Witam
Nie chcę opowiadać się po żadnej ze zwaśnionych stron (basket i małyv8
), tylko jako, ze temat zostal poruszony co do ogolnego stanu forum, chcialbym wrzucic swoje zdanie, nie oczekujac zadnych opinii :
otóż i ja czasami sie odzywalem na forum, odkad kupilem autko, zarejetrowalem sie. Podobalo mi sie cholernie - nieprzebrane ilości informacji, rad, danych techn., wiedzy uzytkownikow i samych fachowcow (blacharzy, elektrykow, itp. itd.) których nie sposób znaleść nigdzie indziej... Niestety (dla mnie - bo to tylko moje odczucie) do czasu wprowadzenia podzialu forum na wieksza ilosc tematow (rozbicie technicznego)...
Nie mam zamiaru tutaj oceniac decyzji o rozbiciu, bo byla ona decyzja tutaj wzystkich, przeciez gdyby nikt tego nie chcial, do tego by nie doszlo. Ale w moim osobistym odczuciu nieco sie pogubilem. Moze nie pogubilem, a nabrałem odruchu wymiotnego do przegladania kazdego z dzialow, na ktorym pojawily sie jakies nowe posty (wczesniej wszystko bylo razem i za jednym podejsciem do dzialu, mozna bylo przejrzec wszytkie wygaszajac sobie podszarzenia - bylo to jakos czytelniejsze). Ogolnie forum dzielilo sie dla mnie glownie na AKP, Techn, i wspomniane NewBie. Moze dlatego ze bylo ich mniej, ludziom latwiej bylo przejrzec wszystkie z nich.
Wyszedl taki efekt lekkiej 'globalizacji', gdzie wszystkiego jest wiele do przepychu, ale niczyje, jakies takie 'obce'. Ludziom nie chce sie odpowiadac, bo a nuz jest ten sam temat moze poruszony na ktorym PODdziale, jeszcze nie PRZESUNIETY, albo odpowiedzial na jakis post, wchodzi na mail'la, zadowolony, ze jest ciag dalszy tematu klika, a okazuje sie, ze wlasnie zostal on PRZENIESIONY, bo nie znajdowal sie w odpowiednim dziale, albo tematyka sama zeszla na inny profil, stad to przeniesienie... nie wiem....
Jeszcze raz podkreslam, nie chodzi o ocene faktu podzelenia forum, ale swoistego wytlumaczenia sie, czemu akurat ja osobiscie przestalem sie angazowac w ruch na forum.
Wiem, ze zaraz zostane obrzucony blotem, ze nie bylem nigdy na zadnym zlocie/spocie, itp, itd. Ale przylaczajac sie do FORUM (KLUB tworzy inna grupa ludzi), zamierzalem sie z braku czasu udzielac raczej tylko na forum, ale jakos ostatnio mi sie odechcialo.
Ogolnie nie mam najmniejszego zamiaru oceniac niczego i nikogo, bo jak wielu ludzi tak wiele roznych ocen, sądów, spostrzeżeń, charakterow - zawsze sie ktos polubi, zawsze ktos pokłóci, to naturalny element społecznosci. Ale ogólnie i tak bardzo chcialbym podziekowac za przychylne odpowiedzi Baskeciorowi, Małemu, Hansowi (czasami az w piety poszlo, ale moze wlasnie dlatego sa one takie twarde teraz
), Vanilce, która zawsze zadbala o odpowiedni nasstroj z kobiecymi komentarzami, a w szczególności za przyjazne podejscie Bilowi.. . Było super (nie zaprzeczam ze jest i dalej ), ale dla mnie jakos to ostatnio podumarlo. Tęsknie chyba za starym profilem forum.... albo najzwyczajniej sie starzeje, i lubie co stare, co nasze ("bo nasz, polski organizm, umrze od zagranicznej wódki " - Nikoś, kto ogladał, pamięta
)