem b. zadowolony :D

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 12:20:49 
Klubowicz

Na początku 2001 roku jeździłem nową Hondą Accord 3.0 V6 automat. Jakoś z głupia frant przejeżdżałem koło dilera Audi i postanowiłem się przejechać A4 1.8TQ manual - od tej pory nic innego mi nie chodziło po głowie. Różnica w wykończeniu i przyjemności z prowadzenia była kolosalna.

W maju złożyłem zamówienie na auto z dokładnie takimi opcjami jak chciałem. Niestety, zamówienie nie zostało już zrealizowane, bo kończyli już produkcję B5 w czerwcu, a B6 nie chciałem - bardziej podobała mi się buda B5. Ale mój diler znalazł dokładnie takie auto jak chciałem na placu u dilera w Ohio (oddalony z 500 mil albo i więcej) i je dla mnie ściągnął. :)

Szkoda się z nim teraz rozstawać...

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 15:48:56 
Użytkownik

Lokalizacja: Gorace klimaty :) Wiek: zawsze 18-tka i trochę więcej ;)
A ja sobie znalazłam faceta z fajną audiczką......buhahahaha g;) g:D g:P

Tak poważnie to jadąc do miasta stała w komisie, kilka godzin później, wracając z miasta, ku mojemu zdziwieniu już jej tam nie było. Nic dziwnego - stała już pod domem g:D g:P

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2005 16:30:37 
Użytkownik

Wiolka napisał(a):
A ja sobie znalazłam faceta z fajną audiczką......buhahahaha g;) g:D g:P

to tez pewne rozwiazanie... szukam kobiety z A8 4,2 Czarne krecone wlosy..... :-)

Audi A4 1.8 ADR 1995 Right Hand Drive 10.2006 -> 02.2008
Audi A4 1.9 Tdi Avant AFN 1998 Right Hand Drive 02.2008 -> 04.2011
Audi A6 2.0 Tdi Avant BRE 2007 Right Hand Drive 04.2011 ->

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2005 11:22:00 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
A ze cztery wiosny temu to było jak moje BMW 3 E-21 sprzedałem na żyletki no i jeden miesiąc bujałem się wynalazkiem mojego taty tzn.FIAT CC 700 :513: no i tak sobie siedzę w domciu i czytam dolnośląską autogiełde i się zastanawiam co by tu se kupić.
Wpada szwagier z flachą a ja do niego jakie auto ma ok.5M długości a on mi na to że "cygaro".To se myśle popielniczką się bujam to może cygarko.Jak pomyślałem tak zrobiłem.Znalazłem najtańszą setunie w gazecie pojechałem i kupiłem. 84r 1,9 lpg automat w kolorach tęczy za 2900zł. No i to by było na tyle. No może jeszcze to że przez 4 lata wpakowałem w nią ze 6 tys zł :diabel: .Nieżle nie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1