Witam, samochod ktory chce kupic to nie jest Audi (szukalem A3 ale sa troszke za drogie
) ale licze na wasza wiedze i doswiadczenie.
Link do oferty:
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1220823
Znalazlem to autko, zadzwonilem, i okazuje sie ze ciagle jest do sprzedania (oferta sie dopiero pojawila).
Autko ma byc w stanie idealnym, ma miec wszystkie papiery, jest w Niemczech w Stuggarcie.
Ale mam pewne obawy, gdyz sprzedaje je Polak (ktory tez jest w Niemczech) i to po dosyc niskiej cenie.
Dzisiaj mam zadzwonic do niego zeby uzgodnic moj przyjazd.
I rodza sie w mojej glowie rozne pytania, jak telefonicznie mozliwie najlepiej zweryfikowac wiarygodnosc sprzedawcy?
O co powinienem zapytac?
Pierwsze pytania jakie mi sie nasuwaja to czy on jest wlascicielem auta czy tylko bierze jakas prowizje od Niemca (mowil ze wplacil juz jakas zaliczke). Mowil mi ze bedzie potrzebowal moich danych osobowych do wystawienia faktury, ale przeciez on nie ma firmy wiec nie rozumiem o jakiej fakturze on mowil. Mowil rowniez ze moze mi sprowadzic to auto do Polski ale wtedy musialbym wplacic zaliczke, a ja nie chce tego robic.
Jest to moje pierwsze autko, stad moje obawy.
Pojechalbym z wlascicielem komisu, ktory pomoze mi ocenic papiery i stan tech. auta, ale szkoda wydac te 300 euro zeby sie tylko przejechac tam i z powrotem, z drugiej strony warto zaryzykowac bo auto wyglada w porzadku.
Prosilbym o jakakolwiek pomoc
Dziekuje