.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 09:27:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Witam Wszystki serdecznie /Warszawa/
PostNapisane: 13.lip.2006 00:45:17 
Użytkownik

Witam serdecznie wszystkich klubowiczów.

Od dwóch miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Audi copue 2,3 NG 90r

Pozdrowionka for all

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 13:06:42 
Użytkownik

elo, witamy kolejnego maniaka OOOO, ja też z wawy

Tytuł:
PostNapisane: 13.lip.2006 21:10:19 
Użytkownik

Witam ponownie, może to nie odpowiednie forum, jeśli tak moda poproszę o przeniesienie...

Mam następujący problem. Wczoraj wieczorem jakiś ......(nie będę się brzydko wyrażał) wjechał w tył mojej Niuni....:( Dziś byłem zgłosić szkodę w zakładzie sprawcy (PZU) i ten "cudowny" zakład orzekł że szkoda jest całkowita, a auto ze względów ekonomicznych nie nadaje się do naprawy. Zaproponowali kwotę odszkodowania wg wzoru: wartość przed wypadkiem - wartość po wypadku=kwota odszkodowania. Jak zapewnie się domyślacie kwota odszkodowania sięga ledwo 50% tego co było warte audi (kupiłem je dwa miesiące temu ;(((. Czy ktoś z klubowiczów był może w podobnej sytuacji? Można się od tego odwołać? Jak wygląda takie postępowanie tzn dostaje odszkodowanie i wrak auta jest mój (mogę go sprzedać na częśći czy może dostaję odszkodowanie a wrak auta zostaje w PZu?

Dodam, że wg mnie auto nie jest aż tak mocno uszkodzone. Dla zainteresowanych prześlę fotki. Może ktoś z bardziej doświadczonych kolegów mółgby podpowiedzieć co można zrobić w takiej sytuacji....? Jak dla mnie w mojej siedmioletniej karierze kierowcy był to pierwszy dzwon i to nie z mojej winy, a jak na razie wychodzi na to że będę na tym ostro w plecy :((((

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Jeśli napisałem nie na tym forum to z góry przepraszam, ale po prostu jestem zdruzgotany...i nie bardzo wiedziałem gdzie mogę napisać tego posta.

Pozdrawiam
Zdaje się że od wczoraj były właścicel audi coupe :(

Strefa czasowa: UTC + 1